Mnie ani razu nikt nie badał na fotelu odkąd jestem w ciąży. Usg i machanie brzucha. I tyle. No i laboratoryjne ale to na marginesieJa wogole na tym fotelu nie bylam myslalam ze wczoraj mnie bedzie badal ale wiedzial ze dzis mam usg moze przez to jak myslicie? nie mialam tak nigdy wczesniej.
reklama
Witaj witaj rozgosc się I nie martw na zapas krwiaczki się wchlonal a dzidzia na pewno ładnie się rozwijaWitajcie wszystkie przyszle Mamuski!
Ja również grudniowa, ale z końca termin na 27.12 Będzie to nasze pierwsze dziecko. Jesteśmy już po pierwszym USG (miesiąc temu) widzieliśmy bijace serduszko! wzruszenia nie z tej ziemi! Niestety okazalo się ze mam też dwa małe krwiaczki, dostałam duphaston 2x1 troszkę mnie to niepokoi. Prenatalne dopiero we wtorek im bliżej tym więcej myśli w głowie.
Dagaa11
Fanka BB :)
Ja mialam u mojego 4 wizyty, na dwoch badal. Zobaczymy czy dzisiaj zbada.A czy ktoras z was oprocz mnie nie byla wogole badana recznie przez gina na fotelu?
Hahaha ja wlasnie tez mam mlodego i takiego przystojniache, choc nie w moim typie [emoji14] Jak pierwszy raz go zobaczylam to mysle sobie O NIEEE BŁAGAM HAHAHAHA. Ale jest świetnym lekarzem i to najwazniejsze [emoji14]Ja nie bylam ręcznie. Tylko wziernikiem. Ale chyba lepiej bo mam takiego przystojnego lekarza[emoji23]
Nie mam pojęcia. Ja chodzę na NFZ do przychodni przy szpitalnej i tak badają na każdej wizycie, potem ewentualnie usg. Nawet jak byłam prywatnie to gin też mnie najpierw na fotelu zbadał i potem zrobił usg.Ja nie bylam ani raz ale mialam usg czy na usg tez widac ta szyjke?
Katowice. Pochodze z rybnika ☺A gdzie studiowalas ?? Ja w Jeleniej Górze i w Opolu
Ewelina1406
Czuły dotyk, pieszczota, pocałunek namiętny, później chwila uniesień i już jestem poczęty. Początkowo żem mały, niczym zboża ziarenko, z każdym jednak tygodniem rosną Ci Mateńko. Pod serduszkiem Twym siedzę, owoc Twej miłości, a o moim istnieniu świadczą Ci nudności. I tak dzionek za dzionkiem coraz większy się robię wkrótce na ekranie oglądniesz mnie sobie. Zobaczysz mnie mamusiu jak leżę cichutko i jak moje serduszko bije mi szybciutko. Kiedy będę już duży zacznę ruszać się mamo a Ty będziesz przez brzuszek głaskać mnie co rano. Będziesz mówić mi czule że jestem kochany i przez ciebie tak bardzo juz oczekiwany, a gdy pierwszym krzykiem swe przyjście zaznaczę łzy radości i uśmiech twe mamusiu zobaczę. I na piersi Twej legnę byś utulić mnie mogła by ten moment w pamięci na zawsze pozostał.
Witam dziewczynki ale Wy dużo piszecie zeby nadrobić to Wasze pisanie to nie lada wyczyn.....
Powiem Wam ze ja mialam dzisiaj okropny sen snily mi sie pajaki i takie male i takie ogromne mowie Wam masakra jakaś.....
Co do wyprawki tez nic nie mam bo i skad corka moja ma 12 lat wiec wszystko dawno zostalo wydane....
Co do terminu porodu to tez mam wrazenie ze do grudnia nie dotrwam termin z om 6.12 termin z pierwszego usg 5.12 a z usg prenatalnego 1.12 a po badaniach na fotelu pani doktor powiedziała ze macica jest już tak wysoko ze poród napewno bedzie wczesniej....
Witam nowe mamusie i tez sie ciesze ze mam to forum
Życzę udanych dzisiejszy wizyt
Powiem Wam ze ja mialam dzisiaj okropny sen snily mi sie pajaki i takie male i takie ogromne mowie Wam masakra jakaś.....
Co do wyprawki tez nic nie mam bo i skad corka moja ma 12 lat wiec wszystko dawno zostalo wydane....
Co do terminu porodu to tez mam wrazenie ze do grudnia nie dotrwam termin z om 6.12 termin z pierwszego usg 5.12 a z usg prenatalnego 1.12 a po badaniach na fotelu pani doktor powiedziała ze macica jest już tak wysoko ze poród napewno bedzie wczesniej....
Witam nowe mamusie i tez sie ciesze ze mam to forum
Życzę udanych dzisiejszy wizyt
anna.24
Byłam dzisiaj na małych zakupach kuchennych i ledwo wróciłam do domu, taki jest skwar dzisiaj. Wstąpiłam dość nieśmiało do sklepu z wózkami trochę pooglądać ale czułam się tam bardzo dziwnie, jakbym coś złego robiła haha ale powiedziałam pani w sklepie, że jeszcze długa droga przede mną i pewnie za kilka miesięcy wrócę na zakupy :-). Co do badania na fotelu to za każdym razem jestem badana. Raz tylko prywatnie jak poszłam do innej lekarki to powiedziała, że sobie odpuścimy badanie tylko przejdziemy do konkretów czyli usg
reklama
Witaj w klubie, kompletnie nic [emoji85] procz jednych bialych bucikow otrzymanych w prezencie z racji ciążyAle nic[emoji23][emoji23][emoji23] nic to ja nie mam [emoji23] jutro skończę robić kocyk to będę miala jedną rzecz.[emoji123][emoji123]