reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Dlatego mówię, że nie wszystko dla każdego 😁 ja przeczytałam "sklepik z marzeniami" I niestety nie dla mnie. Można trafiłam na zła książkę?! Moje kumpela też przeczytała prawie wszystkie, a co więcej, większość ma w domu, więc wierzę, że można go kochać 😁
Mi "sklepik z marzeniami" też średnio przypadł do gustu, pamiętam że się trochę męczyłam przy tej książce. Może spróbuj "Rose Madder"?

I jak kochana ?
Super kobieta wszystko wytłumaczyła i opowiedziała jakie badania mogę wykonać. Zdecydowałam się na amnipunkcje ponieważ w przypadku innych testów gdyby wynik wyszedł nieprawidłowy i tak musiałaby ją zrobić. Więc aby oszczędzić sobie nerwów w oczekiwaniu na wynik kolejnych badań stwierdziłam, że od razu zrobię to przynajmniej będę miała 100% pewności.
A no i nie napisałam co jest przyczyną, a więc wyszło wysokie ryzyko trisomia 18.

Dzisiaj widzę poruszyłyście wiele tematów, ktore mnie interesują więc się wypowiem.
Co do lini nie miałam w pierwszej ciąży i na razie też nie mam.
Pokój- a więc na start maluszek będzie z nami niestety mamy tylko 2 pokoje więc inaczej się nie da. Za jakiś czas jak będzie miało ok 1-1,5 roku to albo zrobimy zamianę pokoi i nasz obecny oddamy dla dzieci i podzielimy jakos na pół ( 25 m2), albo poszukamy większego mieszkania ale to już na pewno 4 pokoje bo ja chcę w końcu mieć sypialnię 😁. Obecna lokalizaja nam bardzo odpowiada dlatego nie chcemy zmieniać mieszkania na razie tym bardziej, że na przeciwko mamy żłobek 🤩.
Co do książek ja łykam dowolną tematykę ale najbardziej ostatnio lubię Katarzynę Michalak np. Ścigany, Drań (trochę miłości, trochę sensacji), Alex Kava też przeczytałam bardzo dużo i to akurat świetne kryminały.
No i ja dołączam do grona szyjacych 😁 ale dodatkowo jeszcze mają wielką miłością jest szydełko i od niedawna próbuje na drutach.

Odszukam ten tutorial z którego korzystałam i prześlę Ci tutaj w wiadomości prywatnej. Ale ja rysowałam swój sama bo chciałam bardziej owalny niż kwadratowy przy główce. Pomierze ten mój i prześlę Ci fotkę też w wiadomości prywatnej. Tylko daj mi chwilkę, bo dzisiaj już nie ogarnę a jutro mam cały dzień wizyty 30km od domu (na 12 prenatalne i na 15 wizyta u gina prowadzącego).
Ok dziekuje bardzo, nie spieszy mi sie, jak znajdziesz to wyslij! 😘

Wreszcie sobie kupilam troche ciuchow i majtki dla mlodej, bo na kwarantannie dupka urosla i przy okazji kupilismy pierwsze ubranka dla fasolki, ten zolty bodziak, to mloda wybrala, ale nie bylo mniejszego.
IMG_20200617_204345_678.jpg

reklama
Do góry