reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Ja tylko CC przewiduje. Jeśli nie będzie żadnych nieprawidłowości w czasie ciąży to w prywatnej klinice.

Mam w rodzinie takie historie sn ze nie przewiduje takiej opcji (chyba, ze się będzie pchało na świat przed czasem i nie będzie wyjscia). I to nie nacięcie czy ból, raczej zagrożenie życia i zdrowia się zdarzały się wiec dziękuje, postoje ;p

Mąż wstał, dostał śniadanie i jedziemy już. Za 1,5h na szlaku! Trochę późno no ale lepiej pozno niż wcale.
Acha a mona wiedzieć co się dzialo

C, emu jednym na usg jest w mm a drugim w cm?
Pewnie zależy od ustawień sprzętu. W sumie to bez większej różnicy.

A co do historii to coś tam tu już w wątku pisałam ale za dużo się nie chce rozpisywać. Mojej mamie np pękła macica i się prawie wykrwawiła. W pierwszej ciąży a miała lat ledwo 25.

No ale za mnie płacą np. Oni bo jest forma ktora zatrudnia powyżej 20 osób to ona placi, a jeżeli mniej to ZUS.
Ja od razu dostałam L4, więc powiedziałam od razu, bo i tak by widział.

No mój też się ucieszył, że ma mnie z głowy, bo nie będzie miał kosztów, a w obecnych czasach jest mu to na rękę. Więc też się poważnie zastanowię, co dalej robić :p

No ale za mnie płacą np. Oni bo jest forma ktora zatrudnia powyżej 20 osób to ona placi, a jeżeli mniej to ZUS.

To chyba jest inaczej. Oni Ci płacą nadal po 33 dniach, ale wtedy rozliczają się z ZUSem i ZUS to im zwraca. Może ktoś, kto bardziej się zna na tym się wypowie, ale wydawało mi się zawsze, że tak to działa.

@Ragda @Olk@24 @niemandin
Ale chyba macie rację czas się przejmować sobą i dzieciątkiem, a nie stresować się wiecznie praca, za którą właśnie nikt nie podziękuje.

Wiesz co, ja będąc w poprzedniej pracy złamałam kręgosłup i śmiało mogłam siedzieć na L4 nawet i pół roku, bo miałam rehabilitację itp. Byłam na zwolnieniu 1,5 miesiąca, bo było mi żal, że ich zostawiłam, po czym miesiąc po powrocie dostałam wypowiedzenie, bo zwolnili mojego przełożonego i niby dla mnie też miejsca nie było. Potem chcieli żebym wracała, bo im się ekipa posypała 🤦‍♀️ Takie doświadczenia też uczą myślenia o sobie i swoim zdrowiu.

reklama
Ja tylko CC przewiduje. Jeśli nie będzie żadnych nieprawidłowości w czasie ciąży to w prywatnej klinice.

Mam w rodzinie takie historie sn ze nie przewiduje takiej opcji (chyba, ze się będzie pchało na świat przed czasem i nie będzie wyjscia). I to nie nacięcie czy ból, raczej zagrożenie życia i zdrowia się zdarzały się wiec dziękuje, postoje ;p

Mąż wstał, dostał śniadanie i jedziemy już. Za 1,5h na szlaku! Trochę późno no ale lepiej pozno niż wcale.
Ciesze sie, ze jedziecie! Wypocznij tam za mnie, bo juz strasznie dawno nie bylam w gorach. Ja niestety nadal leze z moja migrena... Wczoraj przed snem zaliczylam zyganko i juz sama nie wiem czy teraz mnie mdli od ciazy czy od migreny, ale jest okropnie 😢🤢🤕

Do góry