reklama
HappyElephant
Fanka BB :)
W Anglii szczepienia są darmowe, więc korzystam chętnie i szczepię jak leci. Na pneumokoki dostał na 8 i 16 tygodni oraz na 12 miesięcy.Dziewczyny które mają już dzieci szczepiłyście maluchy na pneumokoki? Mój mały był szczepiony na wszystko oprócz właśnie pneumokoków bo się bałam wczesniej ( nie zabijcie mnie za to). Wczoraj dzwonili do mnie z przychodni że mały ma skończone 2 lata i przysługuje mu ta szczepionka za darmo, po długich namowach przez pielęgniarkę zgodziłam się ale dalej nie jestem pewna.
Po szczepieniu w 16 tygodniu miał wysoką temperaturę sięgającą 40 stopni, ale dało się zbić chłodem i Paracetamolem, następnego dnia wszystko było już ok.
Aguu..la
Dziewczyny które mają już dzieci szczepiłyście maluchy na pneumokoki? Mój mały był szczepiony na wszystko oprócz właśnie pneumokoków bo się bałam wczesniej ( nie zabijcie mnie za to). Wczoraj dzwonili do mnie z przychodni że mały ma skończone 2 lata i przysługuje mu ta szczepionka za darmo, po długich namowach przez pielęgniarkę zgodziłam się ale dalej nie jestem pewna.
Ile mam tyle opini ale ja szczepiłam zarowno na pneumo jak i na rota.
Pamiętam jak raz za prawie 9lat syn byl powaznie chory. Tydzień utrzymywała się gorączka i kaszel. Wezwaliśmy lekarza do domu i pierwsze co zrobił to spojrzał w książeczkę zdrowia czy dziecko było szczepione na pneumo dał antybiotyk i po kilku dniach Młodemu przeszło.. Orzekl wtedy że gdyby nie szczepienie to od razu kierował bo go do szpitala. Szczepionka wiadomo chroni tylko częściowo ale jednak chroni.
To samo jest z rota. Jelitówka dziecko w przedszkolu często łapało ale po dwóch dniach był zawsze jak nowy.
Ja jestem zwolenniczka szczepien.
Szymonowa matka
Aktywna w BB
Ok dzięki wam za szybkie odpisanie. Właśnie wczoraj mi powiedzieli że teraz refundacje obejmuje 2016 r i mój mały że ma skończone 2 latka to szczepionkę dostanie jednorazowo. Wszystkie inne już ma za sobą została tylko ta jedna
Dzien dobry dziewczynki....jestem w drugim trymestrze ciazy a czuje sie gorzej niz w pierwszym nic mi sie nie chce poprostu nie mam na nic sily i jeszcze od wczoraj boli mnie okropnie głowa i nic mi na to nie pomaga ani paracetamol ani zimne oklady ciagle coś jak nie urok to s.....ka
Słyszałam że termin szczepionek się kończy i temu dają je na fnz u nas też była ta akcja moja siostra się zdecydowała ja nie . To podobno trzeba kilka szczepionek przyjac w odstepsteach czasowych a u nas chcieli te odstępy zmniejszy i to mi się nie spodobało. A jak bym chciała kolejne w dłuższym odstępie czasu to bym musiała za kolejne zapłacićDziewczyny które mają już dzieci szczepiłyście maluchy na pneumokoki? Mój mały był szczepiony na wszystko oprócz właśnie pneumokoków bo się bałam wczesniej ( nie zabijcie mnie za to). Wczoraj dzwonili do mnie z przychodni że mały ma skończone 2 lata i przysługuje mu ta szczepionka za darmo, po długich namowach przez pielęgniarkę zgodziłam się ale dalej nie jestem pewna.
Anet29
Dziewczyny które mają już dzieci szczepiłyście maluchy na pneumokoki? Mój mały był szczepiony na wszystko oprócz właśnie pneumokoków bo się bałam wczesniej ( nie zabijcie mnie za to). Wczoraj dzwonili do mnie z przychodni że mały ma skończone 2 lata i przysługuje mu ta szczepionka za darmo, po długich namowach przez pielęgniarkę zgodziłam się ale dalej nie jestem pewna.
Moja corka jeszcze nie ma dwoch lat i pani nam mowila ze jej sie za darmo nie nalezy...
ale co do szczepionek to teraz sa one juz obowiazkowe jak sie nasze maluchy urodza i strasznie sie ich boje moim zdaniem tak szczepionki sa potrzebne ale po co 4 tyg dziecku az tyle chorob odrazu wszczepiac w organizm?
eevciaa88
Dzieki dziewczyny- w takim razie nie będę sie przejmować kierowniczka, moze sama niedoinformowana jest. Najwyżej za dwa tygodnie u lekarza zapytam o takie zaświadczenie.
Brzuch mi sie spina na moment, nie jakos mocno i zdarza sie to rzadko ale wlasnie mnie to zastanawia czy w ogóle w 15 tygodniu moze juz sie to zdarzać bo wiem ze macica ćwiczy później. Nie zapytałam lekarza w poniedziałek bo dopiero wczoraj o tym pomyślałam. Wiem tylko ze szyjka na ta chwile jest ok.
Tak w ogóle w ciazy z synkiem bylam w 27tc w szpitalu, wlasnie ze względu na skracajaca sie szyjkę i cos czuje ze będę musiała bardzo na siebie teraz uważać.
Shiran który masz tydzien i jakiej wielkości jest dzidzius? Ja teraz w 13t6d mialam przyziernosc 1,3, dzidzi cos ponad 7cm (niestety nie dopatrzyłam dokladnie a na zdjęciu nie mam tego pomiaru) i lekarz mowil ze jest dobrze, ze przyziernosc powinna byc do 2mm. Według mnie możesz byc spokojna. A kość nosowa tylko lekarz ogladal i stwierdził ze prawidłowa.
Tak w ogóle moj dzidziuś z ostatniej wizyty
Brzuch mi sie spina na moment, nie jakos mocno i zdarza sie to rzadko ale wlasnie mnie to zastanawia czy w ogóle w 15 tygodniu moze juz sie to zdarzać bo wiem ze macica ćwiczy później. Nie zapytałam lekarza w poniedziałek bo dopiero wczoraj o tym pomyślałam. Wiem tylko ze szyjka na ta chwile jest ok.
Tak w ogóle w ciazy z synkiem bylam w 27tc w szpitalu, wlasnie ze względu na skracajaca sie szyjkę i cos czuje ze będę musiała bardzo na siebie teraz uważać.
Shiran który masz tydzien i jakiej wielkości jest dzidzius? Ja teraz w 13t6d mialam przyziernosc 1,3, dzidzi cos ponad 7cm (niestety nie dopatrzyłam dokladnie a na zdjęciu nie mam tego pomiaru) i lekarz mowil ze jest dobrze, ze przyziernosc powinna byc do 2mm. Według mnie możesz byc spokojna. A kość nosowa tylko lekarz ogladal i stwierdził ze prawidłowa.
Tak w ogóle moj dzidziuś z ostatniej wizyty
Załączniki
reklama
Anet29
W dalszym ciagu jestem Ktosiem!
Serduszko pieknie mi bije..
Mama twierdzi, że będe jednak Remek
No i tyle sie dowiedzialam. Dostalam skierowanie na krew bo okazalo sie ze nie ma wszystkiego ☺
Kolejna wizyta 16 lipca ☺
Zobacz załącznik 866827
A co to znaczy ze nie ma wszystkiego?