reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Czesc dziewczyny [emoji5]
Leze i gnije od 8 w mym łożu!
Celebryta na dole dalej spi z moim piesełem..
Ksiezniczka daje mi tak popalic w brzuchu.. w sumie od wczoraj... chyba ma adhd po mnie [emoji5]
Kam dostal wczoraj cała serie kopniakow.. chcial dac buziaka w brzuch i dostal kopniaka, ale smiechu bylo [emoji5]
Moi rodzice szykuja niespodzianke o ktorej oczywiscie juz mi siostra doniosła i kupuja ksiezniczce wozek..
Mowie ze nie trzeba.. moja siostra poinformowala ich ze napewno nie bede chciala... bo Ja zawsze wszystko sama...po czym ojciec podsymował... ze "to je pierwszo wnuczka bydzie prinseska (smiech) i nic nie majom ( ja i Kam) do godanio..." on kupuje wozek! Tzn funduje [emoji5]a moj mowi tak...kochanie mamy 3x dziady (dziadki czytac prosze) mozemy im liste zrobic.
I na dobra sprawe sobie uwsiadomilam że My juz duzo mamy [emoji5] potrzebuje tylko wozek, fotelik do auta, wanienke jakies bodziaki, pajacyki i kosmetyki reszte mam.
I moge rodzic[emoji5]
I juz mam sobry humor!
Miego dnia [emoji5]
Super! Ciesz sie ze Twoja dzidzia ma takich dziadków. Moj Jędruś nie będzie miał nikogo. I jest mi przykro ze dla mojej teściowej liczą sie tylko dzieci siotry mojego męża a o nas nawet nie zapyta.
Malutka wazy 227g niestety wyszedł nam problem z jelitami:( będę miała powtórkę prenatalnych 31 sierpnia. I 13wrzesnia echo serduszka malutkiej.
Kochana nie stresuj sie na zapas. Dobrze ze bedziesz miala powtórkę badania. Może to pomyłka. A medycyna jest teraz bardzo do przodu [emoji8] nie denerwuj się bi Malusia to czuje
Dziewczyny trzymajcie za mnie dzis kciuki. O 16:40 mam dzis połówkowe.... Bardzo sie boję.
Powodzonka. Będzie dobrze wszystko[emoji8][emoji8][emoji8]

Ja zjadlam obiad i leze i sie topie [emoji22][emoji22][emoji22] placki warzywne dzis robilam i mięsko z kurczaka. Oj ale mam zgage po tym [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] nie mam mocy na nic

reklama
A tak szczerze to ta położna była Wam w czymkolwiek pomocna? Nie lubię jak mi się ktoś obcy kręci po domu i wolałabym tego uniknąć ale słyszałam, że to obowiązkowe.
No mi teraz ani przed ani po porodzie nie będzie potrzebna....juz trzecia dzidzia to wszystko wiem. Z resztą nawet przy pierwszej majac lat 20 wiedzialam i umialam sie zająć. Tez nie lubie jak mi ktos cos mówi jak mam zajmowac sie MOIM dzieckiem i kręci po moim domu[emoji16] ale jak zobaczy moze ze mam doświadczenie to przyjdzie raz zeby odbebnic zeby NFZ zaplacil i pójdzie [emoji16]

@MamaXTrzy do mnie srodowiskowa przychodziła co tydzień przez 6 tygodni, ale np do kuzynki którą miała już dwójkę dzieci i urodziła trzecie przyszła raz a przez następne tygodnie tylko dzwoniła

Do mnie i Olka 7 lat temu przyszła raz czy dwa.
Po porodzie. Sprawdzić pępek, temperature, warunki. Blizn po cc sprawdziła, zmacala wymiona, sprawdziła jak mały je i tyle.
Teraz będzie gorzej, bo chyba co tydzień przez 6 tygodni przychodzi w uk.
Badania krwi robią w domu, słuchu też. I coś tam coś tam jeszcze.

Wturlalam się do domu a tam na mnie czeka w karton ach jaccuzi i łóżeczko z materacem I prześcieradłem xD a mi nie wolno samej dźwigać uuuuu
Maz śpi po nocce, będę go budzić dopiero koło 16-17

Chyba sama się zdrzemne.
Mały zaczął szaleć. W końcu!!!!!!! Aż brzuch faluje uhhhh mały karakan już mamę nastraszyl xd

Jak teściówa jedzie do tych co już dzidzie mają starsze to nie siedzi tyle. Jeśli widzi, ze kobieta świetnie sobie radzi i nie potrzebuje pomocy, to nieraz wleci zważy, obejrzy dziecko, zapyta czy wszystko Ok czy nie ma pytań i leci dalej. Nie jest nadgorliwa ;). A są i takie mamusie, które najchętniej codziennie by wizytę chciały i żeby kąpanie odbębnić za nie :p. Jednak wizyta musi jakakolwiek być więcej czy mniej, ale musi. Pisze sprawozdania z tych wizyt a coś napisać musi, bo nie wymyśli sobie wszystkiego. Tak czy siak fajnie mieć z polecenia jakąś fajną i fachową pomoc.

A ja wam powiem ze nie zawsze przychodzi, ja po pierwszym prodzie mialam swoja przychodnie 20 km od miejsca zamieszkania i nie byla ani raz co wiecej nawet nikt do mnie nie dzwonil.

Będzie dobrze :* musi :)

Ja już po wizycie, mały leniwy, tetno 136,nie ruszał się za wiele nawet podczas badania. Jak nigdy. Mam monitorować I wrócić jeśli dalej będzie tak w siuski leciał.
Mdlosci I wymioty zawdzięczam jelitowce, mocz w porządku, ale jestem odwodniona. Szlag. Ciśnienie 90-49 I wg nic jest cacy.
Cisnienie b. Niskie. Pijesz duzo wody? Ale z malym ok? Po prostu czujesz sie oslabiona czy cos sie dzieje?

reklama
Cisnienie b. Niskie. Pijesz duzo wody? Ale z malym ok? Po prostu czujesz sie oslabiona czy cos sie dzieje?
Mały mało aktywny był od wczoraj, dzisiaj dopiero teraz dostałam serię kopniakow zakończona minutowa czkawka.

Ciśnienie odkąd są upały mam non stop 80-85/48-50 :/ I mówią że cacy.
Wypijam ponad 2l samej wody plus soki, owoce, herbata itd :(

Do góry