reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Jak dzisiaj czujecie? Ja dzisiaj zaslablam na ulicy dobrze ze bylam ze znajoma .wystraszylam sie nigdy tak nie mialam. Ciemno w oczach mi sie zrobilo i uszy zatkaly. Wykonczy mnie ten upał

reklama
Witajcie :) bylam dzisiaj na usg na nfz. Już nigdy wiecej tam nie pójdę... badał mnie lekarz który nie dość ze nie wyglądał jak lekarz tylko ochroniarz to jeszcze nie miał rękawiczek jednorazowych i mnie tam dotykał... zorientowałam sie juz po fakcie wiec nie było czasu na reakcje. Dowiedziałam sie tylko, ze dzidzia ma 6cm i jest wszystko ok - wiec to najważniejsze. Zastanawia mnie jedno, na prenatalnych mam napisane ze łożysko jest z tylu nisko, a ten lekarz mowi dzis, ze łożysko jest z przodu i jest prawidłowe... jak Wasze wizyty? @Sabi czekam z niecierpliwoscia jak u Ciebie wizyta dzis :)

Dziewczyny czy Wy jak mowicie o tych usg polowkowych to macie na mysli normalne wizyty u swoich lekarzy, czy jakies ekstra?

Marta połówkowe w ramach NFZ w 20tyg wykonuje przewaznie ten sam lekarz robil prenatalne w 12-14tyg.
W 20tyg bada się b. dokladnie serduszko maluszka.
Trzecie badanie ok 30tyg nie jest juz refundowane i jezeli piersze dwa byly ok niema potrzeby go robic.
Tak tlumaczyl mnie to lekarz.

Cześć
U mnie weekend zleciał szybko. W sobotę w przedszkolu córki był festyn rodzinny z okazji dnia mamy i taty, mała śpiewała, tańczyła, została pochwalona przez nauczycielkę, aż się miło zrobiło [emoji4]
A wczoraj byliśmy w zoo we Wrocławiu, wróciliśmy do juz trzeba było dziecko do spania ogarnąć i siebie też.

Nie wiem jak Wy ale jak jeszcze niedawno czułam malucha tam teraz już wogole. Spinajacy się brzuch tylko ale dziecka już nie czuję. Czekam, zjadam coś słodkiego i leżę i cisza [emoji853]
Teraz zastanawiam się czy to co czułam przedtem to czy Napewno była dzidzia czy jelita.

Ja polowkowe będę mieć 3 sierpnia w 20t2d na NFZ, pewnie guzik się dowiem, ale po nim idę prywatnie dowiedzieć się więcej i może już płeć poznam [emoji4]

Marta połówkowe w ramach NFZ w 20tyg wykonuje przewaznie ten sam lekarz robil prenatalne w 12-14tyg.
W 20tyg bada się b. dokladnie serduszko maluszka.
Trzecie badanie ok 30tyg nie jest juz refundowane i jezeli piersze dwa byly ok niema potrzeby go robic.
Tak tlumaczyl mnie to lekarz.
Aha. No to ja jestem na nie juz umowiona - ale nie wiedzialam ze to sie tak zwie. Myslalam ze to po prostu drugie prenatalne ;) A to trzecie rozumiem nie jest refundowane nawet jesli mam skonczone 35 lat?

Aha. No to ja jestem na nie juz umowiona - ale nie wiedzialam ze to sie tak zwie. Myslalam ze to po prostu drugie prenatalne ;) A to trzecie rozumiem nie jest refundowane nawet jesli mam skonczone 35 lat?
No potocznie nazywa się je badaniem połówkowym :)
Nie, trzecie prenatalne nie jest refundowane dla nikogo.

reklama
Do góry