reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

@Marcowa22 my powiedzieliśmy rodzicom moim, teściowa się jakoś domyśliła, niestety...ale przez to że jestem na zwolnieniu, to w pracy wiedzą, wie dużo moich przyjaciół (będąc w 6tc byłam na paru spotkaniach i nie chciałam kłamać czemu nie piję). A najlepsze w piątek dzwoniła ciocia męża z pytaniem czy to prawda i nie mam pojęcia jak ta się dowiedziała 🙈

Ja uważam że to nasza prywatna decyzji, co i komu...;)

reklama
Dziewczyny , czy Wasza rodzina już wie o ciąży ? U nas wiedzą tylko moi rodzice , mamy połączony dom i ciężko to ukryć. Nikomu nie mówią. Wiem oczywiście, że na każdym etapie może się coś stać ale w pierwszym trymestrze mam wyjątkowy niepokój w sobie
Nie jeszcze nikt oprócz męża, ale jestem po wielu stratach i jeszcze długo nikt inny nie będzie wiedział

Dzięki dziewczyny za wspólne tygodnie 😊
ten rok 2022 dał mi mocno po dupie 😔
Za jakiś czas pewnie znów się podniosę ale 4 strata robi swoje i myśli też inne 😔
Trzymacie się ciepło, uważajcie na siebie! 😘
ja tu o kawce a taka smutna wiadomość na koniec nadrabiania wątku 😞
Tak bardzo mi przykro… dbaj o siebie i nie trać wiary ❤️

No właśnie ja też zastanawiam się do kiedy ewentualnie 🙈
Przegadałam z mężem, że mam wątpliwości czy to dobry pomysł i że może jednak coś w Polsce jakieś Spa urodzinowe. Stwierdził, że popiera, a jeszcze akurat dostałam od wizzair meila, że zmieniły się godziny lotów i mogę dostać zwrot kosztów także ja we wrześniu co najwyżej hotel w Polsce.
Napiszesz, jaki jest koszt takiego zabiegu w Holandii? Oczywiście liczę na to, że nigdy nie będę (ani żadna z nas!) w potrzebie…
Akurat ta dziewczyna miała ubezpieczenie holenderskie więc kwestią było tylko zadzwonić, podać jej dane i ją umówić na spotkanie. Mogę napisać meila i zapytać ile to by kosztowało dla osoby bez ubezpieczenia w nl. Natomiast to też zależy pewnie który tydzien, bo są różne procedury w zależności od zaawansowania..
Hej dziewczyny jestem w 9tc.Od dzisiaj przestałam mieć bol piersi czy też tak mialyscie ? Straszne się martwię bo jestem po promieniach
Hej 😊 mnie też już przestały boleć jakoś od 6 tyg także bez obaw ☺️ za to mdłości chyba są coraz gorsze..
Dziewczyny , czy Wasza rodzina już wie o ciąży ? U nas wiedzą tylko moi rodzice , mamy połączony dom i ciężko to ukryć. Nikomu nie mówią. Wiem oczywiście, że na każdym etapie może się coś stać ale w pierwszym trymestrze mam wyjątkowy niepokój w sobie
Tylko mąż i przyjaciółka. Reszta się dowie po 12 tyg, nie chce mi się później wszystkim. W razie czego tlumaczyc że coś nie wyszło.
Ja ledwo mężowi powiedziałam, a i do tego się prawie tydzień zbierałam 🤦‍♀️ i na razie zakazałam komukolwiek mówić. Oczywiście zaraz mi się śniło, że całej rodzinie rozgadał 😅
Tak samo🤣 z tydzień, półtora się zbierałam żeby mu powiedzieć.

W moim najbliższym otoczeniu dużo osób juz wie niestety. Chciałam zachować w tajemnicy do 12 tyg ale mam już taki brzuszek, ze luźne swetry nie dają rady i pogoda tez nie pomaga ukryć. Trudno, też się boje że coś pójdzie nie tak, ale z drugiej strony trzeba się uzbroić w pozytywne nastawianie a będzie dobrze 😍
a w którym tygodniu było widać już brzuszek?

reklama
Do góry