reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

My dopiero od 20 września :)

Też szukamy wózka w teren, ale ja niestety jestem słabeusz i musimy patrzeć na wagę :/ Oglądaliśmy też foteliki i jest jakiś super nowy MaxiCosi z wypinanym środkiem, tak jakby drugie nosidełko w środku, fajne rozwiązanie. Ale całość waży z 10 kg, to nie dla mnie 🙈 Chyba stanie na Avionaut Pixel jednak :)

Kciuki ✊ Ale na pewno wszystko jest ok, skoro USG wyszło w porządku :)
A to się miniemy ;)
Ja sobie w ogóle uświadomiłam, ze za 2 tyg to ja już będę w Tatrach. Zachciało się żyć.

opóźnienie jest, będę tu kwitła niewiadomo ile.

reklama
O rany ciężki ten dzisiejszy dzień... co zjem to mdli... A to wszystko przez to że wczoraj trochę kiepsko u mnie bylo z regularnym jedzeniem... Dziewczyny jedzcie regularnie co trzy godziny... wyczytałam ostatnio że regularne jedzenie w ciąży jest ważne bo przyzwyczaja organizm dziecka to późniejszego życia i regularnego jedzenia... u i mnie się to faktycznie sprawdza.. jak jem co trzy godziny to jest spoko A jak zrobie dłuższe przerwy to potem organizm odreagowuje bo mu ciężko trawic...

No i kamien z serca. Ryzyko jeszcze mniejsze niż z usg samego ;)

wizyta trwała minutę 😂

zapisałam się na usg 2trymestru na 3 sierpnia ;)

Załączniki

• D03DF255-334E-44E5-9D5F-6170B95DA842.jpeg
    D03DF255-334E-44E5-9D5F-6170B95DA842.jpeg
    634,3 KB · Wyświetleń: 86
Ja nie wiem jeszcze co z wózkiem zrobić :/ Ale chyba jednak zainwestuję w 2w1, a potem kupię jakiś do biegania.

Jak macie jakieś łatwe przepisy na makaron (najlepiej bez mięsa) to chętnie przyjmę :)

Jak macie jakieś łatwe przepisy na makaron (najlepiej bez mięsa) to chętnie przyjmę :)
Często robię spaghetti z tofu - tofu kruszę widelcem, doprawiam olejem, papryką wędzoną, sosem sojowym, suszoną cebulą, solą i pieprzem, po czym podsmażam i zdejmuję z patelni, na oliwie szklę cebulę i czosnek, dodaję podsmażone tofu, passatę pomidorową, doprawiam czymś ostrym, solą i bazylią. Gotowe :)

Fajny jest też makaron z sosem śmietankowo-bazyliowym. Szklę cebulę na oliwie, potem dodaję śmietankę 30% i na wolnym ogniu redukuję ją do połowy objętości (robi się gęsty, kremowy sos), dodaję dużo świeżej bazylii, gałkę muszkatałową, sól, pieprz i starty parmezan. Voila!

Ten kocyk jest prześliczny! 😍 Też będę chciała podobny kupić ale jeszcze nie wiem czy taki kolor jak Twój czy może blady róż ;)
Tez bardzo podobają mi się pudrowy roz dodatki ale kurczę jeszcze nie jesteśmy pewnie płci na 100% ale na pewno nie omieszkam się kupić jak będzie córunia 🥰❤️😁

reklama
Do góry