reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Zwykle były to 3 dni ale przez wirusa skracają pobyt ;)

Dziś czuję, że młody jest nisko. I obudziłam się z dość silnym bólem pleców. A jak wasze samopoczucie? Ciekawe, która z nas pierwsza urodzi 😋
U mnie póki co cisza :( czasem jakiś delikatny ból ale nie jestem w stanie powiedzieć czy to macica czy coś innego.

Co do apteczki - nie mam nic, może kupię paracetamol, zapytam się położnej co powinnam mieć. Mam ten plus że na moim osiedlu jest apteka czynna 24h więc zawsze można szybko podskoczyć :)

Co do wypisu - u nas zawsze po 2 pełnych dniach wypisywali (no chyba że żółtaczka lub inne problemy są z dzieckiem/mamą).

reklama
Zwykle były to 3 dni ale przez wirusa skracają pobyt ;)

Dziś czuję, że młody jest nisko. I obudziłam się z dość silnym bólem pleców. A jak wasze samopoczucie? Ciekawe, która z nas pierwsza urodzi 😋
Dokładnie, ciekawe, która będzie pierwsza, ja mam termim na 29.11, więc coraz bliżej. Na pierwszej wizycie miał być początek grudnia, ale potem się zmieniło. W tym tygodniu mam wizytę, więc przekonam się na jakim jestem etapie ☺️

Ja zaczęłam 37 tydzień w czwartek wizyta i też się dowiem na jakim etapie jesteśmy.. Chciałabym się tak za dwa tygodnie rozpakować i mieć już to za sobą..

Dziewczyny A bierzecie rozek do szpitala ? Ja mam jeden gruby kupiony w smyku ale dokupilam drugi cienki i chyba do szpitala wezmę ten cienki... wszędzie pisze na wyprawkach żeby mieć rozek...

Dziewczyny A bierzecie rozek do szpitala ? Ja mam jeden gruby kupiony w smyku ale dokupilam drugi cienki i chyba do szpitala wezmę ten cienki... wszędzie pisze na wyprawkach żeby mieć rozek...
Ja nie biorę. W dwóch szpitalach, które biorę pod uwagę ciuszki daje szpital. Jedyne co dla dziecka mam wziąć to krem do pupy i pampersy :)

To ja muszę jeszcze raz spojrzeć bo chyba za dużo ubranek spakowałam. A z 5 kompletów- body+ półśpiochy, pajace i jeden sweterek, dwie czapki plus jedna zimowa, zimowy, pluszowy kombinezon. Rozmiary 56-62. Duży chyba się nie urodzi bo w 36 tygodniu miał niecałe 2500g ale wolę mieć coś większego też. W ogóle mam bardzo mało rzeczy z 56
Czytalam ze polspiochy wlasnie moga uciskac kikuta i wlasnie dlatego przyszykowalam taki komplet a teraz juz sama nie wiem..

Ja biore bo mam na liscie. Mam taki srednio gruby. A jestem i tak ciekawa w ktorym szpitalu ostatecznie wyladuje bo niby planowana cesarka a kto wie co z tymi testami bedzie. Dzisiaj 34+0 i jeszcze max 5 tygodni.. nie moge uwierzyc jak to zlecialo

reklama
Wlasnie chodzi mi o te komplety.. co konkretnie. Mialam rodzic w szpitalu w ktorym daja ubranka a tu jednak zmiana ze wzgledu na covid :/ Ja naszykowalam do walizki body z dlugim rekawem i pajace rozmiar 62 wszystko i teraz zastanawiam sie czy to dobry komplet czy zmienic. Na wyjscie biore jednak taki kombinezon misiowaty bo taki zimowy podobno nie powinno sie zakladac do fotelika bo pasy zle trzymaja wiec mam dodatkowo taki otulacz do fotelika.
Jeśli chodzi o komplety, to u mnie są: cienka czapeczka, body + pajac. Dodatkowo poza "kompletem" biorę lżejszy kombinezon i czapeczkę zimową + śpiworek do fotelika i pieluchę tetrową do ewentualnego przykrycia fotelika z góry, jeśli będzie mróz. ;)

Do góry