reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja czekam na usg, mam w czwartek usg genetyczne, potem w środę jestem umówiona na badanie PAPP-A :) mam nadzieję że z fasolką będzie wszytsko okej.
Troszkę się denerwuje..
Właśnie odnośnie rozstępów, gdzieś czytałam artykuł że tak naprawdę najważniejszym czynnikiem predykcyjnym który może świadczyć o pojawieniu się rozstępów są czynniki genetyczne, także córki mam które rozstępy miały lub osoby ogólnie mające skłonność do rozstępów np je miały w trakcie okresu dorastania będą je też miały w ciąży i nie mają na to wpływu nawet najdroższe preparaty, najważniejsze jest po prostu nawilżanie ale może być używana do tego najzwyklejsza oliwka, co uważacie na ten temat? Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

reklama
Dziękuję [emoji4]fajnie by było jak by jeszcze jakaś mamusia dołączyła z blizniakami, bo ja jestem przerażona a jak się to mówi w kupię siła [emoji23][emoji23][emoji23]
Coś mi się kojarzy że u którejś były dwa pęcherzyki ale w jednym był zarodek a w drugim miało się okazać na kolejnej wizycie ale nie pamiętam u kogo :)

Coś mi się kojarzy że u którejś były dwa pęcherzyki ale w jednym był zarodek a w drugim miało się okazać na kolejnej wizycie ale nie pamiętam u kogo :)
Tak , było chyba serduszko tylko że bardzo słabo biło coś mi się tak kojarzy ale niestety został jeden, silny [emoji4]

Ja czekam na usg, mam w czwartek usg genetyczne, potem w środę jestem umówiona na badanie PAPP-A :) mam nadzieję że z fasolką będzie wszytsko okej.
Troszkę się denerwuje..
Właśnie odnośnie rozstępów, gdzieś czytałam artykuł że tak naprawdę najważniejszym czynnikiem predykcyjnym który może świadczyć o pojawieniu się rozstępów są czynniki genetyczne, także córki mam które rozstępy miały lub osoby ogólnie mające skłonność do rozstępów np je miały w trakcie okresu dorastania będą je też miały w ciąży i nie mają na to wpływu nawet najdroższe preparaty, najważniejsze jest po prostu nawilżanie ale może być używana do tego najzwyklejsza oliwka, co uważacie na ten temat? Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
Mi się wydaje że tak jest ja w żadnej ciąży się nie smarowalam a rozstępy mam na cyckach (tak jak pisałaś w okresie dojrzewania już mi na nich wychodziły a po ciazach są jak tygrys :D) a tak to w ciąży wyszły mi z 3 malusie na udach - niezauważalne gdzie brzuch najbardziej rośnie nie mam ani jednego, moja mama nie ma rozstępów, siostra chudzielec po 2 ciazach też zero rozstępów

Mi się wydaje że tak jest ja w żadnej ciąży się nie smarowalam a rozstępy mam na cyckach (tak jak pisałaś w okresie dojrzewania już mi na nich wychodziły a po ciazach są jak tygrys :D) a tak to w ciąży wyszły mi z 3 malusie na udach - niezauważalne gdzie brzuch najbardziej rośnie nie mam ani jednego, moja mama nie ma rozstępów, siostra chudzielec po 2 ciazach też zero rozstępów
Moja mama miała mnóstwo, może i mnie to czeka, w trakcie okresu dojrzewania wyszło mi dużo na piersiach i kilka na udach, zobaczymy jak będzie, smaruje się zwykła oliwka, w sumie na razie jeszcze dużo nie przytyłam, brzuszek ledwo widoczny a już prawie dochodzę do 12 tyg, zobaczymy jak będzie dalej

Mnie te rozstępy na brzuchu nie przeszkadzają tak bardzo jak na bokach , udach i łydkach [emoji29]

reklama
Do góry