reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

coś Ty. Mąż mi robi. Ja zamykam oczy i nie patrzę. Jak sobie wyobraziłam podwójną dawkę, to mi się słabo zrobiło.
tak właśnie myślałam, że jak brzuch urośnie to nie będzie opcji wbijać 😕
No niestety moja córka się zawsze mi tak wierciła w brzuchu że prędzej ta igłę by złamała 🤣
O rany mąż ?😱 Podziwiam że chce robić

Później będziemy szukać miejsca najwyżej gdzie się dziabnac 🤷🤣

reklama
Dziewczyny wierzycie w coś takiego jak mamy zachcianki na słodkie to będzie dziewczynka a na kwaśne to chłopiec?? Ja od wczoraj mam taką ochotę na jabłka 🙈 a tak normalnie to za jabłkami nie przepadam 😅
Nie wierzę 😂 ale starsi ludzie wierzą 🤣🤣🤣🤣 moja mama np w to wierzy 🤣
A mój mąż powiedział że tak dziwne zachcianki mam że chyba jakieś bliźniaki będą 😂 ale na szczęście jedno w środku 😂😂😂

Dziewczyny wierzycie w coś takiego jak mamy zachcianki na słodkie to będzie dziewczynka a na kwaśne to chłopiec?? Ja od wczoraj mam taką ochotę na jabłka 🙈 a tak normalnie to za jabłkami nie przepadam 😅
To jest naukowo niemożliwe :) zachcianki wywołują hormony ciążowe które są w przypadku ciąży z chłopcem i dziewczynką takie same :)

Nie wierzę 😂 ale starsi ludzie wierzą 🤣🤣🤣🤣 moja mama np w to wierzy 🤣
A mój mąż powiedział że tak dziwne zachcianki mam że chyba jakieś bliźniaki będą 😂 ale na szczęście jedno w środku 😂😂😂
Właśnie zauważyłam że starsi ludzie w to wierzą 😂 prawie wszystkie sąsiadki wypytują się mnie za każdym razem na co mam ochotę albo potrafią nawet skomentować czy wyglądam dziś lepiej czy gorzej, niby jak gorzej to na dziewczynkę bo dziewczynka zabiera urodę 😅 cudowne mam te swoje starsze sąsiadki 🤣🤣

Wkoncu dziewczyny po wizycie, 1.5h czekania. Pęcherzyk jest umiejscowiony w macicy ale gin mówiła, że ciąża jest młodsza, wg kalkulatora 6tydz, a wg niej 4 lub 5. Trochę się załamałam. Mam cykle 31 dniowe. Ma któraś z was dobry kalkulator aby przeliczyć, który to tydz 😊

Właśnie zauważyłam że starsi ludzie w to wierzą 😂 prawie wszystkie sąsiadki wypytują się mnie za każdym razem na co mam ochotę albo potrafią nawet skomentować czy wyglądam dziś lepiej czy gorzej, niby jak gorzej to na dziewczynkę bo dziewczynka zabiera urodę 😅 cudowne mam te swoje starsze sąsiadki 🤣🤣
Taaaak właśnie mi mówiono w 1 ciąży że niezbyt mam skórę i twarz to córka będzie 🤣 akurat wtedy się to sprawdziło 🤣 a co do reszty to nie 🤣🤣🤣

Nie wierzę w zachcianki, które sugerują konkretna płeć :). W mojej poprzedniej ciąży było totalnie wszystko na odwrot. Myślę że za zachcianki odpowiedzialne są po prostu hormony i też zapotrzebowanie organizmu na konkretne rzeczy :). Jestem natomiast ciekawa czy wierzycie w teorie związana z tym po której stronie znajduje się kosmówka ? Chłopiec - prawa, dziewczyna - lewa. Może którejś z Was się to sprawdziło ? 🤔

reklama
Wkoncu dziewczyny po wizycie, 1.5h czekania. Pęcherzyk jest umiejscowiony w macicy ale gin mówiła, że ciąża jest młodsza, wg kalkulatora 6tydz, a wg niej 4 lub 5. Trochę się załamałam. Mam cykle 31 dniowe. Ma któraś z was dobry kalkulator aby przeliczyć, który to tydz 😊
wystarczy, ze doszło do implantacji pozniej, ze owulacja sje przesunęła i ciąża jest Miłosza.

Preglife polecam zobaczyć lub flo jeśli uzywalas na miesiączkę zmienić na ciąże i również pokaże w miarę wiarygodnie. Ale jeśli lekarz oceniła na 4/5 to kalkulator nie będzie mądrzejszy od lekarza. Wizyta pewnie za 2 tyg?

Do góry