reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Mnie to jakoś mocno nie kuje ale nie lubię... to chyba od rozciągania znowu xD
Dobrze ze we wtorek polowkowe ale gdzie to do wtorku [emoji85]

IMG_1835.JPG

Tabelka z opakowania body George. Nie wiem, jak H&M, bo mam doświadczenie głównie z firmami dostępnymi tutaj, a H&M w Anglii jest, ale nie w moim mieście. Generalnie body z George zawsze są tymi najmniejszymi i z nich pierwszych Olek wyrasta. Te z Tesco są trochę większe, a największe z Primarku.
First size do 4.1 kg, a Olek urodzony z 3.7 nosił je cały miesiąc :) Porównałabym do 50-56.
0-3 porównałabym do 62, 3-6 do 68. Ale raczej takich mniejszych. Dla porównania, body z Marks&Spencer na tę samą grupę wiekową przewidywały cięższe dziecko (czyli też większe).

Załączniki

• IMG_1835.JPG
    IMG_1835.JPG
    400,5 KB · Wyświetleń: 433
Macie czasami takie klucia w pochwie ? Takie jakby przy ujsciu ... nie wiem jak to opisać ale nie sa stale tylko od czasu do czasu
Mnie czasami kłuje ale z boku w pachwinie. Tak ciągnie i kłuje czasami. W pochwie nic nie czuje.
Zobacz załącznik 879819

Tabelka z opakowania body George. Nie wiem, jak H&M, bo mam doświadczenie głównie z firmami dostępnymi tutaj, a H&M w Anglii jest, ale nie w moim mieście. Generalnie body z George zawsze są tymi najmniejszymi i z nich pierwszych Olek wyrasta. Te z Tesco są trochę większe, a największe z Primarku.
First size do 4.1 kg, a Olek urodzony z 3.7 nosił je cały miesiąc :) Porównałabym do 50-56.
0-3 porównałabym do 62, 3-6 do 68. Ale raczej takich mniejszych. Dla porównania, body z Marks&Spencer na tę samą grupę wiekową przewidywały cięższe dziecko (czyli też większe).
Dzięki wielkie. Już mam jakieś odniesienie :). A czy ta firma ma tez na długi rękaw bodziaki? Na Allegro nie ma, może nie ten sezon. Fajne są wzory z tej firmy. Bardzo mi się spodobały :)

Pisalam rano, że nie czuje ruchów... musiałam sobie popłakać bo od wczoraj mi sie zbierało, i ta tragedia Aguli... mowie mężowi ze musze sobie tak po prostu popłakać. No i jak juz sie uspokoiłam to poczułam delikatne muskanie maluszka, chyba chciał mnie pocieszyć :) pojechaliśmy obejrzeć wózek i bedziemy sie do zakupu we wrześniu przymierzać :)

Pisalam rano, że nie czuje ruchów... musiałam sobie popłakać bo od wczoraj mi sie zbierało, i ta tragedia Aguli... mowie mężowi ze musze sobie tak po prostu popłakać. No i jak juz sie uspokoiłam to poczułam delikatne muskanie maluszka, chyba chciał mnie pocieszyć :) pojechaliśmy obejrzeć wózek i bedziemy sie do zakupu we wrześniu przymierzać :)

No widzisz nie ma co sie stresowac a nawet nie powinnysmy :) nasze maluszki wszystko czuja i jak my jestesmy smutne to one tez.

Dzięki wielkie. Już mam jakieś odniesienie :). A czy ta firma ma tez na długi rękaw bodziaki? Na Allegro nie ma, może nie ten sezon. Fajne są wzory z tej firmy. Bardzo mi się spodobały :)
Na długi niespecjalnie, tylko gładkie białe albo niebieskie (może też różowe, ale nie szukałam ;) ). Te ładne wzorki są tylko z krótkim. Długie, jeśli zależało mi na ładnych, brałam z F&F albo z typowych odzieżowych.

reklama
Pierwszy raz to ja się pożale.. Tak mnie dzisiaj M. wku*wil ze cała się trzęsę a do pracy pojechałam taksówką zamiast z nim. Co z tymi facetami jest nie tak :/
U mnie tez to samo. Niestety moj maz podczas klotni rzuca takimi slowami ze sa niewybaczalne. Potem tego zaluje ale ja nie zapominam. Niestety bardzo pamietliwa jestem. Az mnie boli brzuch, jak nie przejdzie to pojade do szpitala i nawet mu nie powiem gdzie jestem.

Do góry