reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

cześć :)
mamusia 96 bez stresu bedzie dobrze:)
magdalenka pisałaś, że musisz urodzić w grudniu bo nie dostaniesz macierzyńskiego? dlaczego? gdzie mieszkasz?
dziewczyny z pl czemu idziecie na urlop? nie szkoda Wam go? ;) ja miałam iść teraz na uw a wzięłam l4. urlop wybiorę po macierzyńskim (chyba, że rząd coś wymyśli...), każdy dzień z dzieckiem na wagę złota :) a l4 i tak płatne 100 %
Jeśli ktoś ma zaległy urlop za 2017 rok to musi go wykorzystać do końca bodajże sierpnia 2018. Urlop za 2018 można wykorzystać już po macierzyńskim.

reklama
No chyba 1.5 miesiąca wcześniej raczej nie , nie nastawiam się aż tak mam nadzieję dotrwać . A nawet jakbym tak szybko miała rodzić , to maz skręci w domu z mama przygotują , z wcześniakiem i tak bym nie wyszła po 3 dniach więc czas będzie ważne żeby mieć w domu co trzeba .
Wyjdzie w praniu będą wizyty będę widzieć jak ma się szyjka ktg itd.nic nie ucieknie
emoji4.png
No tylko żebyś się nie zdziwiła;). Ja w sobotę byłam na wizycie i wszystko było ok. Szyjka, ktg, zero skurczy przepowiadających, a w niedziele w nocy pęcherz pękł i się zaczęło. Tydzień przed się spakowałam na szczęście. Łóżeczko też teściowa mi ubierała, bo nie zdążyłam :p.
Ja muszę za pokój wcześniej się zabrać. Bo mojemu to ciężko idzie jak u siebie ma coś zrobić. Chce meble przemalować łącznie z łóżeczkiem i kołyską i cały pokój. Przed urodzeniem syna zdążył z remontem na styk. Jeszcze farbę było czuć, ale na szczęście tam nie spał tylko z nami w sypialni.
Jestem po kochane :) zdrowiutkie 400g szczęścia :) chlopczyk :) Prawdopodobnie bez rozszczepu i SKS. Zrobimy jeszcze po 30 tyg badanie zeby byc pewnym. Ale ulga :) chyba zaczyna do mnie docierac ze jest w moim brzuszku malutki Jaś - bo tak chyna bedzie sie nazywał po moim ukochanym dziadziusiu...
Super! Bardzo się cieszę, że Jasiek zdrowiutki rośnie :)
To tylko ja mam takiego pecha. 3 tyg czekam i nic nie ma.
Napisz tam, albo zadzwoń. Bo coś nie tak, skoro tyle czasu idzie i dojść nie może.
@Zuzik1981 i ja też z tych co mają nie donosić do 40tc, lekarz wspomniał, że duże prawdopodobieństwo, że ciąża zakończy się 36-37tc także byłby wtedy stu procentowy listopad ale ja jakoś nie do końca się tym sugeruje, dzidzia wyjdzie i tak kiedy jej się zachce :D

@Estera91 boskie zakupy :* jak to jest z oczekiwaniem z ali? Długo to idzie? Chciałam dzisiaj nawet coś zamówić ale miałam problem z wybraniem rozmiaru, jakieś dziwne mieli rozmiarówki..
A po czym to twierdzą kiedy urodzisz? Pierwsze takie coś słyszę. To na połówkowych wyliczają jakieś prawdopodobieństwo?
Kurcze zdenerwowałam sie :( dziewczyna na Facebooku napisala ze jej sie skraca szyjka i rok temu miala to samo i urodziła w 27 tyg i dziecko zmarlo. teraz bede sie nakrecac
Nie wolno ci tak myśleć nawet! Z synem tez ci mówili, ze nie donosisz i co? Masz super wielkiego i zdrowego syna. I tak tez będzie tym razem! Oszczędzaj się ile się da i nie dźwigaj. A jak trzeba będzie to będziesz plackiem leżała i donosisz do bezpiecznego terminu. Musisz tylko w to wierzyć i myśleć pozytywnie!
No i postawiliśmy jaccuzi <3 jaram się, przez noc nagrzeje się do 40stopni, więc rano będzie bosko <3 Zobacz załącznik 883512
Super! Uwaga na kotki, co by pazurkami nie przebiły 8-)
To normalne i ja stwierdziłam żeby dać dziecku jedna np ścianę i niech tworzy
emoji3.png
Dasz jedną, to będzie myślało ze na pozostałych tez wolno ;). Mój synek nie miał takich zdolności artystycznych. Jedyne co, to poobijane ściany i wgnieciona lodówka od jeździka :p

No tylko żebyś się nie zdziwiła;). Ja w sobotę byłam na wizycie i wszystko było ok. Szyjka, ktg, zero skurczy przepowiadających, a w niedziele w nocy pęcherz pękł i się zaczęło. Tydzień przed się spakowałam na szczęście. Łóżeczko też teściowa mi ubierała, bo nie zdążyłam :p.
Ja muszę za pokój wcześniej się zabrać. Bo mojemu to ciężko idzie jak u siebie ma coś zrobić. Chce meble przemalować łącznie z łóżeczkiem i kołyską i cały pokój. Przed urodzeniem syna zdążył z remontem na styk. Jeszcze farbę było czuć, ale na szczęście tam nie spał tylko z nami w sypialni.

Super! Bardzo się cieszę, że Jasiek zdrowiutki rośnie :)

Napisz tam, albo zadzwoń. Bo coś nie tak, skoro tyle czasu idzie i dojść nie może.

A po czym to twierdzą kiedy urodzisz? Pierwsze takie coś słyszę. To na połówkowych wyliczają jakieś prawdopodobieństwo?

Nie wolno ci tak myśleć nawet! Z synem tez ci mówili, ze nie donosisz i co? Masz super wielkiego i zdrowego syna. I tak tez będzie tym razem! Oszczędzaj się ile się da i nie dźwigaj. A jak trzeba będzie to będziesz plackiem leżała i donosisz do bezpiecznego terminu. Musisz tylko w to wierzyć i myśleć pozytywnie!

Super! Uwaga na kotki, co by pazurkami nie przebiły 8-)

Dasz jedną, to będzie myślało ze na pozostałych tez wolno ;). Mój synek nie miał takich zdolności artystycznych. Jedyne co, to poobijane ściany i wgnieciona lodówka od jeździka :p
O koty się nie martwię, bardziej o swoją suczka labradora :D pożyjemy zobaczymy co z tego wyniknie :)

Spać nie mogę, zgaga wypala gardlo rennie nie pomaga....

Dzień dobry. Ja sie juz obudzilam, mezus mnie calowal na wyjscie do pracy i sie obudzilam [emoji23] chwile poleże i pewnie zasne jeszcze bo dla mnie to za wcześnie [emoji16]
@Julianna_Szcz mam to samo. Moj Jędrek tak samo bombarduje[emoji4] nagralam tez Misiowi film . Czadowe to. Odpalam miotle i lece do Ciebie do Jaccuzzi[emoji23][emoji23][emoji23]
@martakratka Cudownie ze Dzidzio jest Jasiem zdrowym. Na co tyle stresów[emoji8][emoji8][emoji8][emoji173]
@natka dont panik maleńka!![emoji182]każda ciąża inna a duzo tez daje nasze myślenie.
Ja nie wiem Kobietki ale przczytalam książkę POTĘGA PODŚWIADOMOŚCI chyba milion razy, tak po to aby nie zapomnieć i powiem Wam ze to co sobie ulozymy w głowie tak jest. U mnie sie sprawdza poczawszy od glupiego pomyślenia ze Chcialabym mieszkac kiedys w Jeleniej Górze, po czym znalazlam stad chlopa, raczej sam sie znalazl. Mialam bardzo duzo sytuacji. Nawet to ze do trzydziestki chce urodzic ostatnio Dzidzi. I proszę bardzo jak troszke Jędrek sie pospieszy to sobie prezent na urodziny zrobię. Na serio nie ma co sie stresować tylko trzeba pozytywnie myśleć i odsunąć złe myśli.

Milej srody Wam zycze[emoji8] ja ide cos zjesc na szybko po cichu zeby szaranczy nie obudzić[emoji173][emoji182]

reklama
Do góry