reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Oho, obie piszecie na temat rozmiaru gondoli - muszę zapamiętać, chociaż tak czy inaczej nie znam się, więc nie wiem jaki powinien być odpowiedni rozmiar, a co będzie za małe. :/
Foteliki z zestawów 3w1 są bezpieczne czy to po prostu "antymandat"? I wózek i fotelik to w sumie duże wydatki...
Raczej antymandat , najlepiej kupić wózek 2w1 a fotelik osobno z atestami

reklama
Oho, obie piszecie na temat rozmiaru gondoli - muszę zapamiętać, chociaż tak czy inaczej nie znam się, więc nie wiem jaki powinien być odpowiedni rozmiar, a co będzie za małe. :/
Foteliki z zestawów 3w1 są bezpieczne czy to po prostu "antymandat"? I wózek i fotelik to w sumie duże wydatki...
Emmm nie wiem czy antymandat 🙈 ale 3 dzieci miałam bez fotelika wpisanego w wózek i tak mi źle się ogarniało to wszystko że teraz postanowiłam kupić 3w1 i koniec kropka 😂
Co do gondoli to będziesz widziała jak np na olx są wózki i mają różną wielkość jedne są krótsze drugie dłuższe i warto taka kupić większą właśnie żeby dziecko co najmniej do pół roku było w gondolce

Cześć Dziewczyny 😊 ja już po badaniach prenatalnych, wszystko jest w porządku, pobrali mi krew i do 10 dni będę miała wyniki dostarczone do domku 😊 chcieliśmy poznać dziś płeć ale niestety dzidzia cały czas zasłaniała się pępowiną i lekarz nie potrafił stwierdzić czy to pępowiną czy pitolek 🙈😅 a wy dziewczyny co widzicie po zdjęciach? 🤣

Załączniki

• 20220530_120455.jpg
    20220530_120455.jpg
    3,3 MB · Wyświetleń: 78
  • 20220530_120439.jpg
    20220530_120439.jpg
    3,4 MB · Wyświetleń: 78
Ja niby nie kupuje itp ale w głowie mam jakis plan i myśli, poczekam kto co mi też da bo mam kuzynkę i koleżanke na które licze😃 niektóre rzeczy chce nowe,ale niektóre juz nie będę taka głupia i kupie używane za o wiele mniejszą kasę,np fotelik 0-13 kg chce kupić od kogoś ale dobrej firmy Avionaut , wózek mialam kupić używany, qle rozglądam się jednak za nowym 2w1 ale z super lekka spacerówką od razu 🤷‍♀️ niby tego nie jest dużo,ale spisując listę od czasu do czasu wyglądają mega wielkie zakupy 🤣 my urodzimy zima to i śpiwor do wózka potrzeba, łóżeczko ( zastanawiam się jeszcze mad dostawka) materac itp 🤪 kawal czasu jeszcze, ale jakbym znala w połowie płeć to zacznę cos kumulować bo wydać sporo kasy na już to też ciężko
Ja właśnie odwrotnie 🙄 bałabym się kupić używany fotelik od kogoś kogo nie znam. Foteliki mają to do siebie, że nie widać na nich mikrouszkodzeń które powstają przy stłuczkach, a jest to niebezpieczne - nie wierzę ludziom na słowo 🙄. Już nie mówiąc o tym, że foteliki mają określoną żywotność np. Koleżanka pożyczyła mi fotelik po swoim synu i jak potem urodziła córkę to otrzymała info od producenta, że jest on na tyle stary, że nie gwarantuje jego zachowania i bezpieczeństwa podczas wypadku i kupowała dla niej nowy. 🤷‍♀️
(Ona ma fisia na punkcie bezpieczeństwa)

Ja juz niestety musialam wymienić swoją garderobę bo sie nie mieszczę w żadne spodnie 🤣 zaopatrzyłam się również w sukienki ale narazie pogoda nie pozwala żeby je założyć 🤷‍♀️
Mam to samo. Zrobiłam się w pasie i w biuście na tyle szeroka, że nie mieszczę się w połowę ciuchów do pracy. Zamiast szukać ciuszków dla bobasa, to wertuję internet w poszukiwaniu kiecek dla siebie 😂

Ja właśnie odwrotnie 🙄 bałabym się kupić używany fotelik od kogoś kogo nie znam. Foteliki mają to do siebie, że nie widać na nich mikrouszkodzeń które powstają przy stłuczkach, a jest to niebezpieczne - nie wierzę ludziom na słowo 🙄. Już nie mówiąc o tym, że foteliki mają określoną żywotność np. Koleżanka pożyczyła mi fotelik po swoim synu i jak potem urodziła córkę to otrzymała info od producenta, że jest on na tyle stary, że nie gwarantuje jego zachowania i bezpieczeństwa podczas wypadku i kupowała dla niej nowy. 🤷‍♀️
(Ona ma fisia na punkcie bezpieczeństwa)
Chce kupić prawie nowy model ze sprawdzonego źródła, koleżanka koleżanki 😉

reklama
Do góry