reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Hej czy chodzi o metylowany kwas foliowy w związku z mutacją Pai etc?
Tak, ja biorę cały zestaw metylowany witamin ale głównie chodzi o kwas foliowy :) biorę coś takiego i zastanawiam czy brać jeszcze coś ponad to. A No biorę jeszcze witaminę D3.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 70
reklama
@Kamsik @MoniaJ2424 dziewczyny jestem z Wami w tym klubie 🥴 wg appki jestem 5+3 a od 3 dni mam mdłości, wszystko mi puchnie w ustach, jestem w stanie pic tylko wodę z sokiem z cytryny i imbirem a cokolwiek jem, o ile w ogóle, musi być turbo słone. Najgorszej ze jestem na urlopie i jeździmy dużo autem i cały czas czuje się jak na kacu gigancie, zgięta w pół. Oby to minęło szybko bo tak się nie da żyć 😐 ale z uwagi na te dokuczliwe objawy przesunęłam sobie wizytę u gina wiec mam pierwsze usg tydzien wcześniej 💖 @PsychoPatka91 możesz zmienić z 18.05 na 11.05 w wolnej chwili 😘

Cześć ciocie, u nas wszystko ok❤️
Dziewczyny ja juz po wizycie. Wszystko dobrze. Fasolka 19 mm i serduszko bije mocno. Następna wizyta 06.06 a prenatalne mi dadzą date 17 mają na konsultacjach. ❤️👏Zobacz załącznik 1398668
Pieknie dziewczyny 😍😍
dziś FHR (+) 😊 ciąża młodsza bo 6+3 a powinno byc 8+3, we wtorek kolejna wizyta i zobaczymy co dalej. Mam taki rollercoaster w głowie, że juz sama nie wiem co myśleć...
super, trzymam kciuki za wtorkowa wizytę ✊🏼✊🏼

Dziewczyny te z przykrymi wieściami, nie znam słów które by pocieszały, z doświadczenia wiem ze wprost po poronieniu zadne pocieszenie na mnie nie działało 🥺 ale wierze ze w końcu prędzej czy później u każdej z nas musi być dobrze ✊🏼☀️

Tak, ja biorę cały zestaw metylowany witamin ale głównie chodzi o kwas foliowy :) biorę coś takiego i zastanawiam czy brać jeszcze coś ponad to. A No biorę jeszcze witaminę D3.
A to biorę kwas foliowy, witaminę D3, E i omega 3 i acard ale mam też bardzo wysokie nadciśnienie więc to wszystko po to żebym nie miała tej wątpliwej przyjemności doznania preeklampsji i żeby łożysko się dobrze wykształciło, a przepływy były ok. Jak dotrwam do 36/37 to będzie moje medyczne osiągnięcie, bo wszystkie badania zlecałam sobie sama, a do lekarza poszłam jak sama już miałam wszystkie wyniki 😅 Uparłam się, że nie spotka mnie to i koniec.

@Kamsik @MoniaJ2424 dziewczyny jestem z Wami w tym klubie 🥴 wg appki jestem 5+3 a od 3 dni mam mdłości, wszystko mi puchnie w ustach, jestem w stanie pic tylko wodę z sokiem z cytryny i imbirem a cokolwiek jem, o ile w ogóle, musi być turbo słone. Najgorszej ze jestem na urlopie i jeździmy dużo autem i cały czas czuje się jak na kacu gigancie, zgięta w pół. Oby to minęło szybko bo tak się nie da żyć 😐 ale z uwagi na te dokuczliwe objawy przesunęłam sobie wizytę u gina wiec mam pierwsze usg tydzien wcześniej 💖 @PsychoPatka91 możesz zmienić z 18.05 na 11.05 w wolnej chwili 😘
O tak jeżdżenie samochodem w tym stanie uwielbiam wprost.. Odrazu robię się zielona i zaczynam oddychanie jak do porodu 😂

Dziewczyny które nie miały dobrych wieści bardzo mi przykro i nie ma żadnych słów aby Was pocieszyć, ale jestem z Wami i trzymam kciuki aby następnym razem wszystko poszło jak należy ❤️❤️❤️

A dziewczyny z dobrymi wieściami gratulacje i aby do przodu ❤️❤️❤️ niech rosną małe szkraby zdrowo ❤️❤️❤️

A to biorę kwas foliowy, witaminę D3, E i omega 3 i acard ale mam też bardzo wysokie nadciśnienie więc to wszystko po to żebym nie miała tej wątpliwej przyjemności doznania preeklampsji i żeby łożysko się dobrze wykształciło, a przepływy były ok. Jak dotrwam do 36/37 to będzie moje medyczne osiągnięcie, bo wszystkie badania zlecałam sobie sama, a do lekarza poszłam jak sama już miałam wszystkie wyniki 😅 Uparłam się, że nie spotka mnie to i koniec.
Czasem warto wziąć sprawę w swoje ręce 😎 tez tak zrobiłam 😅😅

Czasem warto wziąć sprawę w swoje ręce 😎 tez tak zrobiłam 😅😅
Przekleństwo lekarzy 😂"pacjentka która uważa, że wie lepiej" ale szczerze mam to gdzieś. Jakby to o jego zdrowie chodziło to myślę, że zrobiłby to samo i kopał tak długo w czeluściach oparcowań medycznych i doświadczeń innych aż by zmalał wyjście i my zwyczajnie zrobiłyśmy to samo.

reklama
Do góry