reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Cześć!
Jestem tu nowa wiec pomyślałam ze się przywitam 😁. Dziś zaczynam 9 tydzień, to moja druga ciąża(pierwsza poroniłam właśnie w 9 tygodniu dlatego ten tydzień będzie dla mnie ciężki). Na razie z dzidzią wszystko dobrze, serduszko bije jak szalone 😁. Następna wizytę mam dopiero 8 czerwca i nie wiem jak wytrzymam tak długo...

Wróciliśmy. Jeżu jaka ja jestem słaba kobiety...
Zrobiliśmy trasę 10km po niewysokich gorach (choć były dwa fajne podejscia). I normalnie to nie byłoby problemu a tu musiałam robić przerwy i podjadać jakies suszone owoce 😂
W schronisku zezarlam naleśnika z jagodami <3 i wróciliśmy do chalupki.
Śmieje się bo robiło się i po 30km po wyższych gorach jednego dnia. A tu się czułam jak na tych 4 tysiącach 🤣🤣🤣

No ale dobre i to!

Witam nowe dziewczyny! Fajnie, ze kolejne bliźniaki ;)

Wrzucam 3 zdjęcia, na jednym (trudno w to uwierzyc) widać nawet Śnieżkę. Ale nie wiem czy tu nie będzie za dużej kompresji ;) (w oddali między drzewami)

Załączniki

• 47381953-FBAA-41B0-85C1-537C81F55B2C.jpeg
    47381953-FBAA-41B0-85C1-537C81F55B2C.jpeg
    141,6 KB · Wyświetleń: 61
  • CD76AAC8-6A96-4BD6-82EE-AE4A60F1C8E3.jpeg
    CD76AAC8-6A96-4BD6-82EE-AE4A60F1C8E3.jpeg
    115,4 KB · Wyświetleń: 53
  • 7345B77C-FFB3-4ED5-B3E9-DC443EE29044.jpeg
    7345B77C-FFB3-4ED5-B3E9-DC443EE29044.jpeg
    56,6 KB · Wyświetleń: 54
Niestety mój wynik glukozy na czczo do d... mam cukrzycę [emoji24] dwa pozostałe w normie ale rzekomo krzywa jest za płaska i to też źle. Muszę się dostać do diabetologa najlepiej na nfz żeby nie płacić no i czeka mnie dieta i nakłuwanie palucha kilka razy dziennie, a dzisiaj mnie to tak zabolało że nie wiem jak to zniosę [emoji852]

Mam nadzieje, ze nie będzie tak złe. Ponoć to najczęstsze powikłanie (dziś widziałam, ze nawet mama ginekolog miała). Ciekawa jestem co u mnie w pon wyjdzie

Wróciliśmy. Jeżu jaka ja jestem słaba kobiety...
Zrobiliśmy trasę 10km po niewysokich gorach (choć były dwa fajne podejscia). I normalnie to nie byłoby problemu a tu musiałam robić przerwy i podjadać jakies suszone owoce 😂
W schronisku zezarlam naleśnika z jagodami <3 i wróciliśmy do chalupki.
Śmieje się bo robiło się i po 30km po wyższych gorach jednego dnia. A tu się czułam jak na tych 4 tysiącach 🤣🤣🤣

No ale dobre i to!

Witam nowe dziewczyny! Fajnie, ze kolejne bliźniaki ;)

Wrzucam 3 zdjęcia, na jednym (trudno w to uwierzyc) widać nawet Śnieżkę. Ale nie wiem czy tu nie będzie za dużej kompresji ;) (w oddali między drzewami)
Widoki jak z bajki piękne !!! ❤️

Niestety mój wynik glukozy na czczo do d... mam cukrzycę [emoji24] dwa pozostałe w normie ale rzekomo krzywa jest za płaska i to też źle. Muszę się dostać do diabetologa najlepiej na nfz żeby nie płacić no i czeka mnie dieta i nakłuwanie palucha kilka razy dziennie, a dzisiaj mnie to tak zabolało że nie wiem jak to zniosę [emoji852]
Współczuje ... :/ ale trzeba dac radę wyjścia nie ma ✊🏻❤️ Co się nie robi dla kruszyny 😍

Cześć!
Jestem tu nowa wiec pomyślałam ze się przywitam 😁. Dziś zaczynam 9 tydzień, to moja druga ciąża(pierwsza poroniłam właśnie w 9 tygodniu dlatego ten tydzień będzie dla mnie ciężki). Na razie z dzidzią wszystko dobrze, serduszko bije jak szalone 😁. Następna wizytę mam dopiero 8 czerwca i nie wiem jak wytrzymam tak długo...
Gratulujemy i witamy :)

Dziewczyny. Jak myslicie. Czy jesli jestem po buochemicznej i teraz na poczatku ciazy moj progesteron spadal i wlaczony mam duohaston to czy lekarz kaze mi odstawic po 12 tygodniu? Zwazajac na to co pisalam ze spadal progesteron. Bardzo sie boje ze mi odstawi a szczerze mowiac czuje sie bezpiecznie bjorąc go...nie wiem co teraz. Moja mama miala problem w kazdej ciazy z przedwczesnym porodem boje sie wiec z tego powodu jeszcze bardziej.

reklama
O właśnie- sprawdza się ten kamień lepiej niz blaszka? Bo ja mam jednak problem z dopiekaniem pizzy od dołu na blaszce.
Dla nas mega. Co prawda trzeba sie nauczyć na nim zeby czasem nic z pizzy nie spadlo bo sie przypali :D ale mega.. Jak sie nagrzeje to dosłownie 5- 7 minut i pizza gotowa
Gg czyli mamy to samo ;)

Nigdy mi nikt palca w D nie wsadzal , jestem w szoku :o

U mnie też dziś będzie pizza, właśnie pieke ciasto w piekarniku. Ale my to na dwóch dużych (piekarnikowych) blachach :D

Wyślij mi swoje ciasto na pizze, mam dobre bez rosnievia, ale lubię czasem pozmieniac, poprobowac :D
Ja robie takie na pizze na kamieniu:
  • 1/2 kg mąki
  • 30g drożdży świeżych
  • 250 ml wody
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
Drożdże z cukrem rozpuszczamy w letniej wodzie. Do mąki dodajemy sól i wlewamy drożdże. Wyrabiamy ciasto, kiedy zaczyna stanowić całość dodajemy oliwę. Wyrabiamy dokładnie. Ciasto powinno być elastyczne, nie powinno się kleić do rąk. Jest dość “suche”, w razie potrzeby dodajemy trochę mąki.

Robimy kulkę i zostawiamy pod przykryciem na godzinę

:)

Do góry