reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Hej dziewczyneczki.
Ja dopiero po całym dniu odpoczywam. Po Pracy zakupy, sprzątanie, gotowanie na jutro i tak cały czas w biegu.
Dziś spotkałam się z koleżanką i mówię jej ze jestem w ciąży i że już końcówka 13 tyg a ona coooo? Nic nie widać 😁u Was serio już tak widać ciążę?

Dziś mam 16+6 i wydaje mi się, że dopiero w tym tygodniu pojawił się taki serio ciążowo wyglądający wałeczek pod pępkiem. Wcześniej przez ok. miesiąc wyglądałam jakbym po prostu zjadła za dużo kfc :)

reklama
Nie jest najgorzej z cukrzycą trzeba pilnować godzin jedzenia i kłucia ale idzie się przyzwyczaić.Mi na przykład zdaża się zjeść drożdżówkę i lody i cukry ok insulinę mam tylko na noc bo cukier naczczo wyskakuje wysoki

Przepraszam, pewnie już o tym pisałyście nie raz, ale nie śledziłam zbyt dokładnie tematu cukrzycy. Test obciążenia glukozą standardowo robi się dopiero w okolicach 24 tygodnia, a u Was wykonano go wcześniej, bo morfologia wyszła taka sobie, dobrze rozumiem?

Przepraszam, pewnie już o tym pisałyście nie raz, ale nie śledziłam zbyt dokładnie tematu cukrzycy. Test obciążenia glukozą standardowo robi się dopiero w okolicach 24 tygodnia, a u Was wykonano go wcześniej, bo morfologia wyszła taka sobie, dobrze rozumiem?
Tak, mi glukoza na czczo wyszła za wysoka (96) i lekarz stwierdził że szybciej będę szła na krzywą. Po drodze jeszcze z rana kontrolowałam cukry własnym glukometrem i udawało się utrzymać na poziomie 84-92. Na ostatniej wizycie dostałam skierowanie na krzywą, będę robiła w przyszłym tygodniu (19 tydz)

Przepraszam, pewnie już o tym pisałyście nie raz, ale nie śledziłam zbyt dokładnie tematu cukrzycy. Test obciążenia glukozą standardowo robi się dopiero w okolicach 24 tygodnia, a u Was wykonano go wcześniej, bo morfologia wyszła taka sobie,
Mi endokrynolog-diabetolog która leczy mi tarczycę z pierwszych badań krwi w ciąży wyłapała

Mi zrobili badanie cukru na czczo przed podaniem kroplowki nawadniającej i miałam 104 więc potem jak lekarz ginekolog to zobaczył to zalecił szybsze zrobienie obciążenia glukoza plus ketony w moczu no i wszystko potwierdziło cukrzycę (sporo przekroczone cukier we krwi i 150 ketonów).
A obciążenie robiłam w 14tc.

Mi zrobili badanie cukru na czczo przed podaniem kroplowki nawadniającej i miałam 104 więc potem jak lekarz ginekolog to zobaczył to zalecił szybsze zrobienie obciążenia glukoza plus ketony w moczu no i wszystko potwierdziło cukrzycę (sporo przekroczone cukier we krwi i 150 ketonów).
A obciążenie robiłam w 14tc.
Hej a jakie miałaś wyniki testu obciążenia

reklama
Hej dziewczyneczki.
Ja dopiero po całym dniu odpoczywam. Po Pracy zakupy, sprzątanie, gotowanie na jutro i tak cały czas w biegu.
Dziś spotkałam się z koleżanką i mówię jej ze jestem w ciąży i że już końcówka 13 tyg a ona coooo? Nic nie widać 😁u Was serio już tak widać ciążę?
Mi bardzo szybko wywalilo kuleczke jutro zaczynam 19 tc i nie da się tego ukryć ☺️

Do góry