reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
A będzie robić dodatkowe badania jak pappa, nifty/sanco?
Ja na 90% tylko pappa. Myślałam długo nad nifty ale ostatecznie doszłam do wniosku, że pappę zrobię tak czy inaczej i jeśli wyniki będą kierować na amniopunkcję to zrobiłabym ją niezależnie od ew. dobrych wyników nifty (bo nifty nie wykrywa wszystkiego). Jedynym plusem nifty jest to, że jest 2 tyg wcześniej, niż pappa.

To można prosić o zwolnienie bez kodu ciążowego będąc w ciąży? Wow. Dużo tutaj się dowiaduje. Ja miałam zwolnienie do 30ego kwietnia, później 2ego miałam urlop od dawna wpisany i na dzisiaj miałam ustawioną konsultację telefoniczną z ginekologiem z Luxmedu. Mówię jej że byłam 3 tyg na zwolnieniu na mdłości i słabe samopoczucie i że to nie minęło więc chciałabym przedłużyć zwolnienie a ta że ona telefonicznie nie może wystawić bo PANDEMIA SIĘ SKONCZYŁA i zaprasza do gabinetu. To ja jej mówię że chętnie ale z terminami jest ciężko. Dała mi zwolnienie od 1ego do dzisiaj włącznie bo musi być kontynuacja (ktoś wie dlaczego?) I jutro idę do lekarza który miał cudem termin (słabe opinie w necie) i zobaczymy co mi powie. Najlepsze będzie jak mi powie ze pracuje w korpo więc lekka robota a ciaza to nie choroba 🙈. A nawet moja szefowa mówi mi żebym wróciła jak będę się lepiej czuć.
Nie wiem w sumie czy dłuższe zwolnienie by przeszło bez kodu B, ja byłam na badaniu tylko i tak poprosiłam. Tylko ja chodzę do prywatnej kliniki leczenie niepłodności i nie robią z niczym problemów, a lekarka to mi sama mówiła, że jak mnie będą wkurzać w pracy to mi wystawi zwolnienie :p epidemia się oficjalnie nie skończyła tak w ogóle :p więc coś bredziła lekarka. A z tą ciągłością to w sumie nie wiem o co chodzi, może tak musi być ciążowe, ale chyba nie, jest 270 dni i tyle. Trzeba poczytać w internetach :)

Ja na 90% tylko pappa. Myślałam długo nad nifty ale ostatecznie doszłam do wniosku, że pappę zrobię tak czy inaczej i jeśli wyniki będą kierować na amniopunkcję to zrobiłabym ją niezależnie od ew. dobrych wyników nifty (bo nifty nie wykrywa wszystkiego). Jedynym plusem nifty jest to, że jest 2 tyg wcześniej, niż pappa.
aż tyle czekasz na pappe ? Mi kazali przyjść tydzień przed prenatalnymi i będą wyniki🤔

Ja wyniki pappa poprzednim razem jakoś szybko miałam 🤔
Mnie zniechęca mocno cena nifty 🙄

reklama
Do góry