Oj nie koniecznie... własnie dzięki wizytom moja kuzynka urodziła dziecko , bo gin z NFZtu powiedział jej ze plamienia się zdarzają to nic nie znaczy , serce bije dupek, przyjsc za miesiac .
Nie dawało jej to spokoju plamiła dalej przyszła wczesniej niz za miesiac i mówi ze plami dalej to z łaski zrobił usg i mówił wszystko ok , obraz czysty itd , to minie brać dupka . Więc namówiłysmy ją żeby poszła do dobrego gina zapłaciła ale do kogoś z lepszym usg na wizyte , bo jakos to było dziwne okazało sie ze ma wielkiego krwiaka pod kosmówka , od kilku dobrych tygodni , a przecież te się zdarzają i nie sa niczym nowym , ale ona juz miała dużego i to był juz praktycznie 12 tydzień . I jak tamten mógł nie wiedzieć ? ... jakby zlekcewazyła wszystko i posłuchała , dobrze jest to by dzisiaj tego dziecka nie miała , bo krwiak był by sie wylał , Dzięki Bogu lekarz poinstruował ją co ma robić , dał chyba acard coś tam leżenie i powoli powoli się wchłoną ale ryzyko było ogromne . Co lepsze dostała zdjęcie z usg tego ze niby wszystko ok a nie było ok .
Druga ciągle było ze wszystko dobrze dziecko rosnie ładnie no pieknie wszystko , po czym lekarz inny tez prywatnie , zobaczył ze pepowine ma chyba 2 naczyniowa czy jakoś , ale ze kiepsko to wszystko bo słabe przepływy i dawno powinna barć heparyne , i też tamten jej mówił ze to sie nic nie dzieje itd . sa kobiety których nic się nie dzieje , a sa takie że trzeba reagowac .
Także ja jestem bardzo uczulona , i na te usg i na zaufanie do lekarzy , i wolę sprawdzić gdzies w lepszym gabinecie czy jest faktycznie ok . bo wiadomo te usg w przychodniach sa takie , że dziecko ledwo widać byłam raz więc wcale sie nie dziwie ze nic nie wypatrzyli :/
Ale dobrze Kochane ja nie chce się jakoś tam już wypowiadac , oceniać , bo wiadomo każda robi jak robi
po prostu dla mnie lepiej jest wiedzieć wczesniej niż nie wiedzieć , i pilnować wszystkiego na ile mam mozliwość
nie ufam po prostu wizytom bez dobrego usg no i tyle
I będę zazdraszczać ludziom z luźnym podejściem do tych spraw po prostu
Dobra teraz co macie dziś na obiad ??? pomysłów brak