Do lekarza termin w pon najwcześniejszy, ta późniejsza strata to błyskawicznie skracająca się szyjka i dużo krwiaków, biochemiczne nie wiem, pewnie wady genetyczne lub niski progesteron.Ja bym zbadała - ale tak naprawdę przy Twojej historii umówiłbym się od razu na wizytę (pęcherzyk powinien juz być)
Znasz przyczynę wcześniejszych poronień, szczególnie tych późnych ?
reklama
Mamafasolki
Fanka BB :)
Wiesz, te pierwsze przyrosty są już na granicy. Te ostatnie poniżej, jeśli to samo laboratorium. Zbadaj raz jeszczeSobota 2.04 - beta 499,47; poniedz 4.04 - beta 855,81, progesteron 7,79; śr 6.04 - beta 1264,68, progesteron 15,59.
To samo laboratorium. Chyba faktycznie jutro jeszcze pojadę na betę. Wtedy wszystko będzie jasneWiesz, te pierwsze przyrosty są już na granicy. Te ostatnie poniżej, jeśli to samo laboratorium
Blondynka w sieci
A można mieć mdlosci już w 4+2?
Mamafasolki
TakA można mieć mdlosci już w 4+2?
Mamafasolki
Idź jutro. Przynajmniej lekarz będzie wiedział, co i jak. Trzymam za Ciebie kciukiTo samo laboratorium. Chyba faktycznie jutro jeszcze pojadę na betę. Wtedy wszystko będzie jasne
Blondynka w sieci
No to muszę się chyba z nimi zaprzyjaźnić
No ona mnie tak wyszkoliła, że wyłapuje jak np. ktoś niepoprawnie trzyma dziecko. Pierwszy rok życia pierwszej jej córki mieszkałam z nimi, więc mieli darmową nianię mała miała 2tyg jak pierwszy raz zostałam z nią sama, bo oni poszli sobie na koncertDasz radę masz już super przygotowanie
Dla wielu kobiet ich dziecko to pierwsze w zyciu dziecko jakie maja na rękach instynkt na szczęście daje radę
Ale warto brać udział w szkołach rodzenia a jak nie ma możliwości to nawet prywatnie jak juz po połogu udac się z dzieckiem do fizjoterapeuty dzieciecego sprawdzić przy okazji napięcie i wypytać o to jak prawidłowo nosić przewijać itp czasem takie wskazówki są na wagę złota i nagle okazuje się że dziecko magicznie przestało się drzeć przy przewijaniu lub noszeniu
Witamy gratulacje! I trzymamy wszystkie mocno kciuki!Ja też się przywitam. Mam 37 lat. To moja 5 ciąża, żadna niedonoszona. Ostatnia termin na luty 2022. Tam też byłam na forum. W 18 tyg musiałam opuścić grupę, poronienie. I w sobotę 2 kwietnia zobaczyłam test ciążowy pozytywny. Beta prawie 500. Wielkie zaskoczenie, bo myślałam, że to 12 dzień cyklu, tylko plamienia mnie zastanowiły. Wcześniej miesiączka 18 lutego, potem beta 30 dnia cyklu (19 marzec) zerowa, 33 dnia cyklu dostałam krwawienie, które uznałam za miesiączkę. W pon. idę do lekarza i może pomoże mi ustalić kiedy zaszłam w ciążę i który to tydzień i kiedy termin porodu. Mi wychodzi grudzień. U mnie od samego początku problemy (od soboty czytam te grupę i dlatego zwlekałam z przywitaniem się) ta niby miesiączka, później plamienia, niski progesteron (wiem, że ciężko go wyłapać i że skacze). Ostatnia beta z wczoraj 1268, przyrost tylko 40 coś procent od poniedziałku. Wiem, że od jakiejś wartości już nie ma sensu badać bo 66% już nie obowiązuje. Czyżby od 1000? Nie pamiętam. Mam nadzieję, że mimo wszystko zostanę tutaj na dłużej, a nie że w pon się pożegnam. Z objawów to okropne zmęczenie, zasypiam na stojąco, większy apetyt, i w pół sekundy potrafię się zdenerwować do 100% . Tylko w ciąży tak mam, więc myślę, że jeszcze jestem w ciąży i mam nadzieję, że jednak wszystko będzie dobrze. Jutro lub w sobotę pójdę chyba na następną betę, czy nie spada, lub zaczekam do pon na wizytę. Jak myślicie? Przepraszam za tak mało optymistyczne przywitanie, ale chciałam opisać sytuację. Postaram się teraz już nie smęcić
O! Dobrze wiedzieć w razie wu, że to normalne, bo bym też spanikowała na pewnoTak. To taki typowy dla ciąży
Zazdro, ja mam starszą siostrę ale bezdzietną a wszystkie znajome albo też bez dzieci, albo dzieci już starsze i jestem jedną z tych kobiet o których Takalenka pisała, że będą małe dziecko trzymać pierwszy raz w rękach. Mama za granicą i chyba będę się edukować z youtubaNo ona mnie tak wyszkoliła, że wyłapuje jak np. ktoś niepoprawnie trzyma dziecko. Pierwszy rok życia pierwszej jej córki mieszkałam z nimi, więc mieli darmową nianię mała miała 2tyg jak pierwszy raz zostałam z nią sama, bo oni poszli sobie na koncert
reklama
kasiaa91
Ja trzymalam pierwszy raz niemowlę jakoZazdro, ja mam starszą siostrę ale bezdzietną a wszystkie znajome albo też bez dzieci, albo dzieci już starsze i jestem jedną z tych kobiet o których Takalenka pisała, że będą małe dziecko trzymać pierwszy raz w rękach. Mama za granicą i chyba będę się edukować z youtuba
Swoje dziecko to naturalnie przyszło