reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Hej dziewczyny. Dołączę się do was. Dzisiaj 7+0. Wizyta 06/5 jak już będę 8+3. Mam już chłopaczka prawie 9 lat. 3 lata temy 2 ciąża, niestety serduszko przestało bić 3 tygodnie przed porodem. W zeszłym roku znowu ciąża ale przerwane w 3 miesiącu przez prawdopodobna wadę serca. Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko ok. Mieszkam we Włoszech więc moja służba zdrowia chyba pracuje troszeczkę inaczej. Pozdrawiam wszystkie 🌹😍🍀

reklama
No właśnie, ja kiedyś też bym się pewnie zdziwiła i zareagowała jak @Agnesco więc rozumiem reakcję, ale jak ktoś się zetknie chociaż pobieżnie to wie, że to jest poważny problem. I super, że coś się zaczyna w tym temacie zmieniać. @Marcowa22 przykro mi z powodu Twojej znajomej :(
Taaak.. ja kiedyś też tak uważałam. Absolutnie @Agnesco miała prawo tak poczuc i nie mam żadnych pretensji , bo możliwe że to tak zabrzmiało ( jak tak to przepraszam ). Za mało się o tym mówi , chorzy wstydzą się choroby przez to jak jest odbierana przez społeczeństwo.

Hej dziewczyny. Dołączę się do was. Dzisiaj 7+0. Wizyta 06/5 jak już będę 8+3. Mam już chłopaczka prawie 9 lat. 3 lata temy 2 ciąża, niestety serduszko przestało bić 3 tygodnie przed porodem. W zeszłym roku znowu ciąża ale przerwane w 3 miesiącu przez prawdopodobna wadę serca. Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko ok. Mieszkam we Włoszech więc moja służba zdrowia chyba pracuje troszeczkę inaczej. Pozdrawiam wszystkie 🌹😍🍀
Witaj kochana, gratulacje i mocne kciuki, żeby wszystko było dobrze! 🌱💚🤞 Sporo tu dziewczyn mieszkających poza Polską (m.in ja :) ) więc będzie dodatkowy walor edukacyjny ;)

A ja dziś wyjade z innej beczki.
Kobiety, co z tym seksem teraz? Bo ja dziwnie odseparowałam męża na czas przyjmowania tabsow dopochwowo. On mnie pyta i podchody robi a ja jakoś opór stawiam bo się boje ze coś uszkodzimy 😆
U nas podobnie, narazie wolę nie ryzykować, co prawda od czasu do czasu inaczej wpieram męża 😁 sama ochotę mam, libido mi jakoś nie spadło, ale póki co wolę nie ryzykować.

Dziewczyny a jak w Polsce podchodzi się do Toxoplasmosi? We Włoszech co miesięczne badania na to o. Wszystkie owoce warzywa surowe musimy moczyć w bicarbonato albo amuchina. Mięso i ryby surove albo tylko wędzone pełen zakaz 😭

Taaak.. ja kiedyś też tak uważałam. Absolutnie @Agnesco miała prawo tak poczuc i nie mam żadnych pretensji , bo możliwe że to tak zabrzmiało ( jak tak to przepraszam ). Za mało się o tym mówi , chorzy wstydzą się choroby przez to jak jest odbierana przez społeczeństwo.
Nie nie odebrałam tego źle , tylko baaaardzo się zdziwiłam że taka książeczkę dostałam

Załączniki

• 16509894688344732453527159595811.jpg
    16509894688344732453527159595811.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 58
  • 16509894820359021151496986291180.jpg
    16509894820359021151496986291180.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 58
Dziewczyny a jak w Polsce podchodzi się do Toxoplasmosi? We Włoszech co miesięczne badania na to o. Wszystkie owoce warzywa surowe musimy moczyć w bicarbonato albo amuchina. Mięso i ryby surove albo tylko wędzone pełen zakaz 😭
O matkoo, to faktycznie poważnie podchodzą. W UK owoce i warzywa tylko radzą myć, a surowe mięso, podroby i ryby zakaz. Ale testów zero. W Polsce chyba jest jeden test?

reklama
Wkoncu dziewczyny po wizycie, 1.5h czekania. Pęcherzyk jest umiejscowiony w macicy ale gin mówiła, że ciąża jest młodsza, wg kalkulatora 6tydz, a wg niej 4 lub 5. Trochę się załamałam. Mam cykle 31 dniowe. Ma któraś z was dobry kalkulator aby przeliczyć, który to tydz 😊
Nie patrz na OM - wiesz kiedy miałaś owulacje ?
Albo kiedy wyszedł Ci test lub beta (i jaka?)

Do góry