reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

mi na jedne apce 28 również wychodzi, a na innej jeszcze wychodzi 31 wiec wszystko zweryfikuje wizyta ;) a jak mogę zapytac jaka beta była w czwartek ? Moja pierwsza dzień przed miesiączka wychodziła 42 🤭
U mnie też dzień przed miesiączką robiłam i była 63, ale od razu pisze abyś się nie stresowała tym, że była u Ciebie niższa bo np. w pierwszej ciąży dzień prze @ miałam betę 25 ;) teraz się chyba kropek szybciej zadomowił :D

reklama
Cześć :)
Chciałam się przywitać, w czwartek pozytywny wynik Beta HCG, termin z cyklu na 27.12, ale z racji CC pewnie trochę wcześniej. Mam już 3 letnią córeczkę.

Oczywiście czekam już na odpowiedni czas aby pójść na USG ale to pewnie dopiero po majówce jak będzie 6+... Nie wiem jak tu się nie wygadać na chrzcinach u siostrzenicy ;)

Czy są tu osoby z podobnym terminem porodu? Jestem ciekawa czy jestem ostatnia :p
Ja mam na 23-go wyliczone z om ale to się też dopiero potwierdzi albo skoryguje na usg. Poza tym któraś pisała że ma termin na sylwestra, więc będzie nas trochę z tej końcówki 😊

U mnie też dzień przed miesiączką robiłam i była 63, ale od razu pisze abyś się nie stresowała tym, że była u Ciebie niższa bo np. w pierwszej ciąży dzień prze @ miałam betę 25 ;) teraz się chyba kropek szybciej zadomowił :D
jasne jasne, nie stresuje się już bo robiłam po 48 h i przyrost był ładny wiec już wyluzowałam i czekam na rozwój wydarzeń i mocno wierze ze będzie pięknie ❤️🥺

Mam taką sprawę do Was :)
Czy macie jakieś zaufane olejki/kremy/macie które stosujecie na skórę brzucha/piersi w trakcie ciąży? W pierwszej stosowałam Biooil i niestety dał radę do wyznaczonego terminu porodu :( a że urodziłam tydzień później to mam trochę rozstępów i myślę co tym razem używać aby uniknąć kolejnych.?

Właściwie to znalazłam ten wątek myśląc o tym gdzie tu zapytać o takie rzeczy :p

Mam taką sprawę do Was :)
Czy macie jakieś zaufane olejki/kremy/macie które stosujecie na skórę brzucha/piersi w trakcie ciąży? W pierwszej stosowałam Biooil i niestety dał radę do wyznaczonego terminu porodu :( a że urodziłam tydzień później to mam trochę rozstępów i myślę co tym razem używać aby uniknąć kolejnych.?

Właściwie to znalazłam ten wątek myśląc o tym gdzie tu zapytać o takie rzeczy :p
Mi w pierwszej ciąży sprawdziły się produkty marki palmers :) myślę że brak rozstępów to ich zasługa bo z obu stron genetycznie kazda kobieta miała w ciąży rozstępy 🙈 łącznie z moimi siostrami i mama.

Chciałam się przywitać, w czwartek pozytywny wynik Beta HCG, termin z cyklu na 27.12, ale z racji CC pewnie trochę wcześniej. Mam już 3 letnią córeczkę.

Oczywiście czekam już na odpowiedni czas aby pójść na USG ale to pewnie dopiero po majówce jak będzie 6+... Nie wiem jak tu się nie wygadać na chrzcinach u siostrzenicy ;)

Czy są tu osoby z podobnym terminem porodu? Jestem ciekawa czy jestem ostatnia :p
Część. Jak wszystko pójdzie dobrze to mam termin tak jak ty i też CC .

reklama

Hej, ja mam 26. 12 ale myślę, że będzie szybciej raz, że nadciśnienie przewlekłe, dwa, że skrócona szyjka po zabiegu więc modlę się o 37tc ale kto wie, może będzie suprise.
Co do spodni - ja w swoje normalne na styk, luźniejsze jeszcze ok. Dziś przymierzałam jeansy z happymum i zobaczymy 🙈
Myślałam, że tylko ja od początku mam takie wzdęcie, że w niektóre spodnie się ledwo zapinam 😅 trochę mnie to przeraża.

A tak w ogóle to kiedy Wam się zaczęły mdłości? Jestem ciekawa czy mnie to ominie czy za wcześnie jeszcze i dlatego mnie nie dopadły 😅

Do góry