reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny! Od paru tygodni się nie udzielałam bo dzieje się dużo…. Nawet za dużo u moich dziewczynek 🥺 dowiedzieliśmy się ze będą dwie dziewczynki i tyle byłoby z radości 🙄 jak to przy ciążach bliźniaczych bywa mamy duze komplikacje😞 jedna z dziewczynek rozwija się prawidłowo natomiast druga przestała rosnąć🥺 trzymajcie kciuki za moja malutka, żeby się nie poddała ✊ a wy cieszcie się ciąża pomimo całego stresu i doceniacie ten czas kiedy nosicie dzidzie pod serduszkiem❤️ Pozdrawiam was serdecznie 😘
Pamiętaj, ze dziewczynki sa silne. Moja Malutka mimo wielu przeciwności daje rade🥰 ja często wysiadam, ale ona pokazuje, że moje schorzenia są słabsze. ❤️ Całym sercem przy Was. 🥰

Dziewczyny, gdzie kupujecie jakieś ciuchy ciążowe? Jakie sieciówki (poza H&M) ma dział dla ciężarnych żeby można było zamówić przez neta?
Ja na razie tylko jedne leginsy na allegro kupiłam, ale jakieś dżinsy bym jeszcze chciała, a może na wyprzedażach coś się trafi.

Ja jestem jeszcze przed. Na 18 sierpnia mam. Jak wyglada takie badanie? Tak samo jak zwykle USG Prenatalne w pierwszym Trymestrze ?
Samo usg to ok 30 min. Lekarz dokładnie ogląda maluszka, wszystkie narządy wewnętrzne i zewnętrzne. U mnie bardzo długo badał serduszko. I dodatkowo usg dopochwowe z badaniem szyjki macicy i przy okazji spr główkę bo mała się obrócić nie chciała. Ok 12 zdj dostałam :-)

To u Twojego lekarza można wejść z mężem? Ale super.. U nas niestety w okolicach żaden nie toleruje osób towarzyszących .. 😐😐
Mąż musiał czekać na korytarzu przed wejściem do przychodni. Gdy nadeszła moja kolej to po prostu po niego wyszłam. Jeszcze niedawno nie było takiej możliwości, na szczęście to się zmieniło :-)

Dziewczyny, gdzie kupujecie jakieś ciuchy ciążowe? Jakie sieciówki (poza H&M) ma dział dla ciężarnych żeby można było zamówić przez neta?
Ja na razie tylko jedne leginsy na allegro kupiłam, ale jakieś dżinsy bym jeszcze chciała, a może na wyprzedażach coś się trafi.
Na wyprzedażach udało mi się szorty ciążowe kupić w hm (przez internet). Natomiast długie spodnie (dwie pary też hm) kupiłam na Vinted. Polecam, dwie pary 70 zł gdzie w sklepie min 240 zł.

reklama
Do góry