reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Witam się, u mnie napewno będzie termin na grudzień ale dokładnego dnia jeszcze nie znam z om 6 tc a z usg 4/5 20.04 mam kolejne usg więc będę wiedzieć więcej gratuluję wszystkim
witamy! ❤️
U mnie teraz jest 3+5 weslug apki od ostatniej miesiączki. Na wizytę ide w 6+4 z nadzieja, ze już będzie serduszko. A pierwszej ciazy poszłam w 5 i było za szybko teraz ide później, chyba ze badanie progesteronu mnie zaniepokoi. :) jak samopoczucie? :)

witamy! ❤️
U mnie teraz jest 3+5 weslug apki od ostatniej miesiączki. Na wizytę ide w 6+4 z nadzieja, ze już będzie serduszko. A pierwszej ciazy poszłam w 5 i było za szybko teraz ide później, chyba ze badanie progesteronu mnie zaniepokoi. :) jak samopoczucie? :)
Okropnie 🥲 nudności dzisiaj doszły wymioty 🙈 ogonie zmęczenie i ciągnie brzuch jak u was ?

Dziewczyny, a widzicie już jakieś zmiany w swoim ciele (poza wrażliwymi piersiami)? U mnie to zagłębienie pod mięśniami brzucha zaczęło się jakby lekko wypełniać, w dotyku czuję, jakby była tam poduszeczka żelowa 😄 Mąż też to zauważył, niezależnie ode mnie. Może jest po prostu opuchnięte, ale przed @ tak nigdy nie miałam.
Widzę, pojawiło się nadmierne owłosienie. Na krótko starcza użycie depilatora na nogach: włosy rosną szybciej i są grubsze i niestety pojawiło się również owłosienie na twarzy, głównie brodzie. Jakiś czas temu zakończyłam serię zabiegów laserowej depilacji na twarzy - nie było idealnie, ale duuużo lepiej - niestety włosy na brodzie w tym momencie odrastają na tyle szybko, że muszę je codziennie usuwać. Niestety koszmar wrócił. Zastanawiam się, czy sytuacja ustabilizuje się po ciąży.

reklama
Widzę, pojawiło się nadmierne owłosienie. Na krótko starcza użycie depilatora na nogach: włosy rosną szybciej i są grubsze i niestety pojawiło się również owłosienie na twarzy, głównie brodzie. Jakiś czas temu zakończyłam serię zabiegów laserowej depilacji na twarzy - nie było idealnie, ale duuużo lepiej - niestety włosy na brodzie w tym momencie odrastają na tyle szybko, że muszę je codziennie usuwać. Niestety koszmar wrócił. Zastanawiam się, czy sytuacja ustabilizuje się po ciąży.
Oj współczuję i rozumiem. Ja genetycznie mam włochate ręce i ile się z tym namęczyłam przy depilacji to głowa mała. Depiluję od lat i nic nie słabną paskudy. A u Ciebie to na pewno tylko przejściowe przez hormony, ale wiem, że upierdliwe.
Witam się, u mnie napewno będzie termin na grudzień ale dokładnego dnia jeszcze nie znam z om 6 tc a z usg 4/5 20.04 mam kolejne usg więc będę wiedzieć więcej gratuluję wszystkim
Witaj i gratulacje! ❤️ Ktoś tu polecał na nudności imbir, cytrynę i miód z ciepłą wodą, mnie wczoraj pomogło, kiedy w końcu nudności raczyły mnie złapać.
mnie na razie zmeczenie, ze cały dzień chodzę i ziewam i ból jak na miesiączkę. W pierwszej ciazy nie miałam żadnych objawów, teraz pewnie będzie przeciwnie 😅
Dzisiaj od rana bierze mnie takie spanie, że to jest aż niemożliwe.

U mnie też zmęczenie od początku, teraz już w dzień jeszcze jakoś funkcjonuję ale od popołudnia już tylko niekończące się ziewanie :)

Do góry