reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

No dobra, jestem 😅

Maluch ma wszystko na miejscu, serduszko bije 155ud/min.

Ryzyka trisomii powyżej 1:16000
Ryzyko przedwczesnego porodu dość duże, bo 1:154, ale doktor powiedział, że takie ryzyka się często zdarzają i żeby się nie przejmować 🤞🏻
Termin porodu wyszedł mi teraz na 2 grudnia, zamiast 6 grudnia.
Jak pięknie ❤️ zazdroszczę, że już po ❤️

reklama
nie wiem dlaczego, ale nie mogę załączyć zdjęcia :(
Może za dobrą jakość i za duzy rozmiar pliku.

Ojej 🙈🤣 a nie masz potem zgagi jak w nocy coś zjesz ?
Hehe nie bo jak w nocy podjem to tylko delikatnie, a czasem ratuje mi to życie. 🙈🤣🤣 a zgagę mam a jakże, ale zawsze po kolacji. A jem tak małe porcje, że kurcze tyle co kot napłakał....

Dziewczyny, które jeszcze karmia dzidzie piersią. Wy jecie teraz więcej? Zwiekszylyscie jakoś podaż kalorii? Mi Pani doktor powiedziała, że muszę jeść więcej bialka i jeść więcej witamin itp bo nie dość, że dzidzia w brzuchu podbiera to drugie jeszcze wysysa i to się odbije na moim zdrowiu. Tylko jak tu jeść jak się nie chce😕

Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze ❤
Dziękuje Tobie Karolcia i Wszystkim Innym Dziewczynom, które mnie tu wspierają. Aktualnie krwawienie ustało, pozostało brunatne plamienie. Następna wizyta w poniedziałek.

Czy któraś z Was stosowała Plaquenil albo Encorton? Jak się czuliście po tym? Jakie macie dawki?

Dziękuje Tobie Karolcia i Wszystkim Innym Dziewczynom, które mnie tu wspierają. Aktualnie krwawienie ustało, pozostało brunatne plamienie. Następna wizyta w poniedziałek.

Czy któraś z Was stosowała Plaquenil albo Encorton? Jak się czuliście po tym? Jakie macie dawki?
ja od początku ciazy biorę encorton 10mg. Do ostatniego piątku dwa razy dziennie a teraz już tylko raz. Jakoś specjalnie nie wpływa na moje samopoczucie ten steryd.

Ten natłok myśli chyba będzie do samego końca. Proboje czymś się zając by tak nie myśleć i nie wyszukiwać w goglach ( gdzie chyba cały jest wyczytany przezemnie) staram się dbac o siebie i zdrowo żyć. Na l4 jestem już od 5tyg, i przyjmuje Euthyrox na tarczycę od paru lat i teraz otrzymałam duphaston na wszelki wypadek.
Dziękuję za słowa otuchy
ja też jestem po dwóch stratach. Co prawda w ciążę zachodze bardzo szybko ale strata odciska swoje piętno. Też bałam się i nadal boje ale z każdym tygodniem jestem spokojniejsza. Dziś 12 tydzień leci, prenatalne ok więc kolejny dowód że jest dobrze, że to może się udać. I u ciebie też tak będzie. Najpierw od badania do badania, potem zaczniesz czuć ruchy i już będziesz czuła się pewniej. U mnie trochę odpuścił stres jak przeszłam ten graniczny moment poprzedniej straty.
No dobra, jestem 😅

Maluch ma wszystko na miejscu, serduszko bije 155ud/min.

Ryzyka trisomii powyżej 1:16000
Ryzyko przedwczesnego porodu dość duże, bo 1:154, ale doktor powiedział, że takie ryzyka się często zdarzają i żeby się nie przejmować 🤞🏻
Termin porodu wyszedł mi teraz na 2 grudnia, zamiast 6 grudnia.
a ja takiego zestawienia nie mam jak ty, ponoć dopiero dopiero po zestawieniu z pappa zrobia. Ale kiedyś miałam na USG to ryzyko a potem po pappie skorygowane. A teraz uslyszlam że USG idealne i ryzyko wad bardzo, bardzo małe🤷

ja też jestem po dwóch stratach. Co prawda w ciążę zachodze bardzo szybko ale strata odciska swoje piętno. Też bałam się i nadal boje ale z każdym tygodniem jestem spokojniejsza. Dziś 12 tydzień leci, prenatalne ok więc kolejny dowód że jest dobrze, że to może się udać. I u ciebie też tak będzie. Najpierw od badania do badania, potem zaczniesz czuć ruchy i już będziesz czuła się pewniej. U mnie trochę odpuścił stres jak przeszłam ten graniczny moment poprzedniej straty.
a ja takiego zestawienia nie mam jak ty, ponoć dopiero dopiero po zestawieniu z pappa zrobia. Ale kiedyś miałam na USG to ryzyko a potem po pappie skorygowane. A teraz uslyszlam że USG idealne i ryzyko wad bardzo, bardzo małe🤷

Ja miałam już wyniki testów z krwi i to są zestawienia z wynikami :)

Załączniki

• IMG_9725.jpg
    IMG_9725.jpg
    76,3 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Do góry