reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dla samego efektu warto się przemęczyć, tym bardziej że nasza kruszynka już ma 1200 gram i kopniaki to podobno efekt wagi, jest po prostu duża w porównaniu do brzuszka (jak na ten miesiąc jest naprawdę niewielki :) ) Co do imienia nadal się zastanawiamy chociaż w ostateczności mamy w planach tytułową Zosię :) A wasz maluszek ma już imię ?

U nas wciaz imienia brak :) tzn mamy dwa do wyboru Bruno lub Franciszek choc mi jakos po glowie caly czas chodzi to pierwsze ale nie umiem sie ostatecznie zdecydowac :)

reklama
Zastanawiasz się czy się obrócił główką w dół? na to ma chyba jeszcze mnóstwo czasu, U mnie leżał dokładnie w poprzek głowę miał po prawej stronie nogi po lewej. A na kiedy masz termin porodu wyznaczony?

Ooo to moj dokladnie tak samo lezal :) ale to bylo na polowkowych, zobaczymy jak teraz bo od kilku dni czuje go mega nisko jakby mial zaraz wyjsc :D termin z OM mam na 18.12 z prenatalnego bylo chyba na 13.12 a z polowkowego na 21.12

Dziewczyny jakie macie ciśnienie? Bo ja mam bardzo niskie i zaczynam się martwić bo czytałam na necie że mozna wcześniej urodzić

Ja od zawsze mam bardzo niskie 90/60 teraz w ciazy jakby troszke wyzsze bo czasem nawet 110 wyskoczy :) ale nigdy wczesniej nie urodzilam, wrecz przeciwnie obie ciaze przenosilam :D mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej

Cześć Wszystkim... jestem tu nowa z terminem w ok świąt / sylwestra. Póki co podglądałam wpisy ale postanowiłam dołączyć - im bliżej tym więcej obaw (pietwsza ciąża) i może jakoś lżej będzie w grupie ;)
Aktualnie chyba tak tak wszystkie "grudniówki" a dniach wybieram się na pomiar glukozy no i zabieram się (bardzo powoli) za zakupy.
Pozdrawiam wszystkie "grudniówki" :)

Witam :) Super ze postanowilas dolaczyc :) oo tak pamietam jak pierwsza ciaza mnie stresowala w dodatku dwa razy odwiedzalam szpital wtedy

Dziewczyny, czy robicie trzecie usg genetyczne - "prenatalne"? Ja z racji wieku na dwa pierwsze zostałam skierowana, a na trzecie zaproszona ale do mojej decyzjii. Gin też powiedziała, że jak chcę to mogę iść ale nie muszę...
A przy okazji prenatalnych - czy robiłyście papp-a i zasiał w którejś z Was niepokój... ?

Ja na trzecie prenatalne dostalam skierowanie od mojego gin :) jestem juz zapisana na 5.10 ale jest to tez moje trzecie obowiazkowe usg na nfz z tym ze za kazdym razem wykonuje je lekarz z certyfikatem :)
Ja mialam wizyte wczoraj, wszystko jest ok zelazo mam dalej brac no i w 3 tyg przytylam 2 kg :O dla mnie to duzo maz mowi ze do tego czasu nie tylam a kiedys musze :D takie pocieszenie haha

Mam do was pytanie, czy w ciazy mozna pic calcium? Teraz jest okres w ktorym zawsze mialam uczulenie ( pokrzywke ), cholestaze ciazowa mam wykluczona wiec obawiam sie ze znowu zaczyna mnie uczulac.

@Anet23 nie mam pojęcia. Masz ulotkę?

A mnie boli gardło i zaczyna się chyba katar. Piecze mnie nos i jedna dziurka zaczyna się przytykac. Kataru nie miałam od prawie 2 lat...

reklama
Do góry