reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
To naturalne metody zalecane przez moja dietetyczke. Mozesz spróbowac.
Ja walcze z hemoroidami :hmm:.

Ja niestety tez mam hemoroidy po poprzednich ciazach :/ narazie jest spokoj bo sa " w srodku " ale jak wazylam 58 kg to " wyszly" i nie bylo fajnie, wiec mam nadzieje ze po porodzie szybko schudne :) nawet sie zastanawialam nad zabiegiem na hemoroidy tylko drogie to jak nie wiem

Ja niestety tez mam hemoroidy po poprzednich ciazach :/ narazie jest spokoj bo sa " w srodku " ale jak wazylam 58 kg to " wyszly" i nie bylo fajnie, wiec mam nadzieje ze po porodzie szybko schudne :) nawet sie zastanawialam nad zabiegiem na hemoroidy tylko drogie to jak nie wiem

Mnie lekarz ostatnio "pocieszył" ze bedzie tylko gorzej :mad:. Ja mam zewnetrzne po porodzie. Pojawiaja się i znikaja. Czopki guzik daja. Jedynie maść Avenoc je chwilowo usypia..

Mnie lekarz ostatnio "pocieszył" ze bedzie tylko gorzej :mad:. Ja mam zewnetrzne po porodzie. Pojawiaja się i znikaja. Czopki guzik daja. Jedynie maść Avenoc je chwilowo usypia..

Mi na poczatku ciazy lekarz stwierdzil zylaki miednicy malej i z tego co czytalam to przez to mogly mi sie zrobic hemoroidy i przez to mam takie bolesne miesiaczki.

Próbowałam, ale mam odruch wymiotny jak na wszystko co jest śliskie i galaretowate.
Dziękuję za rady. Śliwki i jabłka nie działają, nawet kapusta popita wodą no nic. Spróbuje jesZxze tych płatków na ciepłym.mlelu i kawy.

Hmm a może ciepłe kakao? Mi pomagało w sumie nie raz.

Laseczki, jaki sklep polecacie poza smykiem i h&m gdzie przez neta zamówię ciuszki nie za miliony $$$? :)
Pepco [emoji170] ja tam kupuje dla synka od urodzenia i jakościowo są super jak za tą cenę a dwa razy kupiłam czy dostał body z 51015 to ,robiły się worki rozciągnięte [emoji5]

Witam się startując 20tc :)

Ale klepiecie cięzko nadrobić czytanie nie mówiąc o odpisywaniu :D
U mnie dalej pochmurno :/ ale jutro ma być niby pogoda , wybieramy się w gości pogrilować więc liczę na ciut słońca . No i jutro będę szperać w tych ciuszkach na małą co tam będe mieć to frajda mnie czeka :D

Co do zaprać ... ja od lat zmagam się z problemami jelit i refluksu dodatkowo ...
W ciązy miałam tak 2 tyg , że wizyta w wc , to by wyczyn na miarę ho ho .
Co mogę polecić , ja teraz chodze nawet 2 razy dziennie mimo dużej dawki żelaza w witaminkach .
Pić dużo dużo płynów , starać się jeśc też płynne rzeczy nie same drugie dania np. tylko zupkę tez .
Dużo owoców szczególnie jabłka , jak już jest fatalnie można spróbowac wypić kawe .
Dobrym sposobem jest na czczo wypić wody . Drugi sposób zaparzyć na noc śliwki i wypic na czczo ten sok i zjeść śliwki popić wodą . Starać się jeść mniej słodyczy < co u mnie było ostatnio ciężkim zadaniem > , na noc jeść lekką kolację . Pić sobie tez herbatkę miętę albo pokrzywę wspomaga pracę jelit :)

reklama
Do góry