reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Przepraszam z góry za powrót do tematu, ale nie mam siły do tego mojego !
Przeliczył dziś sobie w głowie, że dziecko urodzi się zimą 🤦‍♀️ to mu mówię, że kalkulator w necie wyliczył tego nieszczęsnego 27 grudnia, a on co? Że prezent na święta 🤦‍♀️ ale dalej: wymyślił sobie od razu, że mnie będzie chował przed swoją rodziną i przyjedziemy do nich po wszystkim z dzieckiem jak z prezentem zaskoczyć wszystkich 🤦‍♀️🤯🙈 zapomniałam go tylko zapytać co jak dziecko urodzi się później 😑 i zepsuje jego misterny plan 🤦‍♀️

reklama
Ja szczerze mówiąc odetchnęłam z ulgą jak mi wyszło, że toxoplazmoze już przeszłam 🤷‍♀️ bo to świeża infekcja jest niebezpieczna dla dziecka.
Ponoć najczęściej kobiety się tym zarażają próbując mielonego mięsa czy dobrze przyprawione przed wrzuceniem na patelnię 🤷‍♀️
No ja też właśnie w wynikach mialam, że już przechodziłam. Heh co do tego mielonego 😂😂 to ja potrafiłam na kromke normalnie takie wyrobione do mielonych nakładać i jeść. Uwielbiałam takie surowe. Także nie wierzę, że mogłam się od kotów moich zarazić. Jedyne co Teraz kuwetę muszę w maseczce sprzątać bo mnie cofa a Mąż we wszystkim mi pomoże ale kuwety nie ruszy 😂😂😂

Przepraszam z góry za powrót do tematu, ale nie mam siły do tego mojego !
Przeliczył dziś sobie w głowie, że dziecko urodzi się zimą 🤦‍♀️ to mu mówię, że kalkulator w necie wyliczył tego nieszczęsnego 27 grudnia, a on co? Że prezent na święta 🤦‍♀️ ale dalej: wymyślił sobie od razu, że mnie będzie chował przed swoją rodziną i przyjedziemy do nich po wszystkim z dzieckiem jak z prezentem zaskoczyć wszystkich 🤦‍♀️🤯🙈 zapomniałam go tylko zapytać co jak dziecko urodzi się później 😑 i zepsuje jego misterny plan 🤦‍♀️
Jak Cię chce schować przed rodziną 😂😂😂 popłakałam się ze śmiechu z jego pomysłu 😂😂😂

No ja też właśnie w wynikach mialam, że już przechodziłam. Heh co do tego mielonego 😂😂 to ja potrafiłam na kromke normalnie takie wyrobione do mielonych nakładać i jeść. Uwielbiałam takie surowe. Także nie wierzę, że mogłam się od kotów moich zarazić. Jedyne co Teraz kuwetę muszę w maseczce sprzątać bo mnie cofa a Mąż we wszystkim mi pomoże ale kuwety nie ruszy 😂😂😂
ja mam tyle dobrego, że mąż przejął ten o obowiązek całkowicie 🙂

Jak Cię chce schować przed rodziną 😂😂😂 popłakałam się ze śmiechu z jego pomysłu 😂😂😂
Teoretycznie to możliwe bo nie mieszkamy specjalnie blisko (ok. 200km). Wcześniej jeździliśmy dość często i mój w sumie nadal często jeździ , ale w związku z różnymi wydarzeniami nie bardzo mamy tam jak przenocować obecnie 🙄 a jazda z dwójką dzieci na jeden dzień jest trochę męcząca 🙄

Witam serdecznie. Jestem tutaj nowa. Termin mam wstepnie na 4 Stycznia ,lecz jesli wszystko dobrze pojdzie bede miala cesarke tydzien wczesniej wiec w grudniu.
Jestem zmartwiona gdyz we miesiaczki jestem w 6t4d lecz na USG w srode byl tylko pusty pecherzyk ciazowy o wymiarze 7 mm. Dzis mialam drugie USG I pecherzyk urosl tylko 2 mm. Bylo widac cien pecherzyka zoltkowego lecz nie bylo to pewne .
Czy byl ktos w rakiej sytucji .?
Dodam ,ze mialam tomograf komputerowy glowy dzien przed tym jak dowiedzialam sie ,ze jestem w ciazy .
Nie wiem czy powinnam sie martwic.

Witam serdecznie. Jestem tutaj nowa. Termin mam wstepnie na 4 Stycznia ,lecz jesli wszystko dobrze pojdzie bede miala cesarke tydzien wczesniej wiec w grudniu.
Jestem zmartwiona gdyz we miesiaczki jestem w 6t4d lecz na USG w srode byl tylko pusty pecherzyk ciazowy o wymiarze 7 mm. Dzis mialam drugie USG I pecherzyk urosl tylko 2 mm. Bylo widac cien pecherzyka zoltkowego lecz nie bylo to pewne .
Czy byl ktos w rakiej sytucji .?
Dodam ,ze mialam tomograf komputerowy glowy dzien przed tym jak dowiedzialam sie ,ze jestem w ciazy .
Nie wiem czy powinnam sie martwic.
Witamy! 💙 Nie jestem specjalistką, ale może ciąża jest po prostu młodsza? Owulacja mogła się przesunąć. Są tu dziewczyny z większą wiedzą i na pewno ktoś Ci jeszcze coś doradzi, póki co trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze 🤞

piękna pogoda. Ja dziś w pracy do 20 ale jutro z rana idę z małą do ogródka do moich rodziców i będziemy korzystać. Muszę trochę ręce opalić bo od kilku dniu używam baldamu brązującego na nogi i mam taką piękną opaleniznę a ręce blade. Ale siara 🤣🤭 ale nigdy tak szybko mi ten balsam nie łapał skóry
serio? W jakiej części Polski mieszkasz? Czy za granicą ?
Dziewczyny pamiętajcie o kremach z filtrami wysokimi bo w ciąży plamy na skórze wyskakują od kontaktu ze słońcem przez chormony.. I w wielu przypadkach ciężko je usunąć nawet kremami z kwasami po ciąży.

reklama
Do góry