reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Mam identyczne zalecenia. Acard 8tydzien, Accofil 10/11tydzien. 8 już zaraz, a 10 już tez niedaleko 🙈 ja już nie mam wizyty u Pasnika wiec będę musiała odstawiać tak jak w zaleceniach 🤷🏼‍♀️
ale chyba wysyłasz mu morfologię do sprawdzenia, więc możesz zapytać w mailu? ☺️ ja zawsze mu piszę, który to tydz/dzień ciąży i jak byłam na ostatnim usg to też dopisałam, że zarodek rośnie idealnie. On mi odpisał „Teraz się uda”- żeby miał rację 🙏🏼🙈 Wizyty jako takiej nie mam, ale po szczepieniu można wejść na minutkę do dra i zadać pytanie. Wtedy byłabym 9+3, więc odstawiałabym accofil na dniach.

Hej! Ja clexane mam za 35 zł za opakowanie , ale kurcze jakby się dało za darmo to byłoby super! Mam pytanie laski, co robicie żeby zminimalizować siniaki? Dopiero 8tc + 4 a brzuch fioletowy :( próbuje z kostka lodu po ale za wiele nie pomaga.. wczoraj kupiłam heparynę w kremie żeby szybciej schodziło

I moje pytanie macie ilość heparyny dostawania do masy ciała, czy profilaktycznie 0,4?
Ja mam 0,4, ale w 12 i 24tc mam zrobić badanie aktywności anty xa heparyny i jak wyjdzie coś tam to dawka będzie zwiększana :)

ale chyba wysyłasz mu morfologię do sprawdzenia, więc możesz zapytać w mailu? ☺️ ja zawsze mu piszę, który to tydz/dzień ciąży i jak byłam na ostatnim usg to też dopisałam, że zarodek rośnie idealnie. On mi odpisał „Teraz się uda”- żeby miał rację 🙏🏼🙈 Wizyty jako takiej nie mam, ale po szczepieniu można wejść na minutkę do dra i zadać pytanie. Wtedy byłabym 9+3, więc odstawiałabym accofil na dniach.
Powiem Ci, ze nie zawsze mi odpisuje…na ostatnia morfologię i prośbę o receptę nie dostałam wgl odpowiedzi 🤷🏼‍♀️ Wiec poszłam do internisty i na podstawie zalecen wystawiła mi recepty. Ale będę próbować tak jak mowisz :) u Ciebie akurat się fajnie złoży :)

Ja nie rozumiem czemu mi nie wystawiają za darmo. To klinika Bocian. A lekarza muszę zmienić ewidentnie
w poprzedniej nieudanej ciąży, gdy byłam w 5+3 lekarka nie chciała wystawić recepty na darmowe lekarstwa, bo był tylko pęcherzyk żółtkowy i jeszcze nie widać było zarodka. Oczywiście już do niej nie chodzę.

Powiem Ci, ze nie zawsze mi odpisuje…na ostatnia morfologię i prośbę o receptę nie dostałam wgl odpowiedzi 🤷🏼‍♀️ Wiec poszłam do internisty i na podstawie zalecen wystawiła mi recepty. Ale będę próbować tak jak mowisz :) u Ciebie akurat się fajnie złoży :)
co Ty piszesz 😮 mi zawsze odpisuje max następnego dnia, receptę też bez problemu otrzymałam. Czy wysyłasz mu maila z tematem „Morfologia PILNE”? Mi tak kazał.

Co do porodów dziewczyny to nie ma czegoś takiego który gorszy który lepszy 🙈jak ma być dobrze to będzie przy każdym. Są porody sn po których kobieta dochodzi do siebie moment , a są takie gdzie rozrywa krocze po sam odbyt. Są porody z vacuum itd.
Ja rodziłam poprzez CC, pionizacja po 7 h. Dziecko miałam zaraz po zszyciu u siebie 🥺♥️ na noc tak samo , karmiłam piersią ;) doszłam bardzo szybko do siebie. Jest kilka złotych zasad które przekazał mi mój lekarz , stosowałam się do nich i naprawdę było ok.
Najważniejsze żebyście to WY i Wasze dziecko byli cali i zdrowi. Ja osobiście miałam cięcie na życzenie i nie wyobrażam sobie inaczej. Rozumiem też jak ktoś chce rodzic siłami natury. Nie rozumiem natomiast obrzydzenia komuś danego porodu ..
Jakby nie było , każda z nas da radę ♥️ jesteśmy silne

reklama
Heja! My już po wizycie. Prawie 2cm, serduszko 172/min, powiedziała że nie ma żadnych zastrzeżeń że wszystko wygląda dobrze tam w środku. 8+4 potwierdzone więc poród na przełomie listopada/grudnia 😊.

Widziałam że pisałyście o porodach... niestety nie mam żadnego doświadczenia ale zapewne obie metody maja plusy i minusy... mi chodzi po głowie poród w wodzie jeśli miałabym probowac SN bo jakoś tak mi się wydaje że będzie mniej "brudno". Czy któraś z Was rodziła w wodzie?
Piękności ❤️

Do góry