reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Witajcie
Za wizytujące trzymam kciuki!
Wczoraj mnie nie było bo cały dzień gdzieś latałam a wieczorem padłam...
Reniuszku leż i odpoczywaj, wszystko będzie dobrze, Jasiu jest silny i jeszcze trochę sobie posiedzi u Ciebie w brzuszku. Trzymam kciuki żeby szyjka już się nie składała.. .
Pieszczoszka z tego co wiem to cukrzyca ciążowa mija po ciąży, więc nic się nie martw!

Ł w pracy, Bart jeszcze śpi a ja zaraz idę ogarniać pranie bo jutro z rana Bartek wyjeżdża na obóz . W poniedziałek mam wizytę i już się doczekać nie mogę ;-)
Miłego dnia!

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.
Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - gdzie go szukać i jak obsługiwać znjadziesz instrukcję :)

2017-08-11 MagMag wizyta kontrolna/usg
2017-08-11 allime USG połówkowe

2017-08-14 Lake882 USG połówkowe
2017-08-14 daruuunia3 USG połówkowe (22t2d)
2017-08-16 M@gda wizyta kontrolna
2017-08-16 allime USG połówkowe z pakietu
2017-08-17 allime Wizyta kontrolna
2017-08-17 mrsMalec Wizyta kontrolna i usg
2017-08-18 Angella210 Wizyta kontrolna
2017-08-21 chucherko usg
2017-08-22 olka_l USG połówkowe (powtórka)
2017-08-23 chucherko Wizyta kontrolna
2017-08-24 misianka Wizyta kontrolna
2017-08-25 Marti92 Wizyta u położnej
2017-08-28 Eraja Wizyta kontrolna i usg
2017-08-28 Maglik Wizyta kontrolna
2017-08-28 Zinc Wizyta kontrolna
2017-08-31 M@gda Wizyta kontrolna
2017-09-06 Mikado93 wizyta kontrolna
2017-09-25 Eraja Wizyta kontrolna i usg
2017-10-09 Eraja USG III trymestru 31+0

@MagMag @allime samych cudownych wieści [emoji8] Po no spie i kąpieli mi przeszło, ale będę musiała zrobić badanie moczu, może jutro rano zawiozę. Wstałam zjeść śniadanie i leki wypić a bezczelny koteł zajął mi miejsce w łóżku [emoji6]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie muszę i nie pisze ;) po prostu mam swoja położna, z która będę rodziła i z mężem, a poród sam będzie przebiegał a ona będzie mi pomagać i kierować mną aby było jak najlepiej :)

p19uflw1nv024jhl.png
A jak znieśli te standardy to dalej jeszcze coś takiego jak plan obowiązuje? Ja przy pierwszym pisałam to nawet nie wyjęłam go z torby. Jak mnie skurcze złapały to już mi było wsio ryba czy ja urodze na stojąco, na leżąco z nacięciem czy bez byle już było po wszystkim [emoji6]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny, ostatnie były dość trudne. W środę byłam u diabetolog i mam potwierdzenie cukrzycy ciążowej. Od razu tego samego dnia dostałam glukometr i byłam wysłana na szkolenie z dietetykiem. Od środy się kłuję 4-5 razy dziennie mierząc cukier i dieta, dieta i jeszcze raz dieta. Lekko nie jest, ale mam nadzieje że się szybko przyzwyczaję :)
Wczoraj byliśmy na spotkaniu z Kaliną, waży już 640g :D jeszcze raz lekarz pooglądał serduszko, przepływy w pepowinie, pomierzył wody i szyjkę. Wszystko na szczęście ok. Ale najlepszą wiadomością było to, że możemy u niego do końca prowadzić ciąże! Myśleliśmy że to ostatnia wizyta bo w klinice, którą na polecił do porodu trzeba najpóźniej w 30tyg się zapisać, a tu proszę..ustalił z lekarzem stamtąd, że nas prowadzi do końca a rodzimy u Arciszewskich :) jesteśmy przeszczesliwi bo mamy do naszego lekarza ogromne zaufanie i czujemy się przy nim bardzo bezpiecznie. Potwierdził też, że na bank cesarka, chyba że przyjedziemy z rozwarciem 8cm to nawet by nie zdążył z umyciem się przed zabiegiem ;)
I tak to u nas.
Aha! I teraz złośliwość losu...pochwalilam się wczoraj na wizycie, że już 2tyg nie wymiotuję i co dziś rano było? Co? :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry