marsi89
Fanka BB :)
tak ja miałam 189 w 1 w ciąży , na następnej wizycie już było 168Witajcie! Mimo, że aplikacja pokazywała mi termin na 1 stycznia to wg wczorajszej wizyty 9t4d termin 30 grudnia. Na wizycie lekarz niby uspakajał, ale fhr było 190. Ja po 2 poronieniach byłam bardzo zestresowana, a i dzidziuś bardzo ruchliwy. Ciekawi mnie czy któraś z Was też miała takie Wysokie tętno płodu.?
też myślę że wszystko ok ale ja mam do przejechania z 80 km w jedną stronę więc będę musiała zadzwonić i wiedzieć na 100 % że wynik już jestOk dziewczyny, mi powiedzieli ze jak nie zadzwonią w ciągu tygodnia gdyby był nieprawidłowy to mogę przyjechać po wynik tak jak wy po 10 dniach. Myśle ze u was wszystko Ok czyli nadzieja jest i dla mnie marsi89 - masz 33 lata tak?
mnie to mój mąż zawsze sprowadza na ziemię. Przed wizyta powiedziałam że spytm lekarza o dektektor i kupię sobie. Lekarz powiedział żeby nie kupować bo jak nie znajdę tętna to dostanę zawału a on razem ze mną i powiedziałam to mezowi a on : mądry lekarz, że ci to wybił z głowy. I dodał że zaraz mamy prentalne potem za 2 tyg. Wizyta u mojego doktorka, potem już powoli ruchy będę czuć...i olalam zamawianie detektoraMoja też o tym mówiła. Mądra Polka po szkodzie
ja wam powiedziem że w pierwszej ciąży nie zwracałam uwagi w ogóle na te ruchy. Mala była aktywna wieczorem i w nocy i zostało jej to do dziś. Nocny marek jest pamiętam jak mi ją chcieli wyciągać bo na ktg mało ruchów było , ale jak tylko odłączyli aparaturę to tak waliła że posikalam się po nogach i wzięli mnie żeby zbadać przepływy. Wszystko było ok więc przestali panikować, ona taki charakterek miala po prostu.A potem się zacznie, że nie rusza się, czy już nie zbyt długo? Itp. chyba te lęki matek nie mają końca. Jestem ciekawa, która pierwsza zacznie odczuwać ruchy i się pochwali. Ja już miałam takie wrażenie jakbym czuła takie delikatniutkie szemranie, kilka razy tak samo mi się zdarzyło, jak sobie siedziałam zrelaksowana na kanapie i miałam spokój. Ale sobie myślę, że chyba to jeszcze niemożliwe
Ale do czego zmierzam(bo ja zawsze to kuźwa nim dojdę do sedna to tak naookolo ): 7 lat temu nie było jakiejś karty mierzenia ruchów, kopniaków...a teraz jest i zaczynam panikować
ani się obejrzysz będziesz je czuła.Jezu ja czekam na prenatalne jak na zbawienie a gdzie ruchy dziecka
mi też lekarz na wizytach nie mówi ale na prenatalnych bylo zapisaneKurde ja w ogóle nie wiem jakie było tętno, lekarka powiedziała, że dobre i nie dociekałam. Jestem ciekawa czy to jest gdzieś zapisane na obrazie USG czy coś albo w karcie ciąży, chociaż mi tak bazgroli lekarka, że nic z tego nie rozumiem
a gdzie to szukać? Może jakiś link?Spróbujcie wejść na prywatną grupkę, dodałam pierwszy wątek „Dyskusja grudniówek”.
j też ciemna masaA masz może link??Bo Ja to ciemna masa jestem i nie mogę znaleźć