reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Hejka:*

Dzis bedzie nowy lepszy dzien:)Wczoraj poszlo przytulanie kibelka jednak..za duzo stresu i jedzenia na pikniku haha.

Allime piekny Jaś:*Gratulacje!!!♡To Wasz Pierworodny?

Trzymam kciukaski dzis:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry :)
@JaneHeart ja też ostatnio przelezalam dzień z wielką migreną. A wczoraj oglądałam mamę ginekolog i zaskoczyło mnie, bo powiedziała, że jeśli tylko lekarz zezwolił brać paracetamol, to trzeba brać i nie pozwolić by bolała głowa, bo wtedy wytwarza się ogronna ilość hormonu stresu i szkodzi to bardziej dziecku, niż lek który jest całkowicie bezpieczny. Mój lekarz to potwierdził. A ja do tej pory zawsze starałam się jakoś przemeczyć z tym bólem.

Powodzenia na dzisiejszej wizycie genetycznej. I miłego weekendu

Tak nieśmiało chciałam Cię uprzedzić, że zastanawiam się nad podwędzeniem Ci pomysłu z imieniem Tobiasz[emoji12] Mąż ma trochę opory, ale już zapowiedziałam, że po tym co przechodzę to ja będę miała decydujące słowo, więc na razie cicho siedzi[emoji16]
Tobiaszki to fajne chłopaki :-) więc jak Ci się podoba to śmiało

@reniuszek ja sobie przypomniałam metodę moją na zaparcia z pierwszej ciąży, na czczo kiwi lub dwa, ale takie bardzo dojrzałe
Może by Ci ten colon Slim pomógł. Mi po tygodniu fajnie poprawił działanie jelit

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka:*

Dzis bedzie nowy lepszy dzien:)Wczoraj poszlo przytulanie kibelka jednak..za duzo stresu i jedzenia na pikniku haha.

Allime piekny Jaś:*Gratulacje!!!♡To Wasz Pierworodny?

Trzymam kciukaski dzis:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki :)
To nasze pierwsze dzieciątko :)

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Nikt nie umie zrobić takich jak moja Śp. Babcia :) babcia wszystko robiła najlepsze. W pierwszej ciąży przytylam 24kg bo tak mnie karmiła a teraz nawet apetytu nie mam a ostatnio płacze bo babcia mi nie może ugotować nic pysznego. Pierogów tez nikt nie umie takich jak ona robiła. To ciasto było takie pyszne. O i zjadłabym babcina pomidorówke :D jak moja siostra przyjeżdżała to babcia robiła trochę z kluskami a trochę z ryżem bo każda z nas inaczej lubi ;) tak samo jak spaghetti ;) a ziemniaki takie z zasmazka tylko ja umiem identyczne [emoji4] wiec mój maz zadowolony na Maxa a i siostra przyjeżdża na ziemniaczki :D

p19uflw1nv024jhl.png
Ojj tak, ja moją także będę zawsze kojarzyć z pysznym jedzeniem. Pochodziła ze Śląska, więc tłusta kuchnia to była Jej domena. Ale przez to te schabowe, kluski, cepeliny (kartacze), pączki, bułki drożdżowe... Jaaaa... Ale bym to wszystko teraz zjadła. Tak bardzo za Nią tęsknię. Chciała mi dać na to wszystko przepisy ale ja Jej powiedziałam: "Babciu nie teraz, przynajmniej będziemy miały powód żeby znów się spotkać." No i już Jej nie zobaczyłam :( Mimo swoich wad dobra była Kobiecina :)

Popieram dziewczyny :-) ja nie kupuje nic bo czeka mnie przeprowadzka. Z Bratem też kupowałam wcześniej.
Dzień dobry :-)
Ja już się obudziłam po przyjęciu dawki letrox i już zasnąć nie mogę. Wczoraj na imprezie było całkiem spoko, pojadłam pyszne jedzonko :p zaraz muszę budzić chłopaków bo o 7:30 mamy zbiórkę i mecze znowu. A u nas w Krakowie zaczyna się Euro U21 i mój młody znowu będzie wprowadzał piłkarza na stadion i to trzy razy, znowu będę pękać z dumy :-)
A Wy co planujecie dzisiaj? Są jakieś wizyty? Jak tak to trzymam kciuki!!!
Miłego i spokojnego dnia!
O to faktycznie duma będzie was rozpierać[emoji1] u nas też imprezka się wczoraj udała. Chociaż poszłam spać po 1 i dzisiaj się czuję jakbym co najmniej pija pół nocy. Na dzisiaj pewnie powtórka z rozrywki bo imieniny mamy. Miłego dnia dla Wszystkich

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane moje, przepraszam za moją kilku dniową ciszę. Nie najlepiej się czułam i myśli przed wynikami PAPPA były mało kojące dla duszy ;)

Wczoraj dostaliśmy wyniki i mieliśmy usg. Nasze ziarenko ma aktualnie 5,5 cm i nie wyglądał na przejetego całą sytuacją bo sobie drzemał i przeciagał się. Pod koniec badania znudziło mu się pozowanie panu doktorowi do zdjęć ;)

Także podsumowując test PAPPA daje znikome prawdopodobieństwo że coś jest nie tak. Na usg tez widać wszystkie organy i serducho ładnie bije. Aktualnie jestem w 11t 7 d i na jakieś 80% oczekujemy na Jasia :)

Takiej ulgi jak po tych wynikach dawno nie czułam wreszcie zasnęłam w spokoju :)

A oto i on ;)

1497073769-aaaaaa.jpeg

1497073785-aaaaaa.jpeg

1497073793-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Cudowane wieści. Gratulacje dla dzielnej mamy[emoji3]

reklama
Cześć Dziewczyny, ja dzisiaj nawet bym pospala ale Tobiasz miał inny plan. Od 6.30 gramy w memory :-)

co do wyprawki to każdy robi jak lubi :-) ja w zabobony nie wierzę co ma być to będzie

Co do wydatków to to czy kupi się naraz czy rozlozy w czasie to wyda się i tak tyle samo :-) ja wiem że dużo wydam w lipcu, sierpniu na wyprzedażach.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja chyba też poczekam do wyprzedaży i wtedy poszaleję[emoji1]

Do góry