@EvilDesiree,
@Basiola,
@Martini4,
@Angelika22,
@Saneatsui gratuluję udanych wizyt
super, że maluszki rosną zdrowo
159cm. W Lidlu pasuje mi zazwyczaj rozmiar xs. Z ciążowymi wygląda na to,że jest tak samo.
Dziewczyny ile przytyłyacie od początku ciąży?Ja przed ważyłam 47 Teraz jestem w 14+5 i ważę 50.
Ważyłam 48 a ważę 52. 18 tydzień.
Ja polecam tankini z bon prixa, mam dwa i super się sprawdzają
Dobrze wiedziec
na najbliższe tygodnie udało mi się dzisiaj zdobyć strój ale na sierpień kiedy planujemy wypad nad morze mogę się już przypadkiem w niego nie zmieścić więc pewnie będę musiała znowu czegoś poszukać.
Ogólnie obleciałam dzis pół miasta za tym strojem, przymierzyłam milion modeli i w żadnym się nie czułam bo albo był źle skrojony albo nie pasował na moją figurę. Koniec końców okazało sie, że mam strój od mojej mamy. Ona jest ode mnie prawie 20cm wyższa więc w ogóle nie myślałam, żeby jej pytać o strój kąpielowy a okazało się, że ten jej strój jest dla mnie w sam raz i nawet mi się podoba
@Tymon'sMom ja też jak kicham na leżąco to podkurczam nogi a jak stoję to się lekko zegnę i mi pomaga i nie nie boli wtedy
Okej nie wytrzymałam pierwszy szał zakupowy poszedł
przez internet do zapłaty 840 zł
wszystko wzielam bardziej neutralne w razie „W” ale już musiała
Mąż się zdziwi
Hihi to niezła sumka się uzbierała
najbardziej mi się podoba to body z leśnymi zwierzatkami, które wstawiłas
No i kamien z serca. Ryzyko jeszcze mniejsze niż z usg samego
wizyta trwała minutę
zapisałam się na usg 2trymestru na 3 sierpnia
Super, że wszystko ok z wynikami
Ja też po
miałam lekko podwyższony urobilinogen i zaleciła jakieś badania na wątrobę
A co do płci powiedziała, że na 80% chłopak więc na razie 2:0 na chłopaka
Miałaś jakieś preferencje co do płci ?
Mialam robione zeby w ostatniej ciazy I piaskowanie zeby zdjąć kamień.
Niestety nie zrobili usg
Dobrze że na usg Wsio Ok. Czesto wstydniesie to dziolchy
Ja byłam ja wizycie I jednak nie zrobili usg :/
Za to dowiedziałam się że Papp A wyszło za niskie, co daje ryzyko poronienia w drugiej połowie ciazy, przedwczesnego porodu, niskiej wagi urodzinowej, stanu przedzucawkowego
Dowiedziałam się również że nie będę miała badania z obciążeniem glukozy.. mimo że w ostatniej po tym badaniu wyszła cukrzyca.. zrobią mi tylko zwykle badanie na cukier.
Od 28 tyg będę miała ust co 3 tyg zeby sprawdzać jak bobo rośnie i czy będzie trzeba wywoływać wczesniej.
Wyczytałam że przy niskim papp A powinnam brać aspiryne.. A nic mi nie przepisali
To nie moj dzien
Usg dopiero 17.07 A potem 7.09
O kurcze, to współczuję takich wiadomości ale tak jak już dziewczyny pisały, to jest tylko ryzyko, wcale nie musi się sprawdzić. Szkoda, że nie masz możliwości prywatnej konsultacji w sprawie aspiryny..
Jestem po wizycie. Wszystko ok. w zeszłym tygodniu w szpitalu w poradni lekarz mówił że dziewczynka będzie najprawdopodobniej, a dziś lekarz prywatny powiedział że chyba coś widzi między nóżkami hehe zgłupiałam
następna wizyta za miesiąc. Teraz tylko czekam na wyniki krwi z poradni prenatalnej które mają być w czwartek.
A w którym jesteś tygodniu? Mi na prenatalnych w 13 powiedzieli, że raczej dziewczynka. Niecałe 2 tygodnie później inny lekarz mi powiedzial, że wg niego raczej chlopiec.
@Ata_1995 super, że mąż mógł podpatrzeć bąbelka
Mamusie, myślałyście o szkole rodzenia? U nas powoli się otwierają i myślę nas zapisać na sierpień
Nie myślałam o tym. Sama nie wiem, w pierwszej ciąży nie byłam bo miałam leżącą druga połowę ciąży. To może teraz bym się przeszła..
Ja też mam w planach iść.
A co myślicie o fizjoterapeucie? Na pewno po porodzie się wybiorę ale słyszałam że w ciąży warto chodzić
Może głupie pytanie ale w jakim celu chcesz iść do fizjo?
No tylko taki czolg to tez sobie wazy, ja mialam taki przy corce i jednak po jakiejs piaszczystej drodze to ciezko sie prowadzi.
Dziewczyny przy KICHANIU - jak sie chce kichac to przycisnac jezyk do gornego podniebienia i kichniecie bedzie o wiele slabsze albo nawet calkiem przejdzie, sprawdzone, ja tak robie w nocy jak nie chce m budzic
Muszę wypróbować ta metodę na kichanie