Mialam CC super wspominam , nie chcę porodu naturalnego.Ja podobno 12.12., ale lekarka mówiła, se staroświecki jest ten sposób liczenia od daty ostatniej miesiączki i można się spodziewać nawet 3 tyg. wcześniej ja nie chcę rodzić SN, ciekawa jestem jak Wy.
reklama
Poplątana9
Fanka BB :)
Ja po wizycie wszystko ok! Prenatalne na 24.05 wtedy będzie już 13+5 wiec na ostatni dzwonek
Ja tez mam prenatalne 24.05
nie nastawiam się za bardzo tak tylko zaczęłam się zastanawiać czy jest chociaż cień szansy
U mnie było serduszko właśnie w 6+0
ale chyba wysyłasz mu morfologię do sprawdzenia, więc możesz zapytać w mailu? ja zawsze mu piszę, który to tydz/dzień ciąży i jak byłam na ostatnim usg to też dopisałam, że zarodek rośnie idealnie. On mi odpisał „Teraz się uda”- żeby miał rację Wizyty jako takiej nie mam, ale po szczepieniu można wejść na minutkę do dra i zadać pytanie. Wtedy byłabym 9+3, więc odstawiałabym accofil na dniach.Mam identyczne zalecenia. Acard 8tydzien, Accofil 10/11tydzien. 8 już zaraz, a 10 już tez niedaleko ja już nie mam wizyty u Pasnika wiec będę musiała odstawiać tak jak w zaleceniach
Karola z nadzieją
Ja mam 0,4, ale w 12 i 24tc mam zrobić badanie aktywności anty xa heparyny i jak wyjdzie coś tam to dawka będzie zwiększanaHej! Ja clexane mam za 35 zł za opakowanie , ale kurcze jakby się dało za darmo to byłoby super! Mam pytanie laski, co robicie żeby zminimalizować siniaki? Dopiero 8tc + 4 a brzuch fioletowy próbuje z kostka lodu po ale za wiele nie pomaga.. wczoraj kupiłam heparynę w kremie żeby szybciej schodziło
I moje pytanie macie ilość heparyny dostawania do masy ciała, czy profilaktycznie 0,4?
Poplątana9
chodzimy do tej samej Pani doktor, ale ja chodzę do niej w CMP Zoliborz, bo mam tam pakiet z PZUja chodzę do Unicare do dr Sadowskiej-Stepniak. Ale jestem po poronieniu i już jakiś czas do niej chodzę, bo miałam kilka tematów do podleczenia. Więc wybór był prosty
Karola z nadzieją
Powiem Ci, ze nie zawsze mi odpisuje…na ostatnia morfologię i prośbę o receptę nie dostałam wgl odpowiedzi Wiec poszłam do internisty i na podstawie zalecen wystawiła mi recepty. Ale będę próbować tak jak mowisz u Ciebie akurat się fajnie złożyale chyba wysyłasz mu morfologię do sprawdzenia, więc możesz zapytać w mailu? ja zawsze mu piszę, który to tydz/dzień ciąży i jak byłam na ostatnim usg to też dopisałam, że zarodek rośnie idealnie. On mi odpisał „Teraz się uda”- żeby miał rację Wizyty jako takiej nie mam, ale po szczepieniu można wejść na minutkę do dra i zadać pytanie. Wtedy byłabym 9+3, więc odstawiałabym accofil na dniach.
w poprzedniej nieudanej ciąży, gdy byłam w 5+3 lekarka nie chciała wystawić recepty na darmowe lekarstwa, bo był tylko pęcherzyk żółtkowy i jeszcze nie widać było zarodka. Oczywiście już do niej nie chodzę.Ja nie rozumiem czemu mi nie wystawiają za darmo. To klinika Bocian. A lekarza muszę zmienić ewidentnie
co Ty piszesz mi zawsze odpisuje max następnego dnia, receptę też bez problemu otrzymałam. Czy wysyłasz mu maila z tematem „Morfologia PILNE”? Mi tak kazał.Powiem Ci, ze nie zawsze mi odpisuje…na ostatnia morfologię i prośbę o receptę nie dostałam wgl odpowiedzi Wiec poszłam do internisty i na podstawie zalecen wystawiła mi recepty. Ale będę próbować tak jak mowisz u Ciebie akurat się fajnie złoży
Co do porodów dziewczyny to nie ma czegoś takiego który gorszy który lepszy jak ma być dobrze to będzie przy każdym. Są porody sn po których kobieta dochodzi do siebie moment , a są takie gdzie rozrywa krocze po sam odbyt. Są porody z vacuum itd.
Ja rodziłam poprzez CC, pionizacja po 7 h. Dziecko miałam zaraz po zszyciu u siebie na noc tak samo , karmiłam piersią doszłam bardzo szybko do siebie. Jest kilka złotych zasad które przekazał mi mój lekarz , stosowałam się do nich i naprawdę było ok.
Najważniejsze żebyście to WY i Wasze dziecko byli cali i zdrowi. Ja osobiście miałam cięcie na życzenie i nie wyobrażam sobie inaczej. Rozumiem też jak ktoś chce rodzic siłami natury. Nie rozumiem natomiast obrzydzenia komuś danego porodu ..
Jakby nie było , każda z nas da radę jesteśmy silne
Ja rodziłam poprzez CC, pionizacja po 7 h. Dziecko miałam zaraz po zszyciu u siebie na noc tak samo , karmiłam piersią doszłam bardzo szybko do siebie. Jest kilka złotych zasad które przekazał mi mój lekarz , stosowałam się do nich i naprawdę było ok.
Najważniejsze żebyście to WY i Wasze dziecko byli cali i zdrowi. Ja osobiście miałam cięcie na życzenie i nie wyobrażam sobie inaczej. Rozumiem też jak ktoś chce rodzic siłami natury. Nie rozumiem natomiast obrzydzenia komuś danego porodu ..
Jakby nie było , każda z nas da radę jesteśmy silne
reklama
G
guest-1677526072
Gość
PięknościHeja! My już po wizycie. Prawie 2cm, serduszko 172/min, powiedziała że nie ma żadnych zastrzeżeń że wszystko wygląda dobrze tam w środku. 8+4 potwierdzone więc poród na przełomie listopada/grudnia .
Widziałam że pisałyście o porodach... niestety nie mam żadnego doświadczenia ale zapewne obie metody maja plusy i minusy... mi chodzi po głowie poród w wodzie jeśli miałabym probowac SN bo jakoś tak mi się wydaje że będzie mniej "brudno". Czy któraś z Was rodziła w wodzie?