reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Przepraszam z góry za powrót do tematu, ale nie mam siły do tego mojego !
Przeliczył dziś sobie w głowie, że dziecko urodzi się zimą 🤦‍♀️ to mu mówię, że kalkulator w necie wyliczył tego nieszczęsnego 27 grudnia, a on co? Że prezent na święta 🤦‍♀️ ale dalej: wymyślił sobie od razu, że mnie będzie chował przed swoją rodziną i przyjedziemy do nich po wszystkim z dzieckiem jak z prezentem zaskoczyć wszystkich 🤦‍♀️🤯🙈 zapomniałam go tylko zapytać co jak dziecko urodzi się później 😑 i zepsuje jego misterny plan 🤦‍♀️

reklama
Ja szczerze mówiąc odetchnęłam z ulgą jak mi wyszło, że toxoplazmoze już przeszłam 🤷‍♀️ bo to świeża infekcja jest niebezpieczna dla dziecka.
Ponoć najczęściej kobiety się tym zarażają próbując mielonego mięsa czy dobrze przyprawione przed wrzuceniem na patelnię 🤷‍♀️
No ja też właśnie w wynikach mialam, że już przechodziłam. Heh co do tego mielonego 😂😂 to ja potrafiłam na kromke normalnie takie wyrobione do mielonych nakładać i jeść. Uwielbiałam takie surowe. Także nie wierzę, że mogłam się od kotów moich zarazić. Jedyne co Teraz kuwetę muszę w maseczce sprzątać bo mnie cofa a Mąż we wszystkim mi pomoże ale kuwety nie ruszy 😂😂😂

Przepraszam z góry za powrót do tematu, ale nie mam siły do tego mojego !
Przeliczył dziś sobie w głowie, że dziecko urodzi się zimą 🤦‍♀️ to mu mówię, że kalkulator w necie wyliczył tego nieszczęsnego 27 grudnia, a on co? Że prezent na święta 🤦‍♀️ ale dalej: wymyślił sobie od razu, że mnie będzie chował przed swoją rodziną i przyjedziemy do nich po wszystkim z dzieckiem jak z prezentem zaskoczyć wszystkich 🤦‍♀️🤯🙈 zapomniałam go tylko zapytać co jak dziecko urodzi się później 😑 i zepsuje jego misterny plan 🤦‍♀️
Jak Cię chce schować przed rodziną 😂😂😂 popłakałam się ze śmiechu z jego pomysłu 😂😂😂

No ja też właśnie w wynikach mialam, że już przechodziłam. Heh co do tego mielonego 😂😂 to ja potrafiłam na kromke normalnie takie wyrobione do mielonych nakładać i jeść. Uwielbiałam takie surowe. Także nie wierzę, że mogłam się od kotów moich zarazić. Jedyne co Teraz kuwetę muszę w maseczce sprzątać bo mnie cofa a Mąż we wszystkim mi pomoże ale kuwety nie ruszy 😂😂😂
ja mam tyle dobrego, że mąż przejął ten o obowiązek całkowicie 🙂

Jak Cię chce schować przed rodziną 😂😂😂 popłakałam się ze śmiechu z jego pomysłu 😂😂😂
Teoretycznie to możliwe bo nie mieszkamy specjalnie blisko (ok. 200km). Wcześniej jeździliśmy dość często i mój w sumie nadal często jeździ , ale w związku z różnymi wydarzeniami nie bardzo mamy tam jak przenocować obecnie 🙄 a jazda z dwójką dzieci na jeden dzień jest trochę męcząca 🙄

Witam serdecznie. Jestem tutaj nowa. Termin mam wstepnie na 4 Stycznia ,lecz jesli wszystko dobrze pojdzie bede miala cesarke tydzien wczesniej wiec w grudniu.
Jestem zmartwiona gdyz we miesiaczki jestem w 6t4d lecz na USG w srode byl tylko pusty pecherzyk ciazowy o wymiarze 7 mm. Dzis mialam drugie USG I pecherzyk urosl tylko 2 mm. Bylo widac cien pecherzyka zoltkowego lecz nie bylo to pewne .
Czy byl ktos w rakiej sytucji .?
Dodam ,ze mialam tomograf komputerowy glowy dzien przed tym jak dowiedzialam sie ,ze jestem w ciazy .
Nie wiem czy powinnam sie martwic.

Witam serdecznie. Jestem tutaj nowa. Termin mam wstepnie na 4 Stycznia ,lecz jesli wszystko dobrze pojdzie bede miala cesarke tydzien wczesniej wiec w grudniu.
Jestem zmartwiona gdyz we miesiaczki jestem w 6t4d lecz na USG w srode byl tylko pusty pecherzyk ciazowy o wymiarze 7 mm. Dzis mialam drugie USG I pecherzyk urosl tylko 2 mm. Bylo widac cien pecherzyka zoltkowego lecz nie bylo to pewne .
Czy byl ktos w rakiej sytucji .?
Dodam ,ze mialam tomograf komputerowy glowy dzien przed tym jak dowiedzialam sie ,ze jestem w ciazy .
Nie wiem czy powinnam sie martwic.
Witamy! 💙 Nie jestem specjalistką, ale może ciąża jest po prostu młodsza? Owulacja mogła się przesunąć. Są tu dziewczyny z większą wiedzą i na pewno ktoś Ci jeszcze coś doradzi, póki co trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze 🤞

piękna pogoda. Ja dziś w pracy do 20 ale jutro z rana idę z małą do ogródka do moich rodziców i będziemy korzystać. Muszę trochę ręce opalić bo od kilku dniu używam baldamu brązującego na nogi i mam taką piękną opaleniznę a ręce blade. Ale siara 🤣🤭 ale nigdy tak szybko mi ten balsam nie łapał skóry
serio? W jakiej części Polski mieszkasz? Czy za granicą ?
Dziewczyny pamiętajcie o kremach z filtrami wysokimi bo w ciąży plamy na skórze wyskakują od kontaktu ze słońcem przez chormony.. I w wielu przypadkach ciężko je usunąć nawet kremami z kwasami po ciąży.

reklama
Do góry