reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Jestem dziewczyny po usg. Czekam teraz do genetyka i na pobranie krwi.
Lekarz mnie podusił niemiłosiernie (eh ten mój tłuszczyk) ale badanie trwalo ok. 10 minut. Nie widziałam monitora, nie robił zdjęć. Powiedział tylko, że na chwilę obecną nie ma sie do czego przyczepić.
Ryzyko T21 podstawowe z racji wieku 1:73 (tak jak mi wyszło na stronie fmf), skorygowane po usg do 1:540.
Teraz jeszcze pappa...

Dzisius ma 63,1 mm, NT 2,0 mm, kość nosowa obecna, serducho 164 u/min.

Dobrze że wsio ok Ale szkoda że nawet nie pokazał na chwilę.

Kurcze a myslisz ze jak zapytam ginekologa na wizycie co bym mogla na uspokojenie brac to by cos doradzil czy by stwierdzil ze on sie nie zna czy cos...

Pytaj powinien coś dac.

Leżałam na brzuchu właśnie i kichłam straszny ból na dole po prawo aż zawylam z bólu 😱

Niestety ten ból normalny przy kichaniu.

Dziewczyny, mam ciśnienie 110/67 i puls różnie. 82/84/87, a nawet 91 miałam. Nie wiem czy się martwić tym pulsem...

Też mam taki cały czas

Ja też TAM czułam ruchy na końcu, nic przyjemnego🙈

To prawda.. Ja nie raz jadłam rękę i jakby blokował to się dziec chal z rękoma.. bet aż palce czulam

Przyszła moja poducha do spania, ja w końcu zdecydowałam się na literę C bo jak na razie w nocy wstaje max 1 raz na siku i zawsze spałam raczej na lewym boku lub brzuchu wiec chyba u mnie się akurat sprawdzi. Dziś w nocy będzie testowanko 😁
Oo ja tez mam C i jest super 😊 Na razie testowałam tylko w dzień, do drzemek.

Powiem Wam, że mam paskudny dzień dzisiaj, nie wyszłam z pidżamy, na nic nie mam siły, żywię się chlebem z dżemem i pączkiem... Niby trochę odespalam noc ale dalej jestem nie do życia :(

Byliśmy oglądać wózki dzisiaj przy okazji załatwiania spraw urzędowych i powiem Wam, że mam zawrót głowy 🙈 Ale utwierdziliśmy się w przekonaniu, że kupimy używaną gondolę, a zainwestujemy w spacerówkę - nawet pani w sklepie nam tak powiedziała, że niezależnie od tego jaki wózek 2w1 się wybierze, rodzice potem i tak wracają po lekką spacerówkę :) No, chyba że może takie wózki za 5000 złotych by się sprawdziły 😂

Zarezerwowaliśmy sobie też dzisiaj domek w Bieszczadach na wrzesień, nie mogę się już doczekać ❤️

Byliśmy oglądać wózki dzisiaj przy okazji załatwiania spraw urzędowych i powiem Wam, że mam zawrót głowy 🙈 Ale utwierdziliśmy się w przekonaniu, że kupimy używaną gondolę, a zainwestujemy w spacerówkę - nawet pani w sklepie nam tak powiedziała, że niezależnie od tego jaki wózek 2w1 się wybierze, rodzice potem i tak wracają po lekką spacerówkę :) No, chyba że może takie wózki za 5000 złotych by się sprawdziły 😂

Zarezerwowaliśmy sobie też dzisiaj domek w Bieszczadach na wrzesień, nie mogę się już doczekać ❤
a na kiedy Bieszczady? Może się miniemy na szlaku bo my albo koniec sierpnia albo początek września. Bo mamy wesele 5 września i musimy przesunąć i nie wiem w która stronę :D

ja za namowa przyjaciółki biorę 2w1 bo my dużo w ciężkim terenie łazimy i jednak wozek-czołg to jest to co jest potrzebne 😂

a na kiedy Bieszczady? Może się miniemy na szlaku bo my albo koniec sierpnia albo początek września. Bo mamy wesele 5 września i musimy przesunąć i nie wiem w która stronę :D

ja za namowa przyjaciółki biorę 2w1 bo my dużo w ciężkim terenie łazimy i jednak wozek-czołg to jest to co jest potrzebne 😂

My dopiero od 20 września :)

Też szukamy wózka w teren, ale ja niestety jestem słabeusz i musimy patrzeć na wagę :/ Oglądaliśmy też foteliki i jest jakiś super nowy MaxiCosi z wypinanym środkiem, tak jakby drugie nosidełko w środku, fajne rozwiązanie. Ale całość waży z 10 kg, to nie dla mnie 🙈 Chyba stanie na Avionaut Pixel jednak :)

Siedzę w poczekalni przed tym odebraniem pappa. I się stresuje nie wiem czym :D

Kciuki ✊ Ale na pewno wszystko jest ok, skoro USG wyszło w porządku :)

reklama
Do góry