reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja Cię rozumiem. W pierwszej ciąży sobie wkręciłam ze to będzie chłopak i jakoś nie potrafiłam wziąć pod uwagę innej opcji. I jak na połówkowych się okazało ze dziewczynka to trzy dni realnie przepłakałam. Mąż się wściekał i nie potrafił mnie zrozumieć a ja z jakiegoś powodu uwazalam ze się nie nadaje na matkę dziewczynki.

A teraz pewnie nie wyobrażasz sobie, żeby była chłopcem 😁

reklama
Zazdroszcze Wam że już kupujecie swoim pociechom ubranka idt.Ja póki co jeszcze czekam na badanie i potem już bd po malu kupować,jedyne co kupiłam to kiedyś w ciuchu pajacyk,jak nowy nie mogłam.się powtrzymac

Załączniki

• 20200620_110121.jpg
    20200620_110121.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 79
  • 20200620_110134.jpg
    20200620_110134.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 71
Witam wszystkie mamuśki 😊ostatnio jesteście tak rozmowne, że ciężko was nadrobić. Wszystkim, które wizytowały gratulacje zdrowych maluszkow a za wizytujące trzymam kciuki. Ktoś pisał o skurczach. Ja miałam podbrzusza i tam w środku ciaglo strasznie, bywało że z zegarkiem w ręku siedzialam i w ciągu minuty potrafiło kłuć kilka razy że aż nie wiedziałam czy mam siedzieć, leżeć co robić żeby przeszlo. Wizyta u lekarza i wszystko ok szyjka długa. Kazał brać magnez 3-4 razy dziennie i z dnia na dzień skurcze były lżejsze. Przeszło mi prawie całkowicie dopiero po ok 3 tygodniach. Teraz czuję bardzo sporadycznie. Mówił, że w drugim trymestrze zwiększa się zapotrzebowanie na magnez. Więc naprawdę polecam wszystkim, którzy się z taką przypadłością zmagają i jak widać nie zawsze to musi oznaczać coś niedobrego.
Idę dziś odebrać detektor. Strach się bać, bo nie wiem czy znajdę tętno, żebym czasem nie panikowała. Jeszcze muszę poczekać aż mąż wybedzie z domu bo marudzł, że mam sobie to z głowy wybić bo ja panikara jestem 😊 więc dam znać jak mi się uda, mam nadzieję 😊
Wszystkim życzę miłego i spokojnego dnia no i dobrego samopoczucia 😘

Studia skonczylam teraz pedagogiczne a wczesniej 6 lat z ukonczonym egzaminem na grafika (gimnazjum+liceum) sztuk pięknych tak zwany plastyk 😂
ja też chodziłam wcześniej do 6-letniej szkoły gimnazjum+liceum i tym sposobem zaoszczędziłam rok nauki :) teraz już nie ma tych 6 letnich szkół zostały same 4letnie licea. Grafika bardzo mi się zawsze podobała zastanawiałam się między grafiką i reklamą wizualną a szkłem i witrażem bo u nas tak się wybierało a dopiero na późniejszym etapie konkretna specjalizację. Koniec końców wybrałam szkło. Pochwal się jakimiś pracami graficznymi :D

Co do ubranek to powiem Wam że ja się nie bałam przez głowę zakładać, wiadomo że delikatnie i powolutku ale wolałam te przez głowę. Kaftanik miałam jeden i ani razu go nie założyłam. A do tego jeszcze wolę przez głowę takie, które mają napki na ramionkach, bo te takie z zakładkami to mi się rozjeżdżały na chłopcach bo chudziaków byli i całe ramionka wystawały. Strasznie mnie to irytowało a zapięte na napki pięknie przylegały. Ja z kolei skarpetek dużo używałam bo zakładałam je na stopki na pajacyka czy polspiochy żeby nóżki nie uciekały w nogawki i żeby cieplej w pytki było :) także widzicie, co mama to ma inne potrzeby, przyzwyczajenia, zapatrywania na kwestie ubranek :) będziecie musiały swój własny system opracować, my z kolejnymi maluchami mamy łatwiej bo już wiemy co lubimy i co nam pasuje :) ogólnie bodziaki z krótkim i z długim rękawem to były bardzo długo moje ulubione elementy garderoby niemowlęcej :) na drugim miejscu pajacyki, do dzisiaj chłopaki lubią spać w pajacach bez stópek zwłaszcza zimą no wtedy plecki zakryte ;)

Super, dzięki! Będę się przypominać :D Smacznego :*
Wrzucam te cześć z ubrankami ;) bo cała reszta to jest rozpiska na kilkadziesiąt stron wiec ciężko wrzucić ;)

Załączniki

• 97929403-330C-4673-9037-706BE32F0F99.jpeg
    97929403-330C-4673-9037-706BE32F0F99.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 81
  • C938782D-75E1-466F-B985-1BEDA581E98B.jpeg
    C938782D-75E1-466F-B985-1BEDA581E98B.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 76
I mogę się już pochwalić wynikami Pappy bo dostałam smsa że wyniki programu FMF wykazały niskie ryzyko wad 😁🥳 czekam jeszcze na mejla z dokładnymi cyferkami a jak nie przyślą to podjadę odebrać w rejestracji, ale tak się cieszę! 🤩 Taka mała nagroda za te wszystkie rzyganka haha 😂 (dzisiaj jest lepiej tfu tfu nie zapeszając jeszcze nie wymiotowałam i nawet coś zjadłam i wypiłam!)

reklama
Co do ubranek to powiem Wam że ja się nie bałam przez głowę zakładać, wiadomo że delikatnie i powolutku ale wolałam te przez głowę. Kaftanik miałam jeden i ani razu go nie założyłam. A do tego jeszcze wolę przez głowę takie, które mają napki na ramionkach, bo te takie z zakładkami to mi się rozjeżdżały na chłopcach bo chudziaków byli i całe ramionka wystawały. Strasznie mnie to irytowało a zapięte na napki pięknie przylegały. Ja z kolei skarpetek dużo używałam bo zakładałam je na stopki na pajacyka czy polspiochy żeby nóżki nie uciekały w nogawki i żeby cieplej w pytki było :) także widzicie, co mama to ma inne potrzeby, przyzwyczajenia, zapatrywania na kwestie ubranek :) będziecie musiały swój własny system opracować, my z kolejnymi maluchami mamy łatwiej bo już wiemy co lubimy i co nam pasuje :) ogólnie bodziaki z krótkim i z długim rękawem to były bardzo długo moje ulubione elementy garderoby niemowlęcej :) na drugim miejscu pajacyki, do dzisiaj chłopaki lubią spać w pajacach bez stópek zwłaszcza zimą no wtedy plecki zakryte ;)

Ja mam trochę wprawy, bratowa po porodzie została w szpitalu i pomagałam bratu przy młodym, w sumie ubranka wkładane przez głowę miałam opanowane, ale nie wiem jak to będzie przy swoim - to było 4 lata temu 🙈 Poza tym myślę o mężu, na pewno będzie mu łatwiej zakładać te kopertowe 😁

Do góry