reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Macie smaki bardziej na slone/kwasne czy na słodkie? Ja zdecydowanie na wszystko co kwasne oprócz ogórków kiszonych. Kupuje sobie rabarbar w laskach i jem, chodzi za mną czerwona porzeczka aż mi się śniło dzisiaj ze kupowałam ja w sklepie 🤣 właśnie te kwasne języki, gumy z jakimś kwasnym nadzieniem. Mniam 🤤🤤
ja na kwaśne, słone, głównie na ogórki. Teraz małosolne mniam. A przed chwilą jadłam ziemniaczki z grilla z maselkiem czosnkowym. Za to ze słodkich mirinda różowa 😋
I tez mówiłam że mdłości odeszły w niepamięć a dziś po śniadaniu myślałam że delikatnego belta zapuszczę. Ale ja i tak źle nie miałam.
O ze słodkich to jeszcze owoce, ale po tym zaś sikawka.

A co do mizerii to jadłam jak głupia od początku ciąży a jakieś 2 tyg. Temu odrzuciło mnie bo mi się odbijalo cały czas. I dziś też do grilla była ale no nie mogę przełknąć. Mama mówi że trochę cukru dodała to mi się odbijać nie będzie. Ale no nie mogę się przemoc.

reklama
Ja pojechałam ryzyk fizyk, do głowy mi wtedy nie przyszło, ze ktoś mnie skontroluje. Na zwolnieniu lekarskim byłam od 5 tyg ciąży do końca i ani razu nie miałam kontroli 🤷‍♀️ tylko to było 10 lat temu... może warto spróbować dogadać się z pracodawcą aby na czas wyjazdu dal urlop? Ale moja szwagierka w sumie na L4 ciazowym tez wyjeżdżała normalnie na urlop. Znając życie ja bym pojechała 😉
Szkoda mi urlopu :p no ale trzeba jak coś uważać z wyjazdem by ktoś nie podkablował. W razie czego może spróbuję sobie zorganizować takie zaświadczenie od lekarza i wiadomo, że zwolnienie jest 'chodzące' to plackiem leżeć nie trzeba. No jest to ryzyko utraty zasiłku niby, no ale prawdopodobieństwo kontroli akurat w danym tygodniu też jest niewielkie.

To u mnie dziś na obiad będzie zdrowo, bo mąż wymyślił kotleciki z ziemniaków, fety i szpinaku 😍 #shoutout szczególnie do dziewczyn wege na wątku, może któraś załapie inspirację :) Ale obiad dopiero ok 17.00 jemy, teraz rozkmina nad lunchem i chodzi za mną jakiś koktail z jogurtu i owoców.
Tak pokazujecie te słodycze i jejku, cieszę się, że mnie nie wzięło na nie w tej ciąży, bo po tych postach na bank bym latała jak głupia po sklepach :D A po cukierkach/czekoladzie mnie zawsze tak wysypuje, że strach się ludziom pokazać 🙈

Ostatnia edycja:
Może to poprostu wzdęcia? Ja mam okropne po nocy mam takie gazy i brzuch twardy jak skala. Czy któraś z was bierze coś na wzdęcia?
Może i wzdęcia, ale nie czuje czegoś takiego by mi gazy utknęły heh ale taka jakby pełna i ten brzuch właśnie też taki twardy jak skała. Dziś już tak nie mam i nie ulżyło, bo wczoraj z Mamą miałyśmy obawy. Widzę, że nie jestem sama, chyba serio nie ma co się tak bardzo martwić jeśli nie ma przy tym innych objawów. Ja nie brałam nic na wzdęcia, ja nawet przed ciążą niewiele, lubiłam Espumisan easy jak już, ale nie wiem czy można takie stosować w ciąży, nie interesowałam się póki co.

To u mnie dziś na obiad będzie zdrowo, bo mąż wymyślił kotleciki z ziemniaków, fety i szpinaku 😍 #shoutout szczególnie do dziewczyn wege na wątku, może któraś załapie inspirację :) Ale obiad dopiero ok 17.00 jemy, teraz rozkmina nad lunchem i chodzi za mną jakiś koktail z jogurtu i owoców.
Tak pokazujecie te słodycze i jejku, cieszę się, że mnnie nie wzięło na nie w tej ciąży, bo po tych postach na bank bym latała jak głupia po sklepach :D A po cukierkach/czekoladzie mnie zawsze tak wysypuje, że strach się ludziom pokazać 🙈
mnie dziś opętało z tym słodkim 🙈
Córce kazałam wyrzucić papierki po cukierkach żeby stary nie gadał że za dużo jem 🙈

Nie ma urlopu od koleżanek z forum 😂😂
Cieszę że zdecydowałam się na forum 🙂🙂🙂🙂🙂🙂No ale kto nas lepiej zrozumie jak my same wzajemnie powiem tak facet nie ma pojęcia o co nam chodzi i dużo nas nie zrozumie ale nie mówię że każdy są faceci którzy w ciazy spisują się idealnie a są tacy którzy nie dociera że zostaną tatą bardzo długo 🙂🙂🙂🙂🙂😀😀😀😀

Tak pokazujecie te słodycze i jejku, cieszę się, że mnnie nie wzięło na nie w tej ciąży, bo po tych postach na bank bym latała jak głupia po sklepach :D A po cukierkach/czekoladzie mnie zawsze tak wysypuje, że strach się ludziom pokazać 🙈
Te kotleciki brzmią idealnie! 🤩 Ja już z zegarkiem w ręku odliczam do końca wykładu, taka już głodna jestem 🤤

Może i wzdęcia, ale nie czuje czegoś takiego by mi gazy utknęły heh ale taka jakby pełna i ten brzuch właśnie też taki twardy jak skała. Dziś już tak nie mam i nie ulżyło, bo wczoraj z Mamą miałyśmy obawy. Widzę, że nie jestem sama, chyba serio nie ma co się tak bardzo martwić jeśli nie ma przy tym innych objawów. Ja nie brałam nic na wzdęcia, ja nawet przed ciążą niewiele, lubiłam Espumisan easy jak już, ale nie wiem czy można takie stosować w ciąży, nie interesowałam się póki co.
Espumisan jest bezpieczny w ciąży. On się w ogóle nie wchłania.

reklama
Szkoda mi urlopu :p no ale trzeba jak coś uważać z wyjazdem by ktoś nie podkablował. W razie czego może spróbuję sobie zorganizować takie zaświadczenie od lekarza i wiadomo, że zwolnienie jest 'chodzące' to plackiem leżeć nie trzeba. No jest to ryzyko utraty zasiłku niby, no ale prawdopodobieństwo kontroli akurat w danym tygodniu też jest niewielkie.
Dokladnie tak, co innego jakby na zwolnieniu faktycznie widnial kod leżący to rozumiem że nie należy wyjeżdżać.

Do góry