L
Lebkuchen_mum
Gość
Ja tez serce mialam badane ekg, holter jako dziecko czy usg serca i zawsze ok. Ale arytmie od przepukliny mam dopiero od soerpnia zeszlego roku. Na ekg nigdy mi nic nie wychodzilo a wczoraj na sorze (bo dopadly mnie wczesniejnstraszne arytmie i kilka spraw innych) to wyszlo mi jakas wczesna repolaryzacja takze wybieram sie do kardiolofa w najblizszym czasie bo od pozadnego basania serca minelo 10 lat a w miedzy czasie wydadzylo sie troche w moim zyciu co moglo je popsuc...Tak jakbym czytała o sobie... Leżenie na lewym boku wyzwala właśnie arytmie u mnie też. Rano jedynie jest lepiej i wtedy się kładę na lewy bok, ale ogólnie wystarczy, że na chwilę się przekręcę i już mi się serce kolacze. Do tej pory miałam sporadyczne napady, a aktualnie jestem w 36 tygodniu ciąży i praktycznie z dnia na dzień się tak bardzo pogorszyły, że potrafię mieć kilkadziesiąt napadów w ciągu jednego dnia... Miałam robione 2 razy ekg w ciągu jednego tygodnia, echo serca i wszystko z sercem fizycznie ok wg kardiologa. Dostałam metocard na wyciszenie, który póki co nie bardzo pomaga... Już nie wspomnę ile holtterow w ciągu swoje życia miałam... Na każdym wszystko ok... A tu ta przepuklina... Wspomnę o niej lekarzowi następnym razem. Jak dobrze, że trafiłam na Twój post