reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Wstaje, biore sie za robote. Chłopaki biegają już od godziny po podworku a ja gnije w łóżku.

Z mezem dalej nie nadajemy na tych samych falach .... Ale za to nocka bula cudowna ;-)

reklama
Do Albanii w połowie sierpnia, właśnie nie wiem jaki strój kupić, czy koniecznie ciążowy, czy zwykły ale np. majtki z wysokim stanem będą ok a do tego zwykła góra :(
Akurat majtki z wysokim stanem to chyba nie za wygodnie by ci było bo będą gniotly, lepiej zwykle żeby kończyły się pod brzuchem. Ja tak chodzę, do tego krem z wysokim filtrem i brzucha nie zasłaniam :)

Środowiskowa się należy każdej ciężarnej od 22 tygodnia ciąży, przynajmniej tak mi mówiła jak przychodziła do mnie po porodzie synka. Miałam do niej dzwonić się umawiać ale mamy małe zamieszanie ze sprzedażą domu że mi z głowy wyleciało. I chyba nie chce za bardzo żeby w ogóle przychodziła przed porodem. Wiadomo że po porodzie musi. Na moim obszarze są 4 do wyboru i kartka z numerami wisi w szpitalu.

Części mamusie , ja już pije kawkę i zaraz biorę się za sprzątanie bo jutro nie będzie mi się chciało [emoji39]
Siostry córka ma jelitowke a mieszka koło nas i boje się żeby nas nie zaraziła bo masakra , oby nie , młodemu dalam już lacidofil oslonowo [emoji4]
Pogoda troszkę lżejsza dzisiaj jo tak słonko nie daje czadu i takie rześkie powietrze [emoji4]
Ktoś wizytuje dzisiaj ? Jeśli tak to trzymam kciuki [emoji4]
Aa i za operację męża również trzymam , pójdzie szybko i sprawnie [emoji5]

Witam witam, jak wam nocka minęła?

U mnie skurczow pomimo magnezu, łydki bolały tak że nie daje rady chodzić normalnie :/

Plus mały wybitnie spokojny od wczoraj rana, ledwo co kopie :/

No i mdli mnie (poranne mdlosci w 23tc wtf!?!?!?), do tego stopnia że sprintem leciałam do WC pozbyć się śniadania :/
Także znowu głodna z bolacym zoladkiem siedzę i czekam na telefon od położnej, miałam liczyć kopniki kiedy mały jest aktywny... Więc wczoraj spadła ich częstotliwość o połowę.
Także dla spokoju niech macaja, sprawdzają, słuchają.
Ja będę miała wolne płatne od pracy i spokój duszy.

A jak tam u was z kopniakami?
Lekarze coś mówili o liczeniu juz?

Pozdrawiam w tej jakże wtorkowy poranek :*

Rozczarowanie minie, na pewno z momentem pojawienia sie synusia na swiat [emoji4]
Rozumiem, ze cory nie masz? [emoji6]
Kochana mam 2 synów i już prawie dorosłą córkę bo ma 16 lat. Najmłodszy(10 lat) na wieść że jest brat zrobił taniec radości i szatański smiech..natomiast córka była zwiedziona bo bardzo chciała meleńką siostrzyczkę,średni syn(12 lat) płakał w niebogłosy i przy wymyślaniu imion powiedział,że nie ma zdania bo i tak to będzie taki mały obsraniec i znów płakał jak dzidziuś.Po paru godzinach im przeszło i wspólnie wymyślali imiona,kłócili się przy tym strasznie.Każdemu inne się podoba a ja siedziałam wryta i też żadne imię mi się nie podobało,w sumie chyba najpierw muszę oswoić się z tą myślą a dopiero później wybrać imię

Akurat majtki z wysokim stanem to chyba nie za wygodnie by ci było bo będą gniotly, lepiej zwykle żeby kończyły się pod brzuchem. Ja tak chodzę, do tego krem z wysokim filtrem i brzucha nie zasłaniam :)
A o tym akurat nie pomyślałam, chyba że są jakieś bezszwowe tak jak zwykle majtki ale wątpię bo pod wpływem ciężaru wody z tyłka by spadały i dopiero byłabym atrakcją na plaży :D

reklama
Mamy kochane, jest coś takiego jak ciążowy stój kąpielowy poza tankini? Jak tak to gdzie w necie znajdę? Przeszukałam internety i nic :(
Na Bonprix mi się tez wyświetlają :)
Witam witam, jak wam nocka minęła?

U mnie skurczow pomimo magnezu, łydki bolały tak że nie daje rady chodzić normalnie :/

Plus mały wybitnie spokojny od wczoraj rana, ledwo co kopie :/

No i mdli mnie (poranne mdlosci w 23tc wtf!?!?!?), do tego stopnia że sprintem leciałam do WC pozbyć się śniadania :/
Także znowu głodna z bolacym zoladkiem siedzę i czekam na telefon od położnej, miałam liczyć kopniki kiedy mały jest aktywny... Więc wczoraj spadła ich częstotliwość o połowę.
Także dla spokoju niech macaja, sprawdzają, słuchają.
Ja będę miała wolne płatne od pracy i spokój duszy.

A jak tam u was z kopniakami?
Lekarze coś mówili o liczeniu juz?

Pozdrawiam w tej jakże wtorkowy poranek :*
Moja mówiła ze od 25 tyg ruchy powinnam czuć regularnie. Na liczenie chyba jeszcze wcześnie. Ja w ogóle słabo czuje. Chyba dzidzia się do pleców przykleiła :p. Czuje tylko jak leżę wyprostowana, ze tam się gmyra.

Kurczę, teraz się stresuje przed piątkową wizytą czy aby na te 99,99 % jest dziewczynka :szok:.? Chyba by tak nie mówiła, gdyby miała wątpliwości nie? Mój w moim mieście tez twierdził, ze dziewczynka, ale konkretów nie widział. Pewnie, ze najważniejsze ze zdrowe. Ale jak się okaże inaczej to tez się chyba załamie :(.

@MatkaPolka85 w którym tygodniu była mowa o dziewczynce i był lekarz pewny?

Do góry