Dobrze może trochę źle to zabrzmiało ale miałam dobre intencje a każda co chodzi na NFZ może raz się wybrać czy kilka prywatnie na USG indywidualna sprawa , swoją drogą żałuję że sama tak nie zrobiłam bo zaoszvzedzilabym na badaniach bo te ceny to normalnie powalają czasami hegeDuzo zalezy od lekarza od tego zaczynając bo i prywatnie może być do dupy . Mi bardziej chodzi o robienie usg raz na ruski rok ... i tu nie chodzi czy jest sie po przejsciach czy nie .
No po prostu nie wiem jak można tak sobie chodzić w ciąży bez wiedzy jak maluszek rośnie
reklama
motylkowelove
Fanka BB :)
No ale na nfz sie chodzi raz na miesiac lekarz zawsze slucha serduszka, zleca badania ale nie ma usg co miesiac
No i tego nie rozumiem czemu usg nie robia ... ale jak tu któras pisała bo kasa , serduszka sobie moge w domu posłuchac , badania sobie moge sama zrobić to po co mi taka wizyta hehe takie badania co dają za pare groszy to szkoda isc i siedzieć w kolejkach
motylkowelove
Dobrze może trochę źle to zabrzmiało ale miałam dobre intencje a każda co chodzi na NFZ może raz się wybrać czy kilka prywatnie na USG indywidualna sprawa , swoją drogą żałuję że sama tak nie zrobiłam bo zaoszvzedzilabym na badaniach bo te ceny to normalnie powalają czasami hege
No pewnie , że moze po prostu nie chodzi mi tez o kobiety , bo sa takie co nie wiedzą nie znają sie itd. no i słuchaja lekarza itd now iadomo bo i ja mam takie w rodzinie ze co lekarz powie to swięte ale bardziej ze jak robią na nfz i wizyta jest bez usg nie wiem czemu tak jest no i tyle co do badań tak jak mówię te co oni piszą to po 6 zł samemu mozna zrobic
Cześć dziewczyny!
Tak sobie czytam i postanowiłam w końcu napisać. Chciałabym dołączyć jeśli można, bo widzę, że piszecie od samych "dwóch kresek" a ja tak późno pisze.
Mam termin pod koniec grudnia, a dokładnie 27. To moja druga ciąża. Mam syna 10 lat urodzony również w grudniu i żeby było śmiesznie urodzony 25 grudnia
Chyba wszystkie są już po usg genetycznym??? Czy któraś jeszcze przed? Ja mam dzisiaj i mocno się stresuje
Ciekawi mnie też czy będzie widać płeć.
Tak sobie czytam i postanowiłam w końcu napisać. Chciałabym dołączyć jeśli można, bo widzę, że piszecie od samych "dwóch kresek" a ja tak późno pisze.
Mam termin pod koniec grudnia, a dokładnie 27. To moja druga ciąża. Mam syna 10 lat urodzony również w grudniu i żeby było śmiesznie urodzony 25 grudnia
Chyba wszystkie są już po usg genetycznym??? Czy któraś jeszcze przed? Ja mam dzisiaj i mocno się stresuje
Prawda jest taka że póki nic się nie dzieje to każdy lekarz jest dobry dopiero jakby było coś nie tak mogłybyśmy ocenićWszystko zalezy własnie od tego na jakiego lekarza trafisz na nfz trzeba mieć trochę szczescia zeby natknąc się na kogoś z mózgiem chyba ze u siebie macie jakichś wybitnych to zazdroszcze , bo tu u mnie w okolicach takich nie ma ciemnota ciemnote pogania xD
Witaj witaj powodzenia na prenatalnych może Ci powiedzą co podejrzewają ale w większości wola się wstrzymać z bólami do polowkowychCześć dziewczyny!
Ja mam synka 7letniego, miał być listopadowy a wyszedł październikowy, teraz termin na 2go grudnia, ale oewnikiem będzie końcówka listopada
U mniev obecnie 16t3d I dopiero wczoraj na usg prywatnym poznałam płeć maluszka
I tak jak już kilka dziewczyn liczyłam na dziewuszke, ale fasolka zrobiła psikusa I będzie drugi chłopak
Po minieciu szoku zaczynam patrzec na pozytywy, znam obsługę tego modelu :]
Skąd jesteś kochana?
Syn chciałby brata czy siostrzyczke ?
A Ty masz jakieś ciche nadzieję ?
natka100
Witaj powodzenia!Cześć dziewczyny!
motylkowelove
Prawda jest taka że póki nic się nie dzieje to każdy lekarz jest dobry dopiero jakby było coś nie tak mogłybyśmy ocenić
Oj nie koniecznie... własnie dzięki wizytom moja kuzynka urodziła dziecko , bo gin z NFZtu powiedział jej ze plamienia się zdarzają to nic nie znaczy , serce bije dupek, przyjsc za miesiac .
Nie dawało jej to spokoju plamiła dalej przyszła wczesniej niz za miesiac i mówi ze plami dalej to z łaski zrobił usg i mówił wszystko ok , obraz czysty itd , to minie brać dupka . Więc namówiłysmy ją żeby poszła do dobrego gina zapłaciła ale do kogoś z lepszym usg na wizyte , bo jakos to było dziwne okazało sie ze ma wielkiego krwiaka pod kosmówka , od kilku dobrych tygodni , a przecież te się zdarzają i nie sa niczym nowym , ale ona juz miała dużego i to był juz praktycznie 12 tydzień . I jak tamten mógł nie wiedzieć ? ... jakby zlekcewazyła wszystko i posłuchała , dobrze jest to by dzisiaj tego dziecka nie miała , bo krwiak był by sie wylał , Dzięki Bogu lekarz poinstruował ją co ma robić , dał chyba acard coś tam leżenie i powoli powoli się wchłoną ale ryzyko było ogromne . Co lepsze dostała zdjęcie z usg tego ze niby wszystko ok a nie było ok .
Druga ciągle było ze wszystko dobrze dziecko rosnie ładnie no pieknie wszystko , po czym lekarz inny tez prywatnie , zobaczył ze pepowine ma chyba 2 naczyniowa czy jakoś , ale ze kiepsko to wszystko bo słabe przepływy i dawno powinna barć heparyne , i też tamten jej mówił ze to sie nic nie dzieje itd . sa kobiety których nic się nie dzieje , a sa takie że trzeba reagowac .
Także ja jestem bardzo uczulona , i na te usg i na zaufanie do lekarzy , i wolę sprawdzić gdzies w lepszym gabinecie czy jest faktycznie ok . bo wiadomo te usg w przychodniach sa takie , że dziecko ledwo widać byłam raz więc wcale sie nie dziwie ze nic nie wypatrzyli :/
Ale dobrze Kochane ja nie chce się jakoś tam już wypowiadac , oceniać , bo wiadomo każda robi jak robi po prostu dla mnie lepiej jest wiedzieć wczesniej niż nie wiedzieć , i pilnować wszystkiego na ile mam mozliwość nie ufam po prostu wizytom bez dobrego usg no i tyle
I będę zazdraszczać ludziom z luźnym podejściem do tych spraw po prostu
Dobra teraz co macie dziś na obiad ??? pomysłów brak
reklama
Aleksandra1990
Aktywna w BB
Gdzieś mi umknął temat witamin a teraz tego nie znajdę xD powiedzcie tylko jakie witaminy są najlepsze od 2 trymestru? Bo brałam ten femibion czy jak to tam się zwie.
Dzisiaj obiad u mamusi
Jutro chyba chłodnik
Dzisiaj obiad u mamusi
Jutro chyba chłodnik