reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Hej wpadam do Was bo termin z kalkulatora mam na 2.01, ale ciążę na pewno trzeba będzie rozwiązać w 36tc, więc będzie to grudzień. Poza tym nie widzę jeszcze styczniowego wątku, a potrzebuję pomysłów.
Jak przekazać oryginalnie partnerowi, że będzie ojcem? Dodam, że ma kompletnego fioła na punkcie dziecka i bardzo go pragnie.
Ja zawsze chciałam mojemu powiedzieć w ten sposób, że dam mu w prezencie parę maleńkich niemowlęcych bucików 💚
Ale ostatecznie wyszło na to, że robiliśmy razem test :p
A w ogóle to witaj i gratulacje!! 😘

EDIT: O, widzę, że buciki już były :D

reklama
Kurcze.. Nie wiem co robić.. Przed chwilą zadzwoniła Pani z rejestracji że Pani dr dziś nie będzie i następna wizytę mam 02.05. Nie wiem czy czekać czy iść do kogoś innego..Martwi mnie ten ból żołądka i nie wiem też czy jest pęcherzyk bo nie miałam jeszcze usg.. Za tygdzien będę w 7 tyg. 4 dni
No to za tydzień masz idealny czas na 1 wizytę :)

Hej kochane. Ja dopiero po pracy was nadrabiam :)
Witamy nowe kreski, gratuluje♥️

Wiecie co, wiem ze to jeszcze wcześnie bo dopiero jutro mam 6+0, ale dziś w pracy zauważyłam (mam prace siedząca) ze albo dużo wody mi się zbiera w organizmie (staram się dużo pic wiec aż dziwne) albo jakoś puchne. Tak mnie uciskaly spodnie cały dzień ze dopiero jak wróciłam do domu i założyłam dresy to jest mi lżej. Spojrzałam do lustra i tak mi bęben wywaliło że nie mogłam uwierzyć :o i nie wiem po czym 😂

Tak tylko chciałabym zrobić to w jakiś fajny sposób. A nie tekstem "jestem w ciąży", to tak jakbym powiedziała "papier toaletowy się skończył" 🤪
Z synem jak zaszłam w ciążę pamiętam, że jego ojciec dostał parę bucików. To dla nas bardzo ważna ciąża, dlatego chciałabym żeby to było takie wow.
ja jk zaszłam to mężowi pudełeczko przygotowałam w środku test i malutkie butki. Położyłam pudełko w szafie, na jego ubraniach do których rano zawsze sięga by się ubrac. Nie spodziewał się :) ❤️

Wiecie co, wiem ze to jeszcze wcześnie bo dopiero jutro mam 6+0, ale dziś w pracy zauważyłam (mam prace siedząca) ze albo dużo wody mi się zbiera w organizmie (staram się dużo pic wiec aż dziwne) albo jakoś puchne. Tak mnie uciskaly spodnie cały dzień ze dopiero jak wróciłam do domu i założyłam dresy to jest mi lżej. Spojrzałam do lustra i tak mi bęben wywaliło że nie mogłam uwierzyć :o i nie wiem po czym 😂
Witaj w klubie, ja tez chyba w 5+ już zaczęłam widzieć (i czuć) u siebie brzuszek ciążowy :D To chyba napuchnięcie od hormonów, ale zostało mi do tej pory. Teraz tylko luźne spodnie dresowe, dobrze, że pracuję z domu...

Hej kochane. Ja dopiero po pracy was nadrabiam :)
Witamy nowe kreski, gratuluje♥️

ja mam to samo już od dłuższego czasu…

Witaj w klubie, ja tez chyba w 5+ już zaczęłam widzieć (i czuć) u siebie brzuszek ciążowy :D To chyba napuchnięcie od hormonów, ale zostało mi do tej pory. Teraz tylko luźne spodnie dresowe, dobrze, że pracuję z domu...
o prosze, zawsze mi lepiej jak ktos ma podobnie 😂 pokazuje staremu brzuch, a on do mnie „normalny, jak zawsze” a mnie podkurzyl 😂😂😂😂😂😂

Wiem ze muszę sobie kupić jakieś luźniejsze spodnie do pracy, zeby przynajmniej nic mi nie uciskalo na brzuch, kocham skinny fit z wysokim stanem i nie wyobrażam sobie innych ale nie mam wyjścia 😂 właśnie zaczelam się rozglądać po necie może coś znajdę. Nie mam zamiaru siedzieć w tej pracy do rozwiązania ale jeszcze muszę trochę wytrzymac 😅

reklama
Wiem ze muszę sobie kupić jakieś luźniejsze spodnie do pracy, zeby przynajmniej nic mi nie uciskalo na brzuch, kocham skinny fit z wysokim stanem i nie wyobrażam sobie innych ale nie mam wyjścia 😂 właśnie zaczelam się rozglądać po necie może coś znajdę. Nie mam zamiaru siedzieć w tej pracy do rozwiązania ale jeszcze muszę trochę wytrzymac 😅
Podziwiam Was że jeszcze jesteście w pracy 😁
ja od początku na l4 bo lekarka powiedziała że trzeba dmuchać na zimne a do tego już przeszłam 2 zakrzepice więc...
Ale nie czuje się dobrze na tym l4 ...mam 0 siły , mdłości przeogromne , dziś całe rano wymioty 😞 masakra
Fajnie się Was czyta że jeszcze macie siły pracować

Do góry