Precelka25
Fanka BB :)
Pusto tu ponieważ jest nowa grupa, miała być prywatna ale jest publiczna a ta zrobiła się prywatna. chyba ktoś się tym już zajmuje i może dzisiaj sie wszystko wyjaśni
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tspinh super. Ja w 8 i 9 miesiącu ciąży ciągle się kleilam. Mój synek był duży i brzuch miałam ogromny. Przy mojej figurze zaczął.mi kręgosłup siadać i tapy bardzo mi pomagałyMi lekarka poleciła skorzystanie z tapingu jesli bole kregoslupa lub rozciąganie w brzuchu stanie się bardziej uciążliwe
A jak były niskie wyniki testu Pappa? Mimo tego, nie decydowałaś się na amniopunkcję ?Ja w poprzedniej ciąży miałam niską pappe (teraz w sumie też mam niską) I miałam dokładniej badane przepływy maciczne. Dziecko urodziło się o czasie z normalną wagą, więc głowa do góry, to tylko ryzyko
A jak były niskie wyniki testu Pappa?
To jest jedyna rzecz, jakiej się obawiam w ciąży. Rozstępy mnie nigdy nie ruszały, ale brzuch zawsze miałam piękny, zbity i płaski i chciałabym żeby tak pozostałoJa mialam....telekonsultację z fizjoterapeutką po wizycie na prenatalnym (taki gratis). Nastraszyla mnie stozkiem i rozejsciem sie miesmi brzucha i teraz mam stresa o to jak wstaje, czy nie obciazam itd.
A to są już normy MoM?W 1 badaniu było beta - 0,253, pappa - 0,342
w 2 beta - 0,314, pappa - 0,303