reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
czesc mamusie
moze ktoras z was bedzie wiedziala co jest grane od poczatku ciazy jestem na zw z powodu warunkow w pracy chemia itp. W poniedzialek wypisal mi lekarz kolejne zw dzisiaj je poszlam wyslac ale nie bylo napisane B tylko 2 niewiem czy dobrze mi wpisal. Co prawda wystawil mi zaswiadczenie ze jestem 15 tc i jestem pod opieka poradni. A zaswiadczenie jest w celu przedluzenia umowy poniewaz konczy mi sie w lipcu i chce zeby mi przedluzyli umowe do czasu porodu.
Mozesz jeszcze zadzwonić na infolnie zusu i tam Ci posiedza na 100% jak bedziesz miala rozliczone l4 bez kodu B.

Dzieki za słowa otuchy w kwestii pierwszej ciazy :) fajnie, że nie jestem sama. Jak juz przyjdzie co do czego to bede musiala tez męża wyszkolić które ciuszki sie jak nazywają, to bedzie komedia :D dla mnie to po prostu ciuszki tak jak dla facetów istnieje tylko kolor czerwony, a nie jakies malinowe itp [emoji16] u nas dzisiaj wielkie gotowanie, golabki, drożdżowe z czereśniami i morelami no i jeszcze ogórki małosolne [emoji85][emoji3]

kurcze jak ja bym chciala juz miec taki ladny ciazowy brzuszek :( dopiero 15 tc leci a tu jeszcze kupa czasu :( umnie cos juz widac nawet wiecej niz cos ale tak naprawde to nie wyglada jak cioazowy tylko jak bym sie najadla i mnie wydelo :) dzisiaj cos mnie boli na dole brzucha jak kaszle albo jak pozycje zmienie w nocy to ze 2 razy mnie taki ala skurcz w podbrzuszu zlapal. :(

Mój dzisiejszy obiadowy misz-masz. Potrawka z kurczaka z kaszą i sałatką szwedzką. Wchodzi aż miło :D
IMG_20180614_134714.jpg

Załączniki

• IMG_20180614_134714.jpg
    IMG_20180614_134714.jpg
    66,3 KB · Wyświetleń: 327
kurcze jak ja bym chciala juz miec taki ladny ciazowy brzuszek :( dopiero 15 tc leci a tu jeszcze kupa czasu :( umnie cos juz widac nawet wiecej niz cos ale tak naprawde to nie wyglada jak cioazowy tylko jak bym sie najadla i mnie wydelo :) dzisiaj cos mnie boli na dole brzucha jak kaszle albo jak pozycje zmienie w nocy to ze 2 razy mnie taki ala skurcz w podbrzuszu zlapal. :(
Ciesz się. Ciesz się chwilą! Naprawdę, jeszcze będziesz tego brzucha miała dość, gdy nie będziesz mogła zapiąć w grudniu zimowych butów :D

Ja mam dalej zupe gulaszowa, wiec dzis laba od gotowania ;) ale spac mi sie chce znowu, a za godzine musze po młodego do przedszkola i jeszcze do urzedu wyorbic mu dowód :crazy:

Do tego ciagle cos bym jadla, zjadlam juz obiad, kawal ciasta i dalej chodze i szukam...a musze sie pilnowac, bo tym razem nie chcę miec na plusie 25kg:errr:

Chcialam sie jeszcze córką pochwalic, razem ze swoją grupą zdobyli srebrne medale na mistrzostwach polski mazoretek :)

Załączniki

• 724451_1526898545_02110700.jpg
    724451_1526898545_02110700.jpg
    110,7 KB · Wyświetleń: 109
reklama
To też moja pierwsza ciąża. Z dziećmi do czynienia miałam, bo mam trzech młodszych braci (różnica wieku między nami to 10-17 lat) więc chciał nie chciał jako starsza siostra musiałam mamie pomagać, ale wiadomo lekki strach jest, ale damy radę! :)

Co do smarowania też używam bio oil.

A u mnie na obiadek dziś ryż z indykiem i warzywami :)

Do góry