reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Kasiaa91 tylko z tym progesteronem to troszkę mnie zastanawia bo jak czytam w Polsce badanie robi się w godzinach porannych najlepiej na czczo. Ponieważ progesteron jest zmienny dobowo. Ja miała robione po godzinie 16 do tego godzinę po obiadku. Nigdy wcześniej nie miałam problemu z progesteronem, a z mężem zrobiliśmy full badań po poronieniu i przy przygotowaniach do inseminacji. ( Zaszłam w cyklu przed planowaną inseminacja)
Taki progesteron może być ok w zdrowej ciąży (wystarcza do utrzymania ciąży) ale może być markerem CP (progesteron poniżej 8 jest już markerem, poniżej 5 jest mocnym markerem)

Masz racje, progesteron zmienia się dobowo a w zdrowej ciąży niski powinien regularnie przyrastać - ja bym zbadała i progesteron i betę. Inna sprawa że przy becie 1000 a taką powinnaś już spokojnie
Mieć pęcherzyk powinien być widoczny w macicy.

Ja nie jestem za radami „myśl pozytywnie” - jestem za tym by jeśli jest coś niepokojącego, diagnozować i sprawdzać - chociażby na wizycie na cito u innego lekarza (z aktualnym na ten dzień wynikiem bety hcg).

reklama
Nigdy nie jadłam babki ziemniaczanej 🤔 brzmi super. Ja dziś gotowałam barszcz zabielany z ziemniakami i jajkiem ( moje dziecko kocha ) i zrobiłam makaron w sosie śmietanowym , z porem i kurczakiem. Zjadłam trochę barszczu i narazie się przyjął 💪. Może jutro zrobię ta babkę , najwyżej zwrócę 🙈 a chociaż rodzinka będzie zadowolona
ojej, barszczyk ... Zjadłabym 😏 teraz to mi smaka narobiłaś 😉

Powiedzcie mi proszę, ze wy tez czekałyście od ostatniej bety do pierwszej wizyty u gin z usg 2-3 tygodnie 🙈 właśnie sobie uświadomiłam ile to jest czasu w niewiedzy oooch!

Powiedzcie mi proszę, ze wy tez czekałyście od ostatniej bety do pierwszej wizyty u gin z usg 2-3 tygodnie 🙈 właśnie sobie uświadomiłam ile to jest czasu w niewiedzy oooch!
ja po becie poszłam od razu,bo musiałam wdrożyć heparynę. I ginka mi kazała przyjść nie wcześniej niż za dwa tygodnie na konsultacje z podglądem,bo wcześniej nie ma sensu. Więc tak przynajmniej ja też muszę żyć tyle czasu w niewiedzy 😕😕😕🙈🙈🙈

reklama
Do góry