reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Kurcze.. Nie wiem co robić.. Przed chwilą zadzwoniła Pani z rejestracji że Pani dr dziś nie będzie i następna wizytę mam 02.05. Nie wiem czy czekać czy iść do kogoś innego..Martwi mnie ten ból żołądka i nie wiem też czy jest pęcherzyk bo nie miałam jeszcze usg.. Za tygdzien będę w 7 tyg. 4 dni
jeżeli coś cię martwi to idź do kogoś innego. Idąc 7+4 powinno być już wszystko na swoim miejscu. Ja bym pewnie poczekała, ale jeśli cokolwiek cię niepokoi tak jak mówię to zawsze możesz iść na cito do innego z Dostępnym terminem. :)

reklama
Widzę, ze są tu tez mamy, które będą mieć drugie lub następne dziecko. Jak u was z bólem piersi? Kurcze, w pierwszej ciazy bolały i jak kamień były, a teraz jedynie sutki są wrażliwe i jak dotknę tk boli, ale piersi flaki, jak po skończonym KP. Liczyłam ze teoche nabiorą znowu kształtu 😅 no ale nie bola 😒
A mnie bolą mega bardzo i już mam rozmiar większe 😅🙈 każdy dotyk nawet ten najdelikatniejszy boli 😅

U mnie to druga ciąża. Pierwsza była jak marzenie <3 zero jakichkolwiek objawow. Pierwszy trymestr super nie licząc dwóch dni mdłości. Zupełnie odwrotnie niż w tej ciąży 😅mam nadzieje ze kolejne trymestry będą dla mnie łaskawe 😂

A mnie bolą mega bardzo i już mam rozmiar większe 😅🙈 każdy dotyk nawet ten najdelikatniejszy boli 😅
Ja też mam już conajmniej o rozmiar większe (z czego się nie cieszę, bo wcześniej były idealnie w moim guście, ale cóż ;) ), ale nie bolą przy dotyku, nie mogę tylko znieść nacisku np przy spaniu. W ogóle cały tułów mam wrażliwy na nacisk i jak śpimy teraz z moim na łyżeczkę to jak śledzie w puszce, ręce wzdłuż tułowia :p

Ja też mam już conajmniej o rozmiar większe (z czego się nie cieszę, bo wcześniej były idealnie w moim guście, ale cóż ;) ), ale nie bolą przy dotyku, nie mogę tylko znieść nacisku np przy spaniu. W ogóle cały tułów mam wrażliwy na nacisk i jak śpimy teraz z moim na łyżeczkę to jak śledzie w puszce, ręce wzdłuż tułowia :p
Też chciałabym aby mnie nie bolały 😅 mi tam wielkość odpowiada, mógłby nawet takie zostać po porodzie ale niestety nie można mieć wszystkiego 😂
Hahaha śledziki 🙈🤣

Hej wpadam do Was bo termin z kalkulatora mam na 2.01, ale ciążę na pewno trzeba będzie rozwiązać w 36tc, więc będzie to grudzień. Poza tym nie widzę jeszcze styczniowego wątku, a potrzebuję pomysłów.
Jak przekazać oryginalnie partnerowi, że będzie ojcem? Dodam, że ma kompletnego fioła na punkcie dziecka i bardzo go pragnie.
A krótko o mnie: 35lat trzecia ciąża, donoszona tylko jedna póki co- syn 12lat. W styczniu 2019 r. poronienie na bardzo wczesnym etapie. Obecnie zupełnie inna pula genów, bo związałam się z kimś innym. Dodatkowo u mnie otyłość, cukrzyca, niedoczynność tarczycy i nadciśnienie także już wiecie czemu ciąża będzie zakończona wcześniej i raczej na pewno przez CC tak jak ta pierwsza.

Hej wpadam do Was bo termin z kalkulatora mam na 2.01, ale ciążę na pewno trzeba będzie rozwiązać w 36tc, więc będzie to grudzień. Poza tym nie widzę jeszcze styczniowego wątku, a potrzebuję pomysłów.
Jak przekazać oryginalnie partnerowi, że będzie ojcem? Dodam, że ma kompletnego fioła na punkcie dziecka i bardzo go pragnie.
A krótko o mnie: 35lat trzecia ciąża, donoszona tylko jedna póki co- syn 12lat. W styczniu 2019 r. poronienie na bardzo wczesnym etapie. Obecnie zupełnie inna pula genów, bo związałam się z kimś innym. Dodatkowo u mnie otyłość, cukrzyca, niedoczynność tarczycy i nadciśnienie także już wiecie czemu ciąża będzie zakończona wcześniej i raczej na pewno przez CC tak jak ta pierwsza.
jeśli bardzo pragnie, to cokolwiek byś nie zrobiła, będzie poruszony do łez! ❤️

No i gratulacje!!! ❤️❤️❤️

reklama
jeśli bardzo pragnie, to cokolwiek byś nie zrobiła, będzie poruszony do łez! ❤️

No i gratulacje!!! ❤️❤️❤️
Tak tylko chciałabym zrobić to w jakiś fajny sposób. A nie tekstem "jestem w ciąży", to tak jakbym powiedziała "papier toaletowy się skończył" 🤪
Z synem jak zaszłam w ciążę pamiętam, że jego ojciec dostał parę bucików. To dla nas bardzo ważna ciąża, dlatego chciałabym żeby to było takie wow.

Do góry