reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Hej mamy 🤰🏽🤰🏻🤰🦸‍♀️🦸‍♀️

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

15.05.22

@MissCe - prenatalne

Powodzenia @MissCe ! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

16.05.22

@Evelina@ - wizyta
@marsi89 - wizyta
@Margeritka28 - wizyta
@AgataG21 - USG z karty ciąży
@Diaanaa - wizyta

17.05.22

@olenka201 - prenatalne

18.05.22

@Carmen_87 - wizyta
@anulaa_89 - wizyta
@Nantes - wizyta
@7grudnia - wizyta
@Strzyga_ - wizyta

19.05.22

@Malka_91 - wizyta
@astorlee - prenatalne
@MoniaJ2424 - wizyta

20.05.22

@Blondynka w sieci - wizyta
@Olka92 - wizyta
@Cytryna* - wizyta

23.05.22

@Agnesco - prenatalne
@MartaMarkry - wizyta
@Aurora84 - wizyta
@AgataG21 - USG prenatalne (Pappa juz będzie zrobiona) i wizyta kontrolna
@Bebet - prenatalne

24.05.22

@Agnesco - wizyta
@Cleo92 - prenatalne
@MissCe - prenatalne
@Poplątana9 - prenatalne
@7grudnia - prenatalne
@Malka_91 - prenatalne
@Mamafasolki - prenatalne
@Renjja] - prenatalne
@Strzyga_ - USG
@Hol-inka - USG prenatalne

25.05.22

@Cleo92 - wizyta
@Marcowa22 - prenatalne

26.05.22

@Blondynka w sieci - prenatalne
@Purrfect - prenatalne
@Dagna42 - wizyta

28.05.22

@ka.an92 - prenatalne

30.05.22

@Olka92 - prenatalne
@Magdalena_27 - prenatalne
@pannadarianna - wizyta

@Aniaaa_022 - wizyta 01.06
@ka.an92 - prenatalne 02.06
@Majka2022 - prenatalne 02.06
@Mamafasolki - wizyta 03.06
@MartaMarkry - prenatalne 09.06
@Karola z nadzieją - prenatalne 10.06
@Kamsik - wizyta 10.06
@pannadarianna - prenatalne 13.06
@Dagna42 - prenatalne 17.06
Hejka. Możesz proszę cię dopisać mnie na 06.06 na wizytę. Będę miała. Villocentesi wcześniej ale date będę miała we wtorek. Dziękuję bardzo 🌹

reklama
A dziewczyny, czy któraś z was używa urządzenia do ozonowania owoców/ warzyw? Zastanawiam się czy to faktycznie działa ?
We Włoszech podchodzą bardzo poważnie do Toxoplasmosi. Mamy badania co miesięczne na wirus. Warzywa i owoce surowe jeżeli nie obierane przed jedzeniem moczymy w wodzie z amuchina czyli płyn do dezynfekcji albo dodajemy bicarbonato. 😉

My mamy ozonator, używamy po infekcjach, w samochodzie etc. Nie wyobrażam sobie ozonować warzyw i owoców, bo ozon jest szkodliwy i zanim się rozpadnie to jednak chwilę trwa. Ja po prostu myję je pod wodą.

Co do łóżeczka - żadnych ochraniaczy, poduszek, najlepiej śpiworek do spania. Detektor oddechu wiem, że poleca się przy dzieciach z zaburzeniami oddychania, a nie przy zdrowych, donoszonych noworodkach.

Biedne jesteśmy 😅 w ogóle spróbuj sobie winogrono ! Mi bardzo pomaga na mdłości , próbowałas może ?
Mi dziś głowa pęka i mam ochotę sięgnąć chociaż po Apap.. ale nie wiem czy dobrze zrobię
lekarz zabronił mi jesc winogrona, tłumaczył dlaczego ale nie pamietam

Witam serdecznie. Jestem tutaj nowa. Termin mam wstepnie na 4 Stycznia ,lecz jesli wszystko dobrze pojdzie bede miala cesarke tydzien wczesniej wiec w grudniu.
Jestem zmartwiona gdyz we miesiaczki jestem w 6t4d lecz na USG w srode byl tylko pusty pecherzyk ciazowy o wymiarze 7 mm. Dzis mialam drugie USG I pecherzyk urosl tylko 2 mm. Bylo widac cien pecherzyka zoltkowego lecz nie bylo to pewne .
Czy byl ktos w rakiej sytucji .?
Dodam ,ze mialam tomograf komputerowy glowy dzien przed tym jak dowiedzialam sie ,ze jestem w ciazy .
Nie wiem czy powinnam sie martwic.
Kiedy miałaś test pozytywny? Owulacja zawsze mogła się przesunąć...

Przepraszam z góry za powrót do tematu, ale nie mam siły do tego mojego !
Przeliczył dziś sobie w głowie, że dziecko urodzi się zimą 🤦‍♀️ to mu mówię, że kalkulator w necie wyliczył tego nieszczęsnego 27 grudnia, a on co? Że prezent na święta 🤦‍♀️ ale dalej: wymyślił sobie od razu, że mnie będzie chował przed swoją rodziną i przyjedziemy do nich po wszystkim z dzieckiem jak z prezentem zaskoczyć wszystkich 🤦‍♀️🤯🙈 zapomniałam go tylko zapytać co jak dziecko urodzi się później 😑 i zepsuje jego misterny plan 🤦‍♀️
Za sam fakt pomysłu łażenia po ludziach z noworodkiem urwałabym mu głowę.

Teoretycznie to możliwe bo nie mieszkamy specjalnie blisko (ok. 200km). Wcześniej jeździliśmy dość często i mój w sumie nadal często jeździ , ale w związku z różnymi wydarzeniami nie bardzo mamy tam jak przenocować obecnie 🙄 a jazda z dwójką dzieci na jeden dzień jest trochę męcząca 🙄
Wiesz ja miałam brzuch od 7 miesiąca jakos i to nie początku wiec wiele dalszych znajomych było dzieckiem z nikąd zaskoczonych nagle 😂
Ale noworodek kilkudniowy, ledwo co zaczęty połóg… ciekawe czy on by chętnie po ludziach jeździł w takim okresie

Laski trochę ten chilli na słońcu mnie wyciszyl. Cyce raz bolą raz nie, mdłości raz są raz nie. I tak chyba będzie. Mąż mi przypomniał że w pierwszej zdrowej ciąży cały czas czułam się idealnie i się nie przejmowałam ale co się dziwić czlowiek po stratach jest wyczulony na wszystko. I jak zawsze głupio gada, przeważnie 🤣 tak dziś mnie pocieszył że znamy przyczynę poronień: wyrostka już nie mam więc nie zepsuje nam ciąży, a w przypadku drugiego poronienia prawdopodobnie zrobił się skrzep a na to biorę teraz heparynę więc jesteśmy zabezpieczeni. Poza tym to już 11 tydzień więc objawy mają prawo ustępować.
Także jak jutro po wizycie wszystko będzie ok to dla swojego spokoju tez kupię ten detektor bo do 20 tyg. Nim poczuje ruchy to oszaleje

reklama
Witam serdecznie. Jestem tutaj nowa. Termin mam wstepnie na 4 Stycznia ,lecz jesli wszystko dobrze pojdzie bede miala cesarke tydzien wczesniej wiec w grudniu.
Jestem zmartwiona gdyz we miesiaczki jestem w 6t4d lecz na USG w srode byl tylko pusty pecherzyk ciazowy o wymiarze 7 mm. Dzis mialam drugie USG I pecherzyk urosl tylko 2 mm. Bylo widac cien pecherzyka zoltkowego lecz nie bylo to pewne .
Czy byl ktos w rakiej sytucji .?
Dodam ,ze mialam tomograf komputerowy glowy dzien przed tym jak dowiedzialam sie ,ze jestem w ciazy .
Nie wiem czy powinnam sie martwic.
TK nie jest w ciąży wskazane ale to miejsce tak odległe od macicy że nie przejmowałabym się.

Nie wyganiam stąd broń Boże ale nie lepiej odnalazłabyś sie na styczniowych dziewczynach ? Dobieramy sie raczej po wieku ciąży a nie porodu (bo jedna w 36 a jedna w 42 urodzi) ale jednak tu będziesz daleko „w tyle” z ciążą - my już zaczynamy badania prenatalne itp a wszystko to będzie Cię czekać ze sporym opóźnieniem jak my już dawno z emocji ochłoniemy

Do góry