M@gda
Moderatorka
Mikado, lekarz POZ może nie mieć wystarczającej wiedzy, oni zjmują się najpopularniejszymi chorobami. Ja bym chyba raczej w szpital uderzała, tylko jakiś dobry bym wybrała... i nawet jakby kazali ci zostac, to tam jestes pod kontrolą kogo trzeba.@Maglik, @maja1987 gratulacje dobrych wieści rano pisałam o kciukach m.in. ale teraz patrzę że całą tą wiadomość wcięło :/
Nie ogarniam lekarzy, byłam wczoraj u lekarza POZ (nie swojego bo moja pani dr na zwolnieniu) w sprawie tych moich obrzęków bo już 1,5 tygodnia męczenia się na lekach dostanych na SOR i niewiele pomaga, dziś w nocy znów z bólu już prawie po ścianach chodziłam. Lekarz najpierw stwierdził że to dziwne że nadal na lekach boli, sprawdził tą opuchliznę, po czym ponad 15 minut rozmyślał i sprawdzał w necie co mi może przepisać co i raz mrucząc pod nosem że jednak w 3 trym. nie można czegoś. Potem poszedł się gdzieś skonsultować zostawiając mnie znów na ok 20min i w końcu przepisał leki, które jak chciałam dziś wykupić to aptekarka mi odradziła uświadamiając, że oba z nich są wprost odradzane w ciąży zwłaszcza w 2 połowie i mogą poważnie zaszkodzić dziecku. Ostatecznie zmokłam idąc do apteki po nic bo po takim tekście nie odważyłam się wykupić tej recepty... Także przestroga żeby wyjątkowo uważać co lekarze nawet wiedząc o ciąży przepisują. A ja głupia myślałam że dziś już wykupię leki i będzie w końcu lepiej, no cóż.