reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

@Marcowa22 my powiedzieliśmy rodzicom moim, teściowa się jakoś domyśliła, niestety...ale przez to że jestem na zwolnieniu, to w pracy wiedzą, wie dużo moich przyjaciół (będąc w 6tc byłam na paru spotkaniach i nie chciałam kłamać czemu nie piję). A najlepsze w piątek dzwoniła ciocia męża z pytaniem czy to prawda i nie mam pojęcia jak ta się dowiedziała 🙈

Ja uważam że to nasza prywatna decyzji, co i komu...;)

reklama
Dziewczyny , czy Wasza rodzina już wie o ciąży ? U nas wiedzą tylko moi rodzice , mamy połączony dom i ciężko to ukryć. Nikomu nie mówią. Wiem oczywiście, że na każdym etapie może się coś stać ale w pierwszym trymestrze mam wyjątkowy niepokój w sobie
Nie jeszcze nikt oprócz męża, ale jestem po wielu stratach i jeszcze długo nikt inny nie będzie wiedział

Dzięki dziewczyny za wspólne tygodnie 😊
ten rok 2022 dał mi mocno po dupie 😔
Za jakiś czas pewnie znów się podniosę ale 4 strata robi swoje i myśli też inne 😔
Trzymacie się ciepło, uważajcie na siebie! 😘
ja tu o kawce a taka smutna wiadomość na koniec nadrabiania wątku 😞
Tak bardzo mi przykro… dbaj o siebie i nie trać wiary ❤️

No właśnie ja też zastanawiam się do kiedy ewentualnie 🙈
Przegadałam z mężem, że mam wątpliwości czy to dobry pomysł i że może jednak coś w Polsce jakieś Spa urodzinowe. Stwierdził, że popiera, a jeszcze akurat dostałam od wizzair meila, że zmieniły się godziny lotów i mogę dostać zwrot kosztów także ja we wrześniu co najwyżej hotel w Polsce.
Napiszesz, jaki jest koszt takiego zabiegu w Holandii? Oczywiście liczę na to, że nigdy nie będę (ani żadna z nas!) w potrzebie…
Akurat ta dziewczyna miała ubezpieczenie holenderskie więc kwestią było tylko zadzwonić, podać jej dane i ją umówić na spotkanie. Mogę napisać meila i zapytać ile to by kosztowało dla osoby bez ubezpieczenia w nl. Natomiast to też zależy pewnie który tydzien, bo są różne procedury w zależności od zaawansowania..
Hej dziewczyny jestem w 9tc.Od dzisiaj przestałam mieć bol piersi czy też tak mialyscie ? Straszne się martwię bo jestem po promieniach
Hej 😊 mnie też już przestały boleć jakoś od 6 tyg także bez obaw ☺️ za to mdłości chyba są coraz gorsze..
Dziewczyny , czy Wasza rodzina już wie o ciąży ? U nas wiedzą tylko moi rodzice , mamy połączony dom i ciężko to ukryć. Nikomu nie mówią. Wiem oczywiście, że na każdym etapie może się coś stać ale w pierwszym trymestrze mam wyjątkowy niepokój w sobie
Tylko mąż i przyjaciółka. Reszta się dowie po 12 tyg, nie chce mi się później wszystkim. W razie czego tlumaczyc że coś nie wyszło.
Ja ledwo mężowi powiedziałam, a i do tego się prawie tydzień zbierałam 🤦‍♀️ i na razie zakazałam komukolwiek mówić. Oczywiście zaraz mi się śniło, że całej rodzinie rozgadał 😅
Tak samo🤣 z tydzień, półtora się zbierałam żeby mu powiedzieć.

W moim najbliższym otoczeniu dużo osób juz wie niestety. Chciałam zachować w tajemnicy do 12 tyg ale mam już taki brzuszek, ze luźne swetry nie dają rady i pogoda tez nie pomaga ukryć. Trudno, też się boje że coś pójdzie nie tak, ale z drugiej strony trzeba się uzbroić w pozytywne nastawianie a będzie dobrze 😍
a w którym tygodniu było widać już brzuszek?

reklama
Do góry