reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

O
Ja dzis placki ziemniaczane wczoraj któraś dziewczyna pisała że jadla i mi strasznie smaka narobila, no nie powiem żeby mi się chciało robić ale jak nie zjem oszaleje aaa i barszczyk taki do picia z zakwasu postanowiłam powalczyć z anemia tez trochę naturalnymi sposobami
O tak, tez przyjdzie mi walczyc z anemia :(
A co do plackow, ja bym nie robila gdybym musiala trzec na tarce :D ale ja kroje na mniejsze kawaleczki ziemniaki, cebule i wszystko blenderuje w minute :) potem dodaje maki i jajko, wymieszam i smaze ;) takze placki u mnie to szybciutko :)

reklama
Mozesz orientacyjnie zadzwonic i spytac, zobaczysz co w recepcji powiedza, ale ja bym sie nie przejmowala, zapytaj tez swojego lekarza [emoji4]
U nas tez Janek zajety, ale Ignas zawsze gdzies tkwilo w sercu [emoji173] (zobaczymy czy do grudnia tak zostanie, bo czasami przegladam imiona)
Ja też czasami przegladam ale powiem szczerze dla chłopców to tylko Janek Ignas jak narazie nic innego się przemawia do mnie

Zawsze podziwiam matki z dziećmi które śpią w wózku bo ja nie wiem co to znaczy! Moja koleżanka w domu ma wózek bo jej córka zasypia szybko w wózku!
W takim wypadku też bym się rozglądała pewnie za używanym podwojnym
Co tu podziwiać, jeśli dziecko ma skłonności, to wkładasz, jedziesz i czekasz :D Ja podziwiam mamy, które w domu usypiają niemowlęta inaczej, niż przy cycku :p

@Sabi32 , u mnie też oczywiście anemia, ale jestem tak przyzwyczajona do anemii, zwłaszcza w okolicy ciąża/poród, że się nawet nie zdziwiłam...

Hejka dziewczyny ale mialam dzisiaj koszmar byl taki realistyczny. Snilo mi sie ze samochod mnie potracil,wody odeszły I urodziłam w 21 tyg. To bylo straszne to chyba stres przed wizyta. Trzymam kciuki za wizyty. Ja najbardziej boje sie o szyjke.
Też mam ciężkie noce przed wiżyta, trzymam kciuki za szyjke

Moja mama w niedziele grzebala co mam po synu. 5 workow ubran od 56 rozm wszystkie w idealnym stanie bez plam a nawet pachnace. Wiec nie bede kupowac juz zadnych ubranek. Bo nawet nie zdazy założyć.
Ja troche porozdawałam między czasie siostra urodzila, szczerze na pocztaku wogole nie przewidywalam drugiego dziecka wiec pewnie aż tak dużo jak u ciebie tego się ne zachowalo

Mamusie kupujecie już wózek? Czy czekacie jeszcze? Wiem, ze już dwie chyba kupiły. Ja się tak waham jakoś jeszcze. Ale pewnie po połówkowych zaszaleje :)
Ja narazie zdecydować się nie mogę, najchętniej wzięła bym używana gondole a potem kupila jakiś fajny spacerowy, nie bardzo chce 3 w 1 narazie obserwuje może trafi się jakaś okazja

reklama
O

O tak, tez przyjdzie mi walczyc z anemia :(
A co do plackow, ja bym nie robila gdybym musiala trzec na tarce :D ale ja kroje na mniejsze kawaleczki ziemniaki, cebule i wszystko blenderuje w minute :) potem dodaje maki i jajko, wymieszam i smaze ;) takze placki u mnie to szybciutko :)
I blender poradzi sobie z ziemniakiem?:D tez nie nawidzee trzeć na tarce!! Czekam aż kupię sobie elektryczna[emoji41]
Co tu podziwiać, jeśli dziecko ma skłonności, to wkładasz, jedziesz i czekasz :D Ja podziwiam mamy, które w domu usypiają niemowlęta inaczej, niż przy cycku [emoji14]

@Sabi32 , u mnie też oczywiście anemia, ale jestem tak przyzwyczajona do anemii, zwłaszcza w okolicy ciąża/poród, że się nawet nie zdziwiłam...
Takie proste a takie odlegle [emoji23]

Do góry