reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Cześć kobiety, witam sie kawa i was poczytam

Pytanie mam czy spicie jeszcze na brzuchu?
Hej ja właśnie dzisiaj zaczęłam 11 tydzień i śpię na brzuchu ile się da, dopóki brzuch nie wywaliło, to korzystam, bo późnej ciężko sobie pozycje znaleźć odpowiednią 😁
A i ja też czekam jeszcze na prenatalne, więc sama nie jesteś :)

Ja mam przeje*ane, bo zamierzam pracować do końca października, i nie jestem w stanie być tu co godzinę czy dwie 🙈🙈🙈 a weekend dla mnie to już w ogóle najbardziej pracujący, a tu wtedy się dużo dzieje 🙈
o rany 🙈 no to będziesz musiała nadrabiać 🙈 😂 podziwiam że będziesz pracować do października ! Ja już na l4 jestem od 5tc i czasem nie wiem co ze sobą zrobić ale są dni takie że leżę plackiem bo tak mi niedobrze .
Podziwiam ! 😊

Ja od wczoraj miałam do nadrobienia z 40 stron.... I te strony się zwiększały cały czas. Jeszcze myślałam, że na końcu będzie jakaś info o prywatnej grupie i jak skończę tu czytać to tam to będę miała ze 100 stron do nadrobienia🙈 ale na szczęście jeszcze nie ma prywatnej 🤣
u mnie jest mama. Przyjechała po 2 latach, wiec chwilowo ucichłam. Jak już wyjdzie będę chyba miła 1000 stron fo nadrobienia 😂😂😂

ja mam na przedniej

Tak, właśnie wcześniej Dziewczyny pisały mi, że jeszcze jedna z nas ma bliźniaki, ale do tej pory nie mogłam Ciebie znaleźć :D Jak się czujesz z myślą. że będzie dwójka dzieci na raz? U mnie to pierwsza ciąża i z jednej strony bardzo się cieszę, a z drugiej zastanawiam się, jak to będzie i jak sobie poradzimy xD A brzuch mi już wywaliło nieźle 😲
wspaniale 😍 gratuluje!!! Jedno czy dwujajowe? U mnie też pierwsza ciąża i niesamowite emocje, już sie oswoiłam i w sumie nie umiem sobie inaczej tego wyobrazić, bardzo bym chciała żeby cała dwójka była zdrowa i dzielnie się trzymała do końca ciąży a resztę się ogarnie 😉 Jestem dziś 9+1 i tak naprawdę nieznacznie dopiero coś widać 🤭 mdłości mam raz mega mocne raz wcale, wczoraj musiałam w pracy zwymiotować…

Właśnie siedzę w poczekalni i czekam na badanie ale jestem w miarę spokojna bo dwa dni temu byłam u mojej polskiej gin, dzisiaj to tylko formalności ale wspaniale będzie znowu podejrzeć moje myszki 🥹 i może dowiem się cos więcej o kosmowce 😄 trzymam kciuki za pozostałe wizytujące, miłego dnia!

o rany 🙈 no to będziesz musiała nadrabiać 🙈 😂 podziwiam że będziesz pracować do października ! Ja już na l4 jestem od 5tc i czasem nie wiem co ze sobą zrobić ale są dni takie że leżę plackiem bo tak mi niedobrze .
Podziwiam ! 😊

No tak mam pozapisywane klientki i nie zostawię ich 🙈😁 a w grudniu też już wracam do pracy 🙈 styczeń - marzec/kwiecień odpuszczam i od maja mogę ruszać znowu 😁 taki jest plan, a co z niego wyjdzie to nie wiem 🙈

Pozazdrościć, u mnie od rana awantura. 😑

Współczuję :(

Laski czy jest jakiś dobry kwas foliowy metylowany z innymi niezbędnymi witaminkami w którym nie ma omegi 3? Bo biorę pueria uno i mam się przerzucić na Duo, ale ja nie potrzebuje omegi 3, bo biorę inną i tak myślę że bez sensu przepłacać...

reklama
Tez mam prenatalne 13.06 ☺️
a ja wizytę normalna w tym dniu 😁
Cześć kobiety, witam sie kawa i was poczytam

Pytanie mam czy spicie jeszcze na brzuchu?
ja tam śpię jak chce, ważny jest Twój komfort. A jak będziesz się pilnować całą noc to się nie wyspisz.
Tak plamiłam, ale on sam mi od razu pokazał krew i mówi ze to od badania i od malusie nadżerki która mam i abym się w ogóle tym nie przejmowała, na drugi dzień juz nic nie bylo
ja też mam nadzerke. Uuuu boje się tego.
O! Można w ciąży usunąć kurzajki??

No u mnie jest to samo 🤣🤣🤣 kazdy zawsze tak stwierdza 🤣

Mój mąż mi już planuje drugie 🙈 jak w grudniu urodzisz to w lutym już możemy pyknąć drugie 🙈🤣

Ja też wczoraj miałam spagetti na obiad 😁
Ja z tym mięsem mam teraz tak, że zjem ale ja nie mogę tego robić, ale jak mąż zrobi coś mięsnego, albo pójdę do jakiejś knajpy to bez problemu 🤷🏻‍♀️😁 a jak ja coś robilam na początku ciąży to mięso wywalalam bo nie byłam w stanie zjeść 🤷🏻‍♀️

Ja pitolę! Ogromnie współczuję tego stresu i cieszę się, że się wszystko wyjaśniło i że wynik był fałszywy. Aż sobie wyobraziłam co u mnie by się działo gdybym miała wynik fałszywy...

Ja nie mam i nie wiem na któren ścianie 😭

Oo kochana ja wczoraj z nogami miałam tak samo, tak mnie bolały, że nie wiedziałam co mam z nimi zrobić

U mojego gin zawsze jestem na fotelu, bo jak przeniósł się do innego gabinetu to tam nie ma leżanki 😁 na początku nie podobało mi się to, a teraz na leżance głupio się czuje jak byłam na prenatalnych 🙈 ale badania ginekologicznego mi nie robił 🙈 ostatnio nawet się nad tym zastanawiałam, że będę się dziwnie czuć jak mi tam paluchy włoży i mnie na samą myśl to stresuje 🙈😁
nie wiem czy można usuwać kurzajki ale jak pójdę do dermatologa to mi powie 😁 zawsze ja traktowałam watrixem, niby w ciąży można po konsultacji z ginem, działa to ponoć miejscowo. Ale zobaczę co dermatolog powie, zaraz będę dzwonić się rejestrować jak łaskawie odbiorą. Bo boli mnie ta kurzajka jak nią zahacze, strasznie.
Ja mam przeje*ane, bo zamierzam pracować do końca października, i nie jestem w stanie być tu co godzinę czy dwie 🙈🙈🙈 a weekend dla mnie to już w ogóle najbardziej pracujący, a tu wtedy się dużo dzieje 🙈
a ja właśnie w pracy mam więcej czasu na pisanie i też zamierzam pracować ale aż do porodu czyli do końca listopada 🤣
Pozazdrościć, u mnie od rana awantura. 😑
u mnie też. Moja córka nadmuchana bo prezenty dopiero po przedszkolu. I ryk niemożliwy.

Do góry