reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

My dopiero od 20 września :)

Też szukamy wózka w teren, ale ja niestety jestem słabeusz i musimy patrzeć na wagę :/ Oglądaliśmy też foteliki i jest jakiś super nowy MaxiCosi z wypinanym środkiem, tak jakby drugie nosidełko w środku, fajne rozwiązanie. Ale całość waży z 10 kg, to nie dla mnie 🙈 Chyba stanie na Avionaut Pixel jednak :)

Kciuki ✊ Ale na pewno wszystko jest ok, skoro USG wyszło w porządku :)
A to się miniemy ;)
Ja sobie w ogóle uświadomiłam, ze za 2 tyg to ja już będę w Tatrach. Zachciało się żyć.

opóźnienie jest, będę tu kwitła niewiadomo ile.

reklama
O rany ciężki ten dzisiejszy dzień... co zjem to mdli... A to wszystko przez to że wczoraj trochę kiepsko u mnie bylo z regularnym jedzeniem... Dziewczyny jedzcie regularnie co trzy godziny... wyczytałam ostatnio że regularne jedzenie w ciąży jest ważne bo przyzwyczaja organizm dziecka to późniejszego życia i regularnego jedzenia... u i mnie się to faktycznie sprawdza.. jak jem co trzy godziny to jest spoko A jak zrobie dłuższe przerwy to potem organizm odreagowuje bo mu ciężko trawic...

No i kamien z serca. Ryzyko jeszcze mniejsze niż z usg samego ;)

wizyta trwała minutę 😂

zapisałam się na usg 2trymestru na 3 sierpnia ;)

Załączniki

• D03DF255-334E-44E5-9D5F-6170B95DA842.jpeg
    D03DF255-334E-44E5-9D5F-6170B95DA842.jpeg
    634,3 KB · Wyświetleń: 90
Ja nie wiem jeszcze co z wózkiem zrobić :/ Ale chyba jednak zainwestuję w 2w1, a potem kupię jakiś do biegania.

Jak macie jakieś łatwe przepisy na makaron (najlepiej bez mięsa) to chętnie przyjmę :)

Jak macie jakieś łatwe przepisy na makaron (najlepiej bez mięsa) to chętnie przyjmę :)
Często robię spaghetti z tofu - tofu kruszę widelcem, doprawiam olejem, papryką wędzoną, sosem sojowym, suszoną cebulą, solą i pieprzem, po czym podsmażam i zdejmuję z patelni, na oliwie szklę cebulę i czosnek, dodaję podsmażone tofu, passatę pomidorową, doprawiam czymś ostrym, solą i bazylią. Gotowe :)

Fajny jest też makaron z sosem śmietankowo-bazyliowym. Szklę cebulę na oliwie, potem dodaję śmietankę 30% i na wolnym ogniu redukuję ją do połowy objętości (robi się gęsty, kremowy sos), dodaję dużo świeżej bazylii, gałkę muszkatałową, sól, pieprz i starty parmezan. Voila!

Ten kocyk jest prześliczny! 😍 Też będę chciała podobny kupić ale jeszcze nie wiem czy taki kolor jak Twój czy może blady róż ;)
Tez bardzo podobają mi się pudrowy roz dodatki ale kurczę jeszcze nie jesteśmy pewnie płci na 100% ale na pewno nie omieszkam się kupić jak będzie córunia 🥰❤️😁

reklama
Do góry