reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Również ściskam mocno! Trzymaj się kochana, z dnia na dzień będzie lepiej. Jak będziesz tylko miała ochotę i siły to wpadnij czasami do nas :). Dużo odpoczynku, spokoju i słoneczka ci życzę!

Tak kochana, musisz mieć skierowanie.:) Ja dostałam ze względu na wiek (nestety;)). A jak ty się czujesz? Co tam słychać? Który to już tydzień?

Ja tez nie biorę magnezu. Doktor nie kazała. Mam tylko Pregna plus, acard, kwas foliowy i euthyrox. Sama z siebie zjem raz po raz magnez.
Wlasnie sie dowiedzialam ze w lux medzie z testem pappa mam w pakiecie ale gin musi mi skierowanie wystawic ;-) i sie zastanawiam czy tam warto..

A dziekuje. Czuje sie srednio -.- mdli mnie, jesc nie moge. Dzis mi sie strasznie w glowie kreci :/ schudlam 2kg.. a dzis jest 8+6;-)

reklama
Witajcie
Ja witamin nie biorę żadnych, zresztą tak.jak w pierwszej ciąży, razem z ginka jesteśmy tego samego zdania że jeśli wszystkie wyniki są super to wystarczy dobrze się odżywiać, mnóstwo owoców i warzyw. Biorę tylko kwas foliowy metylowany i acard oraz magnez. Dziwne ale jako farmaceuta wiem co jest w suplementach i jak sa dopuszczane do sprzedaży i też dlatego nie wierzę za bardzo w ich dzialanie.
@Sabi32 ty to jesteś dobra z tym przytulankiem. My różnie albo codziennie albo raz na 3 dni to zależy od wielu czynników.
U mnie dzisiaj lasagnia na obiad.
Mała w końcu daje o sobie znać, ale bardzo delikatnie bo tylko.czasem puka od środka, mam nadzieję że szybko się rozkreci.

Wlasnie sie dowiedzialam ze w lux medzie z testem pappa mam w pakiecie ale gin musi mi skierowanie wystawic ;-) i sie zastanawiam czy tam warto..

A dziekuje. Czuje sie srednio -.- mdli mnie, jesc nie moge. Dzis mi sie strasznie w glowie kreci :/ schudlam 2kg.. a dzis jest 8+6;-)
Co do luxmedu nie pomogę, ale pewnie dziewczyny tak.
Utratą wagi się nie martw, nadrobisz straty ;). Ja miałam -3 kilo ale dopadły mnie zaparcia i zrobiło się +1,5. Współczuje mdłości, mam nadzieje ze szybko miną. Taki urok ciąży jak nie mdłości, to zaparcia :p.
Witajcie
Ja witamin nie biorę żadnych, zresztą tak.jak w pierwszej ciąży, razem z ginka jesteśmy tego samego zdania że jeśli wszystkie wyniki są super to wystarczy dobrze się odżywiać, mnóstwo owoców i warzyw. Biorę tylko kwas foliowy metylowany i acard oraz magnez. Dziwne ale jako farmaceuta wiem co jest w suplementach i jak sa dopuszczane do sprzedaży i też dlatego nie wierzę za bardzo w ich dzialanie.
@Sabi32 ty to jesteś dobra z tym przytulankiem. My różnie albo codziennie albo raz na 3 dni to zależy od wielu czynników.
Mała w końcu daje o sobie znać, ale bardzo delikatnie bo tylko.czasem puka od środka, mam nadzieję że szybko się rozkreci.
Oooo :szok: lasagnia :eek:. Aż mi na tableta ślina pociekła :p. Wiem co jutro będzie na obiad. Ale nie wiem czy wytrzymam :D

Co do luxmedu nie pomogę, ale pewnie dziewczyny tak.
Utratą wagi się nie martw, nadrobisz straty ;). Ja miałam -3 kilo ale dopadły mnie zaparcia i zrobiło się +1,5. Współczuje mdłości, mam nadzieje ze szybko miną. Taki urok ciąży jak nie mdłości, to zaparcia :p.

Oooo :szok: lasagnia :eek:. Aż mi na tableta ślina pociekła :p. Wiem co jutro będzie na obiad. Ale nie wiem czy wytrzymam :D
Ja w pierwszej ciazy schudlam z 7kg :p przed wazylam 62 a w dniu pprodu z 66:p

Witam was dzis :) gratuluje udannych wizyt :) ja po weselu jestem padnieta, chyba za duzo tanczylam bo mnie teraz bok boli eh.

Co do magnezu tez nie biore oprocz tego co w witaminach. A jak bierzecie zelazo to te witaminy tez? mozna kupic same tabletki dha?
Można kupić same dha. Żelazo brałam osobno jak miałam niedobór. Obecnie wystarcza co jest w zestawie plus dieta.

Witajcie
Wlasnie nie chcialam tego pisac "glosno" ale takze swego czasu sie bardzo wtajemniczylam we wszelkie " witaminki" i wiem, ze nic nie zastapi owocow i warzyw...ja teraz stwierdzam, ze wciazy mam mega ochote na zdrowa zywnosc, organizm sam sie dopomina i czuje, ze wyniki mam ok. A brac 10/tabletek dziennie..no nie przekonuje mnie to, tym bardziej bezpodstawnie " na wszelki wypadek" ale to ja ;)

No sex hest dla mnie bardzo wazny, moglabym ciagle i zauwazylam, ze jak nie ma..to sie irytuje, a jak jest, to chodzę szczesliwa..ale obsesji nie mam, bo wbsobote na ten trzeci raz jakas srednia ochote mialam, ale M zadzialal no to oczywiscie nie odmowilam :D

reklama
Wlasnie nie chcialam tego pisac "glosno" ale takze swego czasu sie bardzo wtajemniczylam we wszelkie " witaminki" i wiem, ze nic nie zastapi owocow i warzyw...ja teraz stwierdzam, ze wciazy mam mega ochote na zdrowa zywnosc, organizm sam sie dopomina i czuje, ze wyniki mam ok. A brac 10/tabletek dziennie..no nie przekonuje mnie to, tym bardziej bezpodstawnie " na wszelki wypadek" ale to ja ;)

No sex hest dla mnie bardzo wazny, moglabym ciagle i zauwazylam, ze jak nie ma..to sie irytuje, a jak jest, to chodzę szczesliwa..ale obsesji nie mam, bo wbsobote na ten trzeci raz jakas srednia ochote mialam, ale M zadzialal no to oczywiscie nie odmowilam :D
Jeżeli zdrowo się odżywiasz to jak najbardziej nie widze potrzeby łykać tony tabsów zapobiegawczo. Ja np w ogóle nie jem ryb, bo po prostu nie lubie, wiec dha musze uzupełnić. Ale widząc ile pacjenci potrafią zostawić w aptece pieniędzy na suplementy jestem przerażona...

Do góry