kasiaa91
Fanka BB :)
Taki progesteron może być ok w zdrowej ciąży (wystarcza do utrzymania ciąży) ale może być markerem CP (progesteron poniżej 8 jest już markerem, poniżej 5 jest mocnym markerem)Kasiaa91 tylko z tym progesteronem to troszkę mnie zastanawia bo jak czytam w Polsce badanie robi się w godzinach porannych najlepiej na czczo. Ponieważ progesteron jest zmienny dobowo. Ja miała robione po godzinie 16 do tego godzinę po obiadku. Nigdy wcześniej nie miałam problemu z progesteronem, a z mężem zrobiliśmy full badań po poronieniu i przy przygotowaniach do inseminacji. ( Zaszłam w cyklu przed planowaną inseminacja)
Masz racje, progesteron zmienia się dobowo a w zdrowej ciąży niski powinien regularnie przyrastać - ja bym zbadała i progesteron i betę. Inna sprawa że przy becie 1000 a taką powinnaś już spokojnie
Mieć pęcherzyk powinien być widoczny w macicy.
Ja nie jestem za radami „myśl pozytywnie” - jestem za tym by jeśli jest coś niepokojącego, diagnozować i sprawdzać - chociażby na wizycie na cito u innego lekarza (z aktualnym na ten dzień wynikiem bety hcg).